Month: August 2021

Χαρά Κεφαλίδου: «Αποκλεισμός Υποψηφίων Ειδικών Κατηγοριών από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) λόγω Άστοχης Επιλογής Υψηλού Συντελεστή Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ)»
Κατάθεση Ερώτησης προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, κ. Ν. Παναγιωτόπουλο και Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως, Αρ.Πρωτ.8649/31.8.2021

Ερώτηση κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας, μαζί με τους βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου και κ. Γιώργο Φραγγίδη, προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Παιδείας & Θρησκευμάτων, σχετικά  με τον αποκλεισμό υποψηφίων ειδικών κατηγοριών από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), λόγω άστοχης επιλογής υψηλού συντελεστή Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ).

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Περισσότερα…

Χαρά Κεφαλίδου: Έλλειψη σοβαρότητας και σχεδιασμού. Κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί από τις ευθύνες του.
Δήλωση για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021, η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας & Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

 «Η σημερινή ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Γ’ βάθμια εκπαίδευση επαληθεύει την προχειρότητα του κυβερνητικού σχεδιασμού και τη βιασύνη εφαρμογής ενός νέου συστήματος πρόσβασης στα ΑΕΙ. Το νέο σύστημα εισαγωγής και ο εξορθολογισμός που θέλησε να φέρει, πνίγηκαν στο κυνήγι των εντυπώσεων. Ολόκληρα πανεπιστημιακά τμήματα εγκαταλείπονται χωρίς πρωτοετείς φοιτητές, υποψήφιοι με υψηλή βαθμολογία μένουν εκτός πανεπιστημίων (πχ. Αρχιτεκτονικές Σχολές) και η ελληνική οικογένεια μουδιασμένη πληρώνει τελικά το τίμημα.

Κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί από τις ευθύνες του: Το Υπουργείο Παιδείας για την ασυλλόγιστη νομοθέτηση, τα πανεπιστημιακά τμήματα για την προχειρότητα στον καθορισμό της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. 

Επειδή τα παιδιά που βιώνουν την αγωνία των εξετάσεων, δεν είναι πρόσφορο υλικό πειραματισμών, επιβάλλεται μεγαλύτερη ενσυναίσθηση και σοβαρότητα από όλους.

Πρωτίστως από την κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, που περιμένουμε να διορθώσει από φέτος τις αστοχίες και να βρει τρόπους αποκατάστασης των αδικιών».

Μπορείτε να δείτε τη σχετική ανάρτηση στο www.kinimaallagis.gr.

Χαρά Κεφαλίδου: Ανοιχτή Επιστολή 31 Σωματείων Εργαζομένων στην Καθαριότητα Σχολικών Κτηρίων
Κατάθεση Αναφοράς προς τους κ.κ. Υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εργασίας, Αρ. Πρωτ. 3672/06-09-2021

Αναφορά κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας, μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής προς τους κ.κ.Υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας & Θρησκευμάτων και  Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, με βάση το έγγραφο του Συλλόγου Καθαριστών Σχολείων Νομού Αργολίδας & Ερμιονίδας που αφορά στην ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας 31 Σωματείων Εργαζομένων στην Καθαριότητα Σχολικών Κτηρίων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

Περισσότερα…

Η Χαρά Κεφαλίδου στην εκπομπή “Παρεμβάσεις” της τηλεόρασης του STAR Βορείου Ελλάδος
Συνέντευξη στην εκπομπή "Παρεμβάσεις" της τηλεόρασης του STAR Βορείου Ελλάδος (βίντεο)

Η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Ν. Δράμας και υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή “Παρεμβάσεις” στον τηλεοπτικό σταθμό STAR Βορείου Ελλάδος και τον δημοσιογράφο Θανάση Φυλακτό. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα επικαιρότητας όπως οι καταστροφικές πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα και δε φαίνεται να μπορούν να ελεγχθούν, η πορεία της πανδημίας και των εμβολιασμών, το νομοσχέδιο Παιδείας για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, οι εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, καθώς και τα τοπικά θέματα της Δράμας όπως η Σιδηροδρομική Εγνατία, ο οδικός άξονας Δράμας – Αμφίπολης, οι φυλακές Νικηφόρου, η έλλειψη ιατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας και η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ενίσχυση των πατατοπαραγωγών. Τέλος αναφέρθηκε στην επιστολή της, προς τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια του νομού Δράμας, προκειμένου να συμμετάσχουν ενεργά στην πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ για ίδρυση, για πρώτη φορά, Δικτύου Πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες.

Δείτε τα σχετικά βίντεο:

Περισσότερα…

Χαρά Κεφαλίδου: Διαμαρτυρίες και προβληματισμοί των φορέων για την ΚΥΑ σχετικά με τη λειτουργία των ΚΔΑΠ
Κατάθεση Αναφοράς προς τους κ.κ. Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αρ. Πρωτ. 3620/06-09-2021

Αναφορά κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, προς τους κ.κ. Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη, Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα με θέμα: “Κατάργηση του Ολοήμερου Σχολείου με την ΚΥΑ Γ.Π.Δ11 οικ./31252/2021, ΦΕΚ 2332/2-6-2021″​.

Ακολουθεί το πλήρες κείμςνο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς: Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως
Τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη
Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη
Τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη
Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα

Περισσότερα…