Month: August 2017

Η κρίση τα έχει ανατρέψει όλα. Πρέπει να ξαναδιαβάσουμε τους καινούργιους όρους, την κοινωνία και την οικονομία
Συνέντευξη στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΕΡΤ “Φωνή της Ελλάδος”

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα Παρασκευή 4 Αυγούστου η Bουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΕΡΤ “Φωνή της Ελλάδος” και την εκπομπή «H Ελλάδα στον κόσμο», με τους δημοσιογράφους Γ. Διονυσόπουλο και Θ. Ψαλιδόπουλο.

Ακολουθούν τα κύρια σημεία της συνέντευξης:

Σχετικά με την κατάθεση και ψήφιση των νομοσχεδίων μετά την αξιολόγηση

  • Η τελευταία μέρα λειτουργίας της Βουλής κλείνει με ένα μπαράζ νομοθετημάτων. Μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης η Κυβέρνηση προσπαθεί να αλλάξει ατζέντα με νομοσχέδια που πιστεύει ότι μπορούν να αναδείξουν την πολιτική της πρόταση.  Φέρνει στη Βουλή σωρεία νομοθετημάτων και τροπολογιών που η προχειρότητά τους τρομάζει και αιφνιδιάζει ακόμη και τις ομάδες των πολιτών στις οποίες απευθύνεται. Θυμίζω την αποκαλυπτική φράση του κου Γαβρόγλου «ούτε βήμα πίσω από το νομοθέτημά μας» προσπαθώντας να επιβάλλουν τη δική τους ατζέντα.

Περισσότερα…

Ν/Σ Παιδείας: Δεν αξίζει στα νέα παιδιά της πατρίδας μας η επιστροφή στο χθες που επιχειρεί η Κυβέρνηση
Συνέντευξη στην ΕΡΑ Κομοτηνής

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα Πέμπτη 3 Αυγούστου η Χαρά Κεφαλίδου στην ΕΡΑ Κομοτηνής και στο δημοσιογράφο Σαμή Καραμπουγιούκογλου, με θέμα το ψηφισθέν Νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση και την έρευνα.

Ακολουθούν τα κύρια σημεία της συνέντευξης:

Για ‘βροχή’ τροπολογιών:

  • Ο σωστός τρόπος νομοθέτησης είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο αλλά και εξαιρετικά πολύτιμο. Πρέπει όλο το Κοινοβούλιο με σθεναρό τρόπο να απαιτήσει και να μην ξαναδούμε τις αθλιότητες που ζούμε το τελευταίο διάστημα
  • Όλες οι Κυβερνήσεις για λόγους έκτακτης ανάγκης, προχειρότητας ή ψηφοθηρικούς έχουν στο παρελθόν χρησιμοποιήσει τις φωτογραφικές διατάξεις και τροπολογίες
  • Αυτό που ζούμε όμως τα τελευταία 2,5 χρόνια δεν έχει προηγούμενο! Το σώμα των τροπολογιών είναι πλέον μεγαλύτερο από το σώμα του ίδιου του Νομοσχεδίου!

Περισσότερα…

Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί πριν την έναρξη του φετινού τρύγου
Κατάθεση ερώτησης προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κατέθεσε χθες Τετάρτη 2 Αυγούστου η Χαρά Κεφαλίδου μαζί με τους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχετικά με την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί πριν την έναρξη του φετινού τρύγου.

Ύστερα από εποικοδομητική συνεργασία με την Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου & Οίνου (ΕΔΟΑΟ) και τον Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), είχαν επισημανθεί οι καταστροφικές συνέπειες για τους αμπελοκαλλιεργητές και τις οινοποιητικές επιχειρήσεις από την επιβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί.

Περισσότερα…

Το Νομοσχέδιο ψηφίστηκε με το βλέμμα στραμμένο στη δεκαετία του ’80. Γυρίζει τα Πανεπιστήμια στο παρελθόν με απόλυτη πρόθεση να ακυρώσει κάθε αναπτυξιακή προοπτική
Συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα 105,8 FM της Ελληνικής Ραδιοφωνίας

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα Τετάρτη 2 Αυγούστου η Χαρά Κεφαλίδου στο Πρώτο Πρόγραμμα 105,8 FM της Ελληνικής Ραδιοφωνίας στη δημοσιογράφο Έλενα Καραγιάννη, με θέμα το Νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση και την έρευνα.

Ακολουθούν τα κύρια σημεία της συνέντευξης:

Για “βροχή” τροπολογιών:
– Οι τροπολογίες της τελευταίας στιγμής και οι αποσπασματικές διατάξεις είναι απολύτως φωτογραφικές. Έχει γίνει πια κανόνας στον τρόπο που νομοθετεί η Κυβέρνηση. Αυτό που ζούμε τα τελευταία 2,5 χρόνια δεν έχει προηγούμενο!
– Δεν είναι επιχείρημα το «κι εσείς τα ίδια κάνατε». Αυτό ευτελίζει το Κοινοβούλιο και τους βουλευτές. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να νομοθετούμε με αυτό τον τρόπο ειδικά όταν τα Ν/Σ αφορούν στο μέλλον της χώρας

Περισσότερα…

Αγοράσατε πανάκριβα, με το αίμα των πολιτών, την άνοδό σας στην εξουσία και τώρα πουλάτε κοψοχρονιά το μέλλον της χώρας-Κάνετε την Ελλάδα Βενεζου-Ελλάδα
Ομιλία στην Ολομέλεια επί του ν/σ για την ανώτατη εκπαίδευση (βίντεο)

Στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε σήμερα Τρίτη 1η Αυγούστου, η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και μέλος της συγκεκριμένης Επιτροπής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης.

«Το Ν/Σ αναδεικνύει νικητές, για άλλη μια φορά, τον απόλυτο πολιτικό τυχοδιωκτισμό χέρι –χέρι με τον απόλυτο ιδεοληπτικό παλιμπαιδισμό. Σε τέλεια αρμονία με τον ιδεολογικό πυλώνα της κυβέρνησης ότι, στο Συριζαϊκό σύμπαν, το ‘άριστος’ είναι ρετσινιά, ενώ το ‘αστοιχείωτος’ περιζήτητο προσόν, βιάζεστε να μετατρέψετε τα πανεπιστήμια της χώρας σε κρεατομηχανές παραγωγής αστοιχείωτων» τόνισε η Χαρά Κεφαλίδου και πρόσθεσε «Επιστρέφετε στις χειρότερες μέρες της μεταπολίτευσης. Συρρικνώνετε τη γνώση και κλειδαμπαρώνετε τις πόρτες των Πανεπιστημίων, μην τυχόν και κολλήσουν τα νιάτα της πατρίδας μας τα ολέθρια μικρόβια της αριστείας, της εξωστρέφειας και της προκοπής!».

Περισσότερα…