Month: December 2016

Ευχές και ευχολόγια
Άρθρο στην Athens Voice

avlogoΕίναι η αγαπημένη ανθρώπινη συνήθεια οι ευχές για το νέο έτος. Μέχρι πρόσφατα, οι ευχές των Ελλήνων την Πρωτοχρονιά έρχονταν ως συνέχεια του απολογισμού πεπραγμένων και μη στη χρονιά που φεύγει. Είχαν συστατικά τους την ελπίδα, τους στόχους και τους σπόρους σχεδιασμού για την υλοποίησή τους.

Στα χρόνια της ευμάρειας, του εύκολου χρήματος, των διακοποδανείων, των SUV, της ηγεμονίας της πιστωτικής κάρτας, στα χρόνια που κάναμε τη ζωή μας εύκολη με σάλτα, εθιστήκαμε στις υπερβάσεις, γίναμε απλουστευτικοί. Οι ευχές μας ακολούθησαν την ίδια μοίρα. Μάθαμε με άνεση να παραλείπουμε τον απολογισμό περνώντας απευθείας στο ευχολόγιο. Κάπως έτσι οι ευχές μας αρθρώνονται εν κενώ κι απογυμνωμένες έχασαν τη δύναμή τους. Eίμαστε όλοι συνένοχοι σ’ αυτό πολίτες, πολιτεία, πολιτικοί, γιατί είναι δικό μας δημιούργημα, εμείς το επιτρέψαμε, εμείς το ανεχόμαστε.

Εύχομαι το 2017 οι πολίτες να καταλάβουν ότι οι επιλογές των πολιτικών ορίζονται από τη δική τους ετυμηγορία, τη δική τους ψήφο, Όσο ως πολίτες κοιτάμε μόνο τα μικροσυμφέροντά μας, όσο καταπατούμε τα δημόσια αγαθά, όσο αδιαφορούμε για το ποιος πληρώνει αυτά που εκβιάζουμε για τον εαυτό μας, όσο ασχολούμαστε μόνο με τα δικαιώματα και ποτέ με τις υποχρεώσεις μας, τόσο πιο λάθος είναι τα μηνύματα που μεταφέρουμε στους πολιτικούς, τόσο περισσότερο διογκώνεται το πολιτικό κόστος.

Κάθε φορά που βλέπετε πολιτικούς να αδιαφορούν για το συμφέρον της χώρας, αναρωτηθείτε για το δικό σας μερίδιο ευθύνης. Ο κανόνας δεν χωράει παρεκκλίσεις: ό,τι παίρνει ο ένας λείπει από κάποιον άλλο. Όσο κανείς δεν κάνει πίσω από τα κεκτημένα, με δανεικά από τους φόρους, δεν υπάρχει σωτηρία.

Εύχομαι το 2017 να αλλάξουμε μυαλά ως πολίτες, για να βρούμε το δρόμο μας ως κοινωνία. Η δημοκρατία είναι ένα εύθραυστο πολίτευμα για υπεύθυνους ενήλικες. Αυτό αναφέρεται με ψιλά γράμματα στη συσκευασία με τις οδηγίες χρήσης της. Εύχομαι να μην το ξεχάσουμε ποτέ αυτό.

Καλή χρονιά!

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο και εδώ.

Η εθνική προσπάθεια δε μπορεί να γίνει με αρχηγό τον κο Τσίπρα. Σαφές!
Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9.84 fm

984_logo_xmassΣτον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 fm και την εκπομπή «Θα χυθεί άπλετο φως», μίλησε την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου η Bουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου, με το δημοσιογράφο Ηλία Κανέλλη, ο οποίος επισήμανε ότι η Βουλευτής ήταν από τoυς ελάχιστους που διαφώνησαν, στα πλαίσια του Συντονιστικού της Κοινοβουλευτικής ομάδας, όταν η Δημοκρατική Συμπαράταξη ψήφισε, μαζί με την Κυβέρνηση, για την παροχή βοηθήματος στους συνταξιούχους.

Περισσότερα…

Διεύρυνση αλλά με όρους ενότητας
Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90Fm

logo-newΣτον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90Fm και την εκπομπή «Οι προβοκάτορες» με το δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο, μίλησε την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου η Bουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου, η οποία μεταξύ των άλλων, επεσήμανε για το χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς:

Περισσότερα…

Άλλο η διάσωση της χώρας, άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ
Ομιλία στην Ολομέλεια κατά την συζήτηση του σ/ν του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρ.Δικαιωμάτων: «Πτωχευτικός Κώδικας, Διοικητική Δικαιοσύνη, Τέλη-Παράβολα, Οικειοθελής αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων, Ηλεκτρονικές συναλλαγές, Τροποποιήσεις του ν. 4270/2014 και λοιπές διατάξεις» (βίντεο)

Η Βουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου, στην ομιλία της κατά την συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: «Πτωχευτικός Κώδικας, Διοικητική Δικαιοσύνη, Τέλη-Παράβολα, Οικειοθελής αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων, Ηλεκτρονικές συναλλαγές, Τροποποιήσεις του ν. 4270/2014 και λοιπές διατάξεις», τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, δήλωσε ότι το παρόν σχέδιο νόμου έχει τρία εξαιρετικά σημαντικά νομοθετήματα: Πτωχευτικό Κώδικα, επιτάχυνση της διοικητικής διαδικασίας και τροποποίηση παράβολων και σωρεία άσχετων τροπολογιών, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι εκπρόθεσμες.

Περισσότερα…