Day: April 19, 2022

Χαρά Κεφαλίδου: Προς κατάργηση τα δωρεάν συγγράμματα στα Πανεπιστήμια
Κατάθεση Αναφοράς προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως, Αρ. Πρωτ. 2208/09-05-2022

Αναφορά κατέθεσε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, με αφορμή  το Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων, της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου, του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου και του Συλλόγου Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών, αλλά και δημοσιευμάτων στον Τύπο, όπου επισημαίνουν ότι οδηγούμαστε στην κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων στα Πανεπιστήμια και τη διανομή τους ηλεκτρονικά, διότι αντιδρούν στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας προς τους εκδότες να διανείμουν ηλεκτρονικά συγγράμματα προς τους φοιτητές, χωρίς προηγουμένως να έχει διασφαλιστεί η παράνομη αναπαραγωγή και διανομή τους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

Περισσότερα…

Χαρά Κεφαλίδου: Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζει η ΔΕΥΑ Δράμας από τις υπέρογκες αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος και τη ρήτρα αναπροσαρμογής
Κατάθεση Αναφοράς προς τους Υπουρούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα και Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Αρ. Πρωτ. 2206/09-05-2022

Αναφορά κατέθεσε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα και Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, με αφορμή το δημοσίευμα του τοπικού τύπου με τις δηλώσεις και τις επισημάνσεις του Προέδρου της ΔΕΥΑ Δράμας, σχετικά με το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΔΕΥΑΔ, όπως και οι υπόλοιπες ΔΕΥΑ ανά τη χώρα, από τις υπέρογκες αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος και τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

Περισσότερα…

Χαρά Κεφαλίδου: Συνεχίζονται  οι απαράδεκτες και αδικαιολόγητα υψηλές οι χρεώσεις τραπεζών για απλές διεκπεραιωτικές διαδικασίες
Κατάθεση Ερώτησης προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Α. Γεωργιάδη, Αρ. Πρωτ. 4861/19-04-2022

Ερώτηση κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων, μαζί με τους βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Α. Γεωργιάδη, με την οποία επισημαίνουν ότι συνεχίζονται  οι απαράδεκτες και αδικαιολόγητα υψηλές χρεώσεις των τραπεζών για απλές διεκπεραιωτικές διαδικασίες και μάλιστα σε μια στιγμή που οι τράπεζες πρέπει να στηρίζουν την πραγματική οικονομία,  οι υψηλές αυτές χρεώσεις οδηγούν στο συμπέρασμα, ότι αυτές όλο και περισσότερο διολισθαίνουν στην χρέωση μη παραγωγικών διαδικασιών για την οικονομία προκειμένου να καλύψουν απλά λειτουργικά τους έξοδα, αδιαφορώντας για την επιβάρυνση των καταναλωτών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Περισσότερα…

Η Χαρά Κεφαλίδου στο πάνελ της εκπομπής “Καλημέρα Ελλάδα” στην τηλεόραση του ΑΝΤ1
Συμμετοχή στο πάνελ της εκπομπής “Καλημέρα Ελλάδα” στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 (βίντεο)

Στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του τηλεοπτικού σταθμού AΝΤ1, με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη, συμμετείχε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, σχετικά με το θέμα της ακρίβειας και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Η βουλευτής τόνισε ότι : “Το θέμα της ακρίβειας δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Είναι ένα διεθνές θέμα που έχει οξυνθεί με τα γεγονότα στην Ουκρανία. Έχουμε καταθέσει ως Κίνημα Αλλαγής στοχευμένες, μετρημένες, ρεαλιστικές προτάσεις: αύξηση κατώτατου μισθού, πλαφόν στην τιμή του ρεύματος, μείωση του ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά. Βλέπουμε όμως ότι υπάρχει ανεπάρκεια και χρονοκαθυστέρηση από την μεριά της κυβέρνησης. Είναι θέμα αντανακλαστικών, αντίληψης των πραγμάτων και μείγματος πολιτικής.”

Στη συνέχεια επισήμανε ότι: “Η κυβέρνηση αυτή την εποχή και ειδικά αυτή την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας πρέπει να δείξει ότι συναισθάνεται την ελληνική οικογένεια που δεν μπορεί να επιβιώσει. Ας πάρει τα μέτρα της και ας ακούσει και την αντιπολίτευση. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει η πατρότητα των ιδεών. Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι όταν αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα εγκαίρως και να είμαστε ένα βήμα πιο μπροστά από τις εξελίξεις”.

Δείτε τo σχετικό βίντεο εδώ:

Χαρά Κεφαλίδου: Προβλήματα ολοκλήρωσης υφιστάμενων συμβάσεων μεταξύ επιχειρήσεων και Δημοσίου
Κατάθεση Ερώτησης προς τον Υπουργό Ανάπτυξης &  Επενδύσεων,  κ. Α. Γεωργιάδη, Αρ. Πρωτ.4785/18-04-2022

Ερώτηση κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων, μαζί με τους βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, προς τον Υπουργό Ανάπτυξης &  Επενδύσεων,  κ. Α. Γεωργιάδη, σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται κατά τους τελευταίους μήνες για μια σειρά επιχειρήσεων, κυρίως του χονδρεμπορίου, οι οποίες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, σε σχέση με την εκτέλεση δημοσίων συμβάσεων που έχουν αναλάβει με το Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ κλπ., εξαιτίας της νέας οικονομικής κρίσης, συνέπεια των δύο ετών της πανδημίας, της εκθετικής πορείας του πληθωρισμού και άλλων αστάθμητων γεγονότων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Περισσότερα…