Day: March 27, 2020

Χαρά Κεφαλίδου: Oι δασεργάτες εκτός της λίστας του Υπουργείου Εργασίας με τους κλάδους που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού
Κατάθεση Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Περιβάλλοντος & Ενέργειας Αρ.Πρωτ.5217/27.03.2020

Eρώτηση κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας μαζί με τον Απόστολη Πάνα, βουλευτή Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής για την ένταξη των δασεργατών στην επικαιροποιημένη λίστα του Υπουργείου Εργασίας με του κλάδους που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊου.

“Στην επικαιροποιημένη λίστα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με τους κλάδους που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού, δεν συμπεριλαμβάνεται ο κλάδος των δασεργατών.

Οι δασεργάτες, λόγω των μέτρων για την εξάπλωση του κορονοϊού, έχουν σταματήσει να εργάζονται και δεν μπορούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους στους εμπόρους. Επιπλέον επειδή απαιτείται υψηλού φόρτου χειρωνακτική εργασία κάτω από αντίξοες συνθήκες είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν ζώα, τα οποία εξακολουθούν να χρειάζονται καθημερινή φροντίδα.

Περισσότερα…