Month: September 2021

Η Χαρά Κεφαλίδου στο ραδιόφωνο “Κανάλι Ένα 90.4fm Πειραιάς”
Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό "Κανάλι Ένα 90.4fm" του Πειραιά (βίντεο)

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής N. Δράμας και υπεύθυνη Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής στον ραδιοφωνικό σταθμό “Κανάλι Ένα 90.4fm” του Πειραιά, στην εκπομπή «ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ» και τον δημοσιογράφο Νίκο Μπαρδούνια.

Περισσότερα…

Δήλωση Χαράς Κεφαλίδου για την ημέρα μνήμης για τα θύματα της βουλγαρικής θηριωδίας του 1941

Με αφορμή την ημέρα μνήμης για τα θύματα της βουλγαρικής θηριωδίας του 1941, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

Τον Σεπτέμβριο του 1941, στην πόλη της Δράμας, το Δοξάτο και σε πολλά χωριά της ευρύτερης περιοχής, σφαγιάστηκαν με βαρβαρότητα και ωμότητα νέα παιδιά, άνδρες, γυναίκες και γέροντες ως αντίποινα, από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής.

Οι σφαγές των κατοίκων δεν ήταν στρατιωτική αναγκαιότητα, αλλά τρόπος διεύρυνσης του αφελληνισμού. Ήταν σχέδιο εξόντωσης των Ελλήνων.

Σήμερα, που συμπληρώνονται 80 χρόνια από κείνη τη μαρτυρική χρονιά, οι μνήμες παραμένουν ζωντανές. Συνάνθρωποί μας που έζησαν εκείνα τα γεγονότα, συγκλονίζουν με τις μαρτυρίες και τις αφηγήσεις τους.

Σήμερα, αλλά και κάθε στιγμή στη ζωή μας, με ιδιαίτερη συγκίνηση και απόλυτο σεβαστό στεκόμαστε στη θυσία αυτών των ανθρώπων. Συγκίνηση αλλά και χρέος μεγαλύτερο, για να μείνουν ζωντανοί στη μνήμη μας όλοι αυτοί που θυσιάστηκαν. Για τις ψυχές αυτές, που δεν έχει ζητήσει συγνώμη κανένας μέχρι σήμερα.

Το παρελθόν δεν είναι ξέχωρο από το παρόν, δεν είναι πεθαμένο, είναι η ιστορία μας. Έχουμε ηθικό χρέος απέναντι σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους κατά των Βουλγαρικών Δυνάμεων Κατοχής, χάρη στους οποίους απολαμβάνουμε την ελευθερία μας. Καθήκον μας να γνωρίζουν τα παιδιά μας την ιστορία τους, την ιστορία μας, και να την τιμούν. Είναι η κληρονομιά μας. Λαός που λησμονεί την ιστορία του είναι καταδικασμένος σε λάθη.

Μπορείτε να δείτε σχετικές δηλώσεις της βουλευτού, από τις εκδηλώσεις /καταθέσεις στεφάνου στα μνημεία σφαγιασθέντων στη Δράμα και το Δοξάτο, στην τηλεόραση του STAR ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ εδώ:

Χαρά Κεφαλίδου: Συνυπηρέτηση νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών συζύγων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων
Κατάθεση Αναφοράς προς τους Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων και Εθνικής Άμυνας

Αναφορά κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας του Κινήμματος Αλλαγής, προς τους Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως, και Εθνικής Άμυνας, κ. Ν. Παναγιωτόπουλο, βάσει της σχετικής επιστολής της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Σερρών (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ.), με την οποία ζητούν να δίνεται η δυνατότητα της συνυπηρέτησης των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών του ΥΠΕΠΘ με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

Περισσότερα…

Η Χαρά Κεφαλίδου στη συνάντηση Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής με την Ομάδα Γαλλοελληνικής Φιλίας της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης
Συνάντηση για τη συνεργασία Ελλάδα - Γαλλίας

Σε συνέχεια της επίσκεψης της Ομάδας Γαλλοελληνικής Φιλίας της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας, Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής και Γραμματέας της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, απηύθυνε πρόσκληση στην Πρόεδρό της,  κα Μαριέττα Καραμανλή να επισκεφτεί τη Βόρεια Ελλάδα και τη Δράμα, την οποία και αποδέχτηκε.
Συζήτησαν και συνεχίζουν την προσπάθεια να μπει η Δράμα στον χάρτη προτεραιοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα θέματα παιδείας και πολιτισμού, την ανταλλαγή μαθητών μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, την ενίσχυση της ακαδημαϊκής συνεργασίας και μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία για τον τρόπο ενδυνάμωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών μικρού μήκους στη Δράμα.

Περισσότερα…

Χαρά Κεφαλίδου: Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων covid στα παιδιά καθιστά επιτακτική τη λήψη πρόσθετων μέτρων από την πολιτεία
Κατάθεση Ερώτησης προς τους Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας, Αρ.Πρωτ.9332/27.9.2021

Ερώτηση κατέθεσε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, μαζί με τον βουλευτή Ανδρέα Πουλά, Τομεάρχη Υγείας του Κινήματος Αλλαγής, προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως και τον Υπουργό Υγείας, κ. Α. Πλεύρη, σχετικά με τo θέμα της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων covid στα παιδιά, γεγονός που καθιστά επιτακτική τη λήψη πρόσθετων μέτρων από την πολιτεία.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Περισσότερα…