Ομιλία της Χαράς Κεφαλίδου, βουλευτού Δράμας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, κατά τη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών».
Η Χαρά Κεφαλίδου κατά την ομιλία της ανέφερε ότι: «Αποτελεί πρόκληση στη νοημοσύνη του πολίτη να εμφανίζεται η κυβέρνηση με ένα νομοσχέδιο που συντηρεί τις σκιές και το σκοτάδι ως υπέρμαχος της διαφάνειας και ταυτόχρονα κάνει φύλλο και φτερό τα προσωπικά δεδομένα».
Στη συνέχεια η βουλευτής, απευθυνόμενη στον Υπουργό Δικαιοσύνης κο Κώστα Τσιάρα, τόνισε ότι: «Δεν κλείνετε κενά κ. Υπουργέ με το νομοσχέδιό σας. Ανοίγετε μαύρες τρύπες που καταπίνουν δημοκρατικές αρχές, συνταγματικές προβλέψεις και προστασίες».
Σε συνέχεια Αναφοράς στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, Αναφορά κατέθεσε σήμερα, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022, η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Ν. Κεραμέως, με αφορμή την επιστολή-διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.) – Παράρτημα Αττικής, μετά τη Συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής της 23ης Νοεμβρίου 2022, στην οποία ομόφωνα διαπιστώθηκε η διαρκής υποβάθμιση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και συνακόλουθα της Εκπαίδευσης της Αειφορίας (Ε.Α.).