Day: November 10, 2020

Χ. Κεφαλίδου : «Μεγαλώνουν οι ανισότητες στην εκπαίδευση»
Συνέντευξη στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας (βίντεο)

Παρέμβαση στη Βουλή για τα προβλήματα της εκπαίδευσης συνολικά την περίοδο της πανδημίας ετοιμάζει το Κίνημα Αλλαγής, ως επόμενο βήμα, μετά το αίτημα άμεσης κατάθεσης της σύμβασης με τη Cisco, που ζήτησε με έγγραφο της, από το υπουργείο Παιδείας, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής.

Η βουλευτής  σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας και στη δημοσιογράφο Ρένα Πανταζόγλου, ανέφερε ότι :«το υπουργείο Παιδείας αποδείχθηκε ανέτοιμο να ανταποκριθεί με σωστό σχεδιασμό στα προβλήματα, που διαφαινόταν, ότι θα προκύψουν κατά την πανδημία.

Περισσότερα…

Η Χαρά Κεφαλίδου στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3
Συνέντευξη στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 102fm

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα Τρίτη 10 Νοεμβρίου η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας, στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 102 FM , στην εκπομπή “ΕΔΏ ΚΑΙ ΤΩΡΑ” και στους δημοσιογράφους Ασπασία Βούζη και Δημήτρη Καραμαούνα για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν την πρώτη μέρα της τηλεκπαίδευσης στα σχολεία,  για την άμεση, οριστική και δίκαιη λύση που πρέπει να δοθεί για τα τμήματα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ και για τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ:

Περισσότερα…

Ελλείψεις νοσηλευτικού & εξειδικευμένου προσωπικού στο Γ.Ν. Δράμας. Πρόταση συνεργασίας ΕΟΔΥ με Ιατρικούς Συλλόγους
Κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό Υγείας (βίντεο) Αρ.Πρωτ.386/11.11.2020

Με ακόμη μια Αναφορά της η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας επανέρχεται στην άμεση ανάγκη ενίσχυσης του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας με το αναγκαίο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό ώστε να εξασφαλισθεί η σωστή, σύγχρονη και αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών υγείας στον Νομό. Η Αναφορά της στηρίζεται σε επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, ο οποίος τονίζει την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που σημειώνεται τις τελευταίες εβδομάδες στον Νομό Δράμας επισημαίνοντας για πολλοστή φορά την άμεση ανάγκη ενίσχυσης του Νοσοκομείου της πόλης, το οποίο υστερεί σε νοσηλευτικό και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι δυο τμήματα του Νοσοκομείου, εκτός της Παθολογικής Κλινικής, μετατράπηκαν σε κλινικές Covid-19 και είναι απορίας άξιον πώς λειτουργούν αυτά τα τμήματα με μόλις τέσσερις ειδικούς παθολόγους και χωρίς τη συνδρομή πνευμονολόγου σε συνθήκες πανδημίας.

Ακολουθεί το κείμενο της Αναφοράς:

Περισσότερα…

Χαρά Κεφαλίδου: Ζητείται ελπίς για τον Περιφερειακό Τύπο
Κατάθεση Αναφοράς προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Παρά τω Πρωθυπουργώ (βίντεο) Αρ.Πρωτ.382/11.11.2020

Με επιστολές τους ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) και η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ) εκπέμπουν κραυγή αγωνίας για τον Περιφερειακό Τύπο, για τα πολύ σοβαρά προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζει και που ενδέχεται να οδηγήσουν σε λουκέτο πολλές από τις εβδομαδιαίες και ημερήσιες εφημερίδες της ελληνικής Περιφέρειας. Οι δυο φορείς παρουσιάζουν τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα προκειμένου να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα, τονίζοντας την έναρξη θεσμικού διαλόγου με στόχο ένα σύγχρονο, δημοκρατικό πλαίσιο σχέσεων των επιχειρήσεων του Τύπου με την Πολιτεία και τη λειτουργία της μαζικής επικοινωνίας και του δημοσίου λόγου. Με Αναφορά της η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας ζητά να ενημερωθεί για τις πρωτοβουλίες των Υπουργών Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Παρά τω Πρωθυπουργώ με στόχο την επιβίωση των Περιφερειακών εφημερίδων αλλά και την ουσιαστική στήριξη του ιστορικού και κρίσιμου ρόλου του Περιφερειακού Τύπου.

Ακολουθεί το κείμενο της Αναφοράς:

Περισσότερα…

Η Χαρά Κεφαλίδου στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 FM για τα ζητήματα τηλεκπαίδευσης
Συνέντευξη στο Ράδιο Θεσσαλονίκη

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας & Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, στον ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 FM, με τους δημοσιογράφους Στέφανο Διαμαντόπουλο, Δημήτρη Διαμαντίδη και Σάκη Μόσχη, για τη χθεσινή «κατάρρευση» της ψηφιακής πλατφόρμας τηλε-εκπαίδευσης και την άμεση κατάθεση στη Βουλή της σύμβασης μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας “Cisco Hellas A.E.” για το σύστημα της τηλε-εκπαίδευσης που ζήτησε με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφου (ΑΚΕ) από την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως.

Περισσότερα…