Day: August 2, 2016

Η διατύπωση του άρθρου 31 δίνει την αίσθηση φωτογραφικής διάταξης;
Ομιλία στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων (βίντεο)

Κατά την τοποθέτησή της η Βουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου, το απόγευμα της Τρίτης 2 Αυγούστου, στην τρίτη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τίτλο “Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις”, επισήμανε σχετικά με τη διατύπωση της παραγράφου 1, του άρθρου 31, όπου λέει ότι “ο χρόνος υπηρεσίας των εκπαιδευτικών που αποσπώνται στα σχολεία τα Αρμενικά και της Ισραηλιτικής κοινότητας, θεωρείται για κάθε συνέπεια ότι διανύθηκε στην οργανική θέση”, ότι δίνει την αίσθηση φωτογραφικής διάταξης, γιατί ευνοεί σκανδαλωδώς εκπαιδευτικούς που δεν υπηρέτησαν ούτε μία ημέρα στην οργανική τους θέση, μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.
Περισσότερα…

Ποιος διάλογος για την Παιδεία;
Ομιλία στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων (βίντεο)

Στον ίδιο τόνο συνέχισε την ομιλία της η Βουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου, την Τρίτη 2 Αυγούστου, στη δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας,  Έρευνας  και Θρησκευμάτων με τίτλο “Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις”.

Συγκεκριμένα, είπε:

“Ευχαριστώ κύριε, Πρόεδρε. Θα ξεκινήσω από αυτό το τελευταίο της κυρίας Βάκη, γιατί είναι καλό κάποια πράγματα να καταγράφονται. Ο ν. 3848/2010 είναι ένας νόμος, ο οποίος εφαρμόστηκε στην πράξη. Αυτό λέει πάρα πολλά. Στην πράξη, λοιπόν, υπήρξε και εργασιακή ειρήνη και ηρεμία στις σχέσεις μεταξύ εκπαιδευτικών και σχολαρχών.

Περισσότερα…