Day: February 9, 2022

Χαρά Κεφαλίδου: Ένταξη σε Ειδική Κατηγορία Εκπαιδευτικών ΑμεΑ, με δικαίωμα άμεσης μετάθεσης, απόσπασης και οριστικής τοποθέτησης κατά προτεραιότητα
Κατάθεση Ερώτησης προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ.Ν.Κεραμέως, Αρ. Πρωτ. 3081/09-02-2022

Ερώτηση κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, με θέμα : Ένταξη σε Ειδική Κατηγορία Εκπαιδευτικών ΑμεΑ, με δικαίωμα άμεσης μετάθεσης, απόσπασης και οριστικής τοποθέτησης κατά προτεραιότητα. Είναι παράλογο και άδικο, αρκετοί Εκπαιδευτικοί ΑμεΑ, που δεν ανήκουν στις υφιστάμενες ειδικές κατηγορίες και παρότι έχουν μεγάλα ποσοστά αναπηρίας, ήτοι 67% μέχρι και 80% και άνω, να μην δικαιούνται μετάθεση κατά προτεραιότητα μετά τη διετή υπηρέτηση της οργανικής, ούτε καν απόσπαση πριν τη διετία, γεγονός που αποδίδεται  στο πολύ παλαιό, αναχρονιστικό νομοθετικό πλαίσιο ένταξης στην ειδική κατηγορία Εκπαιδευτικών, το οποίο χρειάζεται άμεσα εξορθολογισμό και επικαιροποίηση, με τη θέσπιση ενός νέου πλαισίου ώστε να αρθούν οι αδικίες και να υπάρξει ενιαία αντιμετώπιση για όλους τους εκπαιδευτικούς ΑμεΑ. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Περισσότερα…

Χαρά Κεφαλίδου: Απίστευτη ταλαιπωρία των Ελλήνων πολιτών του εξωτερικού για τη δήλωση των ληξιαρχικών τους γεγονότων
Κατάθεση Ερώτησης προς τους κ.κ.Υπουργούς Εξωτερικών, Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Αρ. Πρωτ. 3063/09-02-2022

Ερώτηση κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, μαζί με Βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, προς τους Υπουργούς Εξωτερικών, κ. Ν. Δένδια, Εσωτερικών, κ. Μ. Βορίδη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κ. Πιερρακάκη, με την οποία τονίζεται η ταλαιπωρία που υφίστανται οι Έλληνες πολίτες του εξωτερικού καθώς, με την εφαρμογή του νέου νόμου,  όλες σχεδόν οι ληξιαρχικές πράξεις για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην αλλοδαπή καθώς και οι μεταβολές και οι διορθώσεις των πράξεων αυτών, θα πρέπει να καταχωρίζονται από τα έμμισθα ελληνικά Προξενεία απευθείας στο πληροφοριακό σύστημα “Μητρώο Πολιτών”, κάτι το οποίο στην πράξη δεν είναι εφικτό εφόσον τα Προξενεία είναι ανέτοιμα και σε πολλές περιπτώσεις απρόθυμα να διαχειριστούν τον όγκο δουλειάς που προκύπτει με την εφαρμογή του νέου αυτού νόμου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Περισσότερα…

Χαρά Κεφαλίδου: Χρονοδιάγραμμα έκδοσης της νέας προκήρυξης για την κατάρτιση των νέων πινάκων στην Ειδική Αγωγή
Κατάθεση Ερώτησης προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως, Αρ. Πρωτ. 3075/09-02-2022

Ερώτηση κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, σχετικά με χρονοδιάγραμμα της έκδοσης νέας προκήρυξης για την κατάρτιση των νέων πινάκων όλων των ειδικοτήτων στην Ειδική Αγωγή και ειδικότερα ερωτά πότε προβλέπεται να εκδοθεί η νέα προκήρυξη, ώστε να καταρτιστούν έγκαιρα οι νέοι πίνακες Ειδικής Αγωγής και να εκδοθούν από το ΑΣΕΠ οι προσωρινοί και εν συνεχεία οι οριστικοί πίνακες προκειμένου να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Περισσότερα…

Χαρά Κεφαλίδου: Απαράδεκτες και ντροπιαστικές οι συνθήκες στο Ειδικό Σχολείο για παιδιά με αυτισμό του Δήμου Πυλαίας/Χορτιάτη.
Κατάθεση Ερώτησης προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως, Αρ. Πρωτ. 3074/9-02-2022

Ερώτηση κατέθεσε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, μαζί με τον Γιώργο Αρβανιτίδη, Βουλευτή  Β΄Θεσσαλονίκης και υπεύθυνο Τομέα Περιβάλλοντος και Ενέργειας​, προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, σχετικά με τις απαράδεκτες και ντροπιαστικές συνθήκες που επικρατούν στο κτήριο που στεγάζεται το Ειδικό Σχολείο για παιδιά με αυτισμό του Δήμου Πυλαίας/Χορτιάτη, χώρος μη ασφαλής και ακατάλληλος παιδαγωγικά,  που δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Περισσότερα…

Χαρά Κεφαλίδου: Εκπαιδευτικά Προγράμματα αμφιβόλου ποιότητας και αμφισβητούμενης διαφάνειας εγκρίνονται από το Υπουργείο Παιδείας για χρήση στα δημόσια σχολεία της χώρας
Κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως, Αρ. Πρωτ. 396/09-02-2022

Μπροστά στον καταιγισμό πρόσφατων δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο αναφορικά με το περιεχόμενο, την ποιότητα και τις διαδικασίες έγκρισης από το ΥΠΑΙΘ, εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τα σχολεία, το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλό. Επίκαιρη Ερώτηση με αρ.πρωτ. 396/09-02-2022 κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως για το θέμα που απασχολεί την εκπαιδευτική κοινότητα, τις οικογένειες των μαθητών και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
Αφορμή για την κατάθεση της Επίκαιρης Ερώτησης έδωσε η έγκριση από το ΥΠΑΙΘ του κατ’ ευφημισμό εκπαιδευτικού προγράμματος “Προγεννητικής Αγωγής” που προτάθηκε από το ΙΕΠ και απευθύνεται στους μαθητές, το οποίο μετά την κοινωνική και επιστημονική κατακραυγή για το περιεχόμενό του και τα ευτράπελα που παρακολουθήσαμε από την αναπαραγωγή σχετικών αποσπασμάτων των “εκπαιδευτικών video”, το Υπουργείο προχώρησε σε άρον άρον ανάκληση της έγκρισής του. Σαν να μην έφτανε αυτό, τις τελευταίες ημέρες είδε το φως της δημοσιότητας έγγραφο που αφορά έγκριση του Υπουργείου Παιδείας εκπαιδευτικού προγράμματος για μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που αφορά στην επαφή των μαθητών με περιόδους της αρχαίας ελληνικής ιστορίας και προϊστορίας, με τον τίτλο «Ελληνική Αγωγή», που φέρεται να ανήκει σε εταιρία της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Υπουργού Ανάπτυξης κου Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ το 2019 πρόγραμμα αντίστοιχου περιεχομένου, προτεινόμενο από άλλο φορέα, απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και προσχηματική αιτιολογία. Οι εξελίξεις αυτές θέτουν, όπως τονίζει η βουλευτής, στο κέντρο του ενδιαφέροντος το γενικότερο ζήτημα αξιοπιστίας, διαφάνειας, ισότητας των ευκαιριών, λογοδοσίας, ελέγχου και εποπτείας του Υπουργείου Παιδείας αναφορικά με τις διαδικασίες ελέγχου και έγκρισης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που προορίζονται για την εκπαίδευση των παιδιών μας.

Περισσότερα…