Month: September 2021

Η Χαρά Κεφαλίδου στον ραδιοφωνικό σταθμό “Ελλάδα 94.3 fm”
Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό "Ελλάδα 94.3 fm"

Συνέντευξη παραχώρησε η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής N. Δράμας και υπεύθυνη Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής στον ραδιοφωνικό σταθμό “Ελλάδα 94,3 FM”, στην εκπομπή «ΕΛΛΑΔΑ ΜΑGAZINE» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Βούλγαρη για το άνοιγμα των σχολείων, το αντιεμβολιαστικό κίνημα, τα ποσοστά εμβολιασμού στον Νομό Δράμας και τη σοβαρή κατάσταση που βρίσκεται λόγω υποστελέχωσης το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ:

Χαρά Κεφαλίδου: Αναγκαία η συνεργασία όλων στη Δράμα προκιμένου να οχυρωθούμε εν όψει του 4ου πανδημικού κύματος
Συνάντηση με τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας

Το τελευταίο διάστημα η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας,  πραγματοποίησε συναντήσεις με τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας εν όψει του 4ου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η βουλευτής, έντονα προβληματισμένη, για το θέμα του Νοσοκομείου Δράμας και το σθεναρό αντιεμβολιαστικό κίνημα συζήτησε με τους άλλους δύο βουλευτές του Νομού, τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας και το προεδρείο των νοσοκομειακών ιατρών για την αντιμετώπιση του φαινομένου των ανεπαρκών επίπεδων εμβολιασμού στην περιοχή της Δράμας εν όψει των δυσοίωνων επιστημονικών προβλέψεων για την πορεία της πανδημίας τους προσεχείς μήνες.

“Ζητάμε τη συνεργασία όλων ώστε να προλάβουμε να οχυρώσουμε τους δραμινούς συμπολίτες μας & να μη ζήσουμε τις δραματικές καταστάσεις του περασμένου χειμώνα όπου το Νοσοκομείο της Δράμας, πάρα τις υπεράνθρωπες προσπάθειες ιατρικού & νοσηλευτικού προσωπικού, αδυνατούσε να ανταποκριθεί στο βάρος των απαιτήσεων νοσηλείας. Ζητάμε σχεδιασμό και συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας”.

Μπορείτε να δείτε το Δελτίο Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας εδώ.

Η Χαρά Κεφαλίδου στον ραδιοφ. σταθμό “ALPHA Radio” Καβάλας 88,6fm
Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha Radio 88.6 Καβάλας FM (βίντεο)

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Ν. Δράμας και υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha Radio 88.6 Καβάλας και τη δημοσιογράφου Σίσσυ Ακοκαλίδου, σχετικά με την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας.

Η βουλευτής επισήμανε την Αναφορά που κατέθεσε προς τον Υπ.Υγείας σχετικά με τα σοβαρότατα διαχρονικά προβλήματα υποστελέχωσης του Γ.Ν. Δράμας όπως αναφέρονται αναλυτικά στο Δελτίο Τύπου της Απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών Δράμας, καθώς και τις δηλώσεις της Προέδρου των Γιατρών του Νοσοκομείου Δράμας. Τονίζει ότι με έναν αναισθησιολόγο που έχει απομείνει στο Γ.Ν. Δράμας δεν μπορεί να στηριχθεί πλέον η λειτουργία των χειρουργείων και αυτό σημαίνει ότι όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία αναβάλλονται επ’ αόριστον.

Τέλος ανέφερε στο συλλαλητήριο

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ:

Χαρά Κεφαλίδου:Εύχομαι σε όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, μια ασφαλή σχολική χρονιά
Δήλωση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2021-2022

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας & Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, ευχήθηκε σε όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, μια ασφαλή σχολική χρονιά.

Ιδιαίτερα τόνισε την εθνική ανάγκη, τα σχολεία μας να μπορέσουν να παραμείνουν ανοιχτά και αυτό εξαρτάται κυρίως από την επιτυχή επιλογή και εφαρμογή των προστατευτικών μέτρων που θα αποφασίσει η πολιτεία. Η καθολική ευθύνη για την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών ανήκει πρώτα στην ίδια την κυβέρνηση και την παρακολούθηση της πραγματικής υλοποίησης των μέτρων ασφάλειας στο σχολείο, τα οποία προς το παρόν μόνο εξαγγέλλονται.

Τη δύσκολη καθημερινότητα που καλούμαστε να διαχειριστούμε τη φετινή σχολική χρονιά και να βγούμε αλώβητοι και χωρίς άλλες απώλειες, οφείλουμε τώρα στην αρχή να την αναλογιστούμε όλοι με σοβαρότητα και με υπευθυνότητα έναντι του εαυτού μας και των διπλανών μας, του ενεργού πολίτη, του σημερινού και του αυριανού.

Η Χαρά Κεφαλίδου επέμεινε στο μέρος της ατομικής ευθύνης, στην αντιμετώπιση της πανδημίας που δυστυχώς ακόμη βρίσκει χώρο να καθορίζει την καθημερινότητα των πολιτών.

Χαρακτηριστικά σημείωσε:
“Σε πείσμα της όποιας κυβερνητικής ολιγωρίας, οι ενεργοί πολίτες σημερινοί και αυριανοί- αυτά είναι τα παιδιά μας- εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς θέλω να είμαι βέβαιη, πως με ενσυναίσθηση της κατάστασης που αντιμετωπίζει ο κόσμος ολόκληρος και με την αλληλεγγύη που μαθαίνουμε από τα σπίτια και τα σχολειά μας, θα προστατέψουν τον εαυτό τους και τον συμμαθητή τους, τον γονιό, τον δάσκαλο, τον φίλο τους, τον μαθητή τους οι δάσκαλοι, υιοθετώντας κάθε μέτρο προστασίας που διαφυλάσσει την εκπαιδευτική διαδικασία και το ίδιο το Ανοιχτό Σχολείο που έχουμε τόση ανάγκη”.

Τέλος, την τοποθέτησή της, η βουλευτής έκλεισε με την ευχή μέσα από τις δυσκολίες, οι μαθητές του 2021-22 να αδράξουν τη μοναδική ευκαιρία που δίνει η ζωντανή μάθηση, να αποκτούν όραμα για τη ζωή και το μέλλον τους και να το κάνουν πράξη μετατρέποντας αυτή την παγκόσμια υγειονομική κρίση σε δική τους μοναδική ευκαιρία να αλλάξουν τα πάντα προς το καλύτερο, ξεπερνώντας τις ανεπάρκειες του κόσμου των μεγάλων.

Χαρά Κεφαλίδου: Η Τέχνη πάντα θα βρίσκει τον δρόμο της δημιουργίας και της έκφρασης
Χαιρετισμός για την έναρξη του 44ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Με αφορμή την έναρξη του 44ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας & Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Συνεπείς όλοι στο ετήσιο φθινοπωρινό ραντεβού του Σεπτεμβρίου στην πόλη της Δράμας. Το 44ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους ανοίγει σήμερα την αυλαία του σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για όλους μας, εν μέσω πανδημίας, δίνοντας τα δικά του φώτα ελπίδας και αισιοδοξίας γιατί η Τέχνη πάντα θα βρίσκει τον δρόμο της δημιουργίας και της έκφρασης όσα εμπόδια, όσες δυσκολίες κι αν συναντήσει.

Περισσότερα…