Day: June 24, 2022

Η Χαρά Κεφαλίδου στον ραδιοφωνικό σταθμό “Κανάλι Ένα 90.4fm Πειραιάς”
Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό "Κανάλι Ένα 90.4fm" του Πειραιά (βίντεο)

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα Παρασκευή 24 Ιουνίου, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, στον ραδιοφωνικό σταθμό “Κανάλι Ένα 90.4fm” του Πειραιά, στην εκπομπή «ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ» και τον δημοσιογράφο Νίκο Μπαρδούνια.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Χαρά Κεφαλίδου: Η δική σας προσήλωση θα δώσει το μήνυμα που περιμένουν οι προοδευτικοί πολίτες της Δράμας
Συγχαρητήρια Δήλωση για τη Νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Δράμας ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής

Η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, συγχαίρει τη Νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Δράμας που συγκροτήθηκε σε σώμα και μόλις ανέλαβε έργο.
“Συγχαρητήρια σε κάθε έναν ξεχωριστά, την Πάττυ Κωνσταντινίδου (Γραμματέας), τον Πάρη Παπαδόπουλο (αναπληρωτής Γραμματέας), Τρύφωνα Λαζαρίδη (υπεύθυνος Οργανωτικού) και τη Μαίρη Βαμβακίδου (υπεύθυνη επικοινωνίας) .
Η δική σας προσήλωση και επιμονή στο έργο σας είναι αυτή που θα δώσει το μήνυμα που περιμένουν όλοι οι προοδευτικοί πολίτες της Δράμας.”
Η βουλευτής τόνισε ότι μέσα από τις πρωτοβουλίες και δράσεις της Nέας Νομαρχιακής Επιτροπής θα επικοινωνηθούν οι προτάσεις του χώρου μας για τη διακυβέρνηση του τόπου. Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία οι πολίτες χρειάζονται να σταθούμε δίπλα τους, να ακούσουμε την αγωνία τους και να τους προσφέρουμε μέσα από την πολιτική μας, λύσεις που απαντούν στα προβλήματα που βιώνουν.
“Στη Δράμα, αυτό το δύσκολο έργο το αναλαμβάνετε εσείς. Θα είμαστε όλοι μαζί συνοδοιπόροι στον κοινό στόχο”.
Τέλος η βουλευτής ενόψει των προσεχών εκλογών σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, τόνισε την ανάγκη διαρκούς εγρήγορσης της Νομαρχιακής Επιτροπής, ιδιαίτερα στο πεδίο της επικοινωνίας με τους πολίτες της Δράμας.
Τα υπόλοιπα μέλη της Νέας Νομαρχιακής Επιτροπής ανέλαβαν τους παρακάτω τομείς:
Κυριαζής Τάσος: Συνδικαλιστικό – Αν. Οργανωτικού
Πασταλτζίδης Μίλτος: Αν. Οργανωτικού
Καρσανίδου Σοφία: Νομική Στήριξη
Νταλίδου Μαρία: Οικονομικά και Αθλητισμός
Ψαρράς Παναγιώτης: Τοπική Αυτοδιοίκηση και Ποιότητα Ζωής, Περιβάλλον
Καγκελίδης Αλέξανδρος: Υγεία, Αγροτικά θέματα
Ηλιάδου Ελένη: Νεολαία, Παιδεία

Δήλωση Χαράς Κεφαλίδου για τη βράβευση των μαθητών του ΓΕΛ Κ.Νευροκοπίου Δράμας από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Με πολύ μεγάλη χαρά και συγκίνηση υποδέχτηκα του μαθητές και τους καθηγητές του Γενικού Λυκείου Κάτω Νευροκοπίου Δράμας στη Βουλή των Ελλήνων. Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στην Έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, 2 αιώνες μετά».

Η εξαιρετική πρωτοβουλία των μαθητών του ΓΕΛ Κάτω Νευροκοπίου Δράμας, με τη δημιουργία ιστοσελίδας συλλογής υπογραφών για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα.

Η ανταπόκριση της Βουλής των Ελλήνων έχει τεράστια συμβολική αξία γιατί αποκαθιστά μια σχέση εμπιστοσύνης των αυριανών πολιτών με την Πολιτεία.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τους καθηγητές τους.

Εύχομαι καλή πρόοδο και κάθε επιτυχία στη ζωή τους.

Μπορείτε να δείτε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων εδώ.

Μπορείτε να δείτε σχετικό βίντεο από τη βράβευση, στην εκπομπή Πρωινή Επισκόπηση στο Κανάλι της Βουλής εδώ:

Περισσότερα…

Χαρά Κεφαλίδου: Η Υπουργός Παιδείας αντιμετωπίζει την εκπαιδευτική κοινότητα ως αντίπαλο και όχι ως τον πολύτιμο συνεργάτη
Συνέντευξη στο περιοδικό SPEAKNEWS

Η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μιλάει στο SPEAKNEWS για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, τον νέο νόμο για τα ΑΕΙ, το ενιαίο ψηφοδέλτιο των φοιτητικών εκλογών, την πανεπιστημιακή αστυνομία και την καχυποψία με την οποία αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, τονίζοντας πως είναι στο χέρι της υπουργού, να κερδίσει έστω και στο τέλος της θητείας της, μέρος της χαμένης εμπιστοσύνης των εκπαιδευτικών.

 Κυρία Κεφαλίδου, οι φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις χαρακτηρίζονται ως «δύσκολες» από πολλούς ειδικούς, για διάφορους λόγους που έχουν να κάνουν και με τα δύο έτη πανδημίας που προηγήθηκαν αλλά και με τις αλλαγές που έχει φέρει η κυβέρνηση στη διαδικασία. Ποιο είναι το σχόλιο σας;

Οι πανελλαδικές εξετάσεις, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, είναι και παραμένουν μια δύσκολη καμπή που η μνήμη της στοιχειώνει πολλών τα όνειρα. Όσο αξιόπιστη μπορεί να είναι, άλλο τόσο ίσως και περισσότερο ψυχοφθόρα αποδεικνύεται για τους μαθητές. Ειδικά πέρσι και φέτος, η επίδραση της πανδημίας και τα εκπαιδευτικά ελλείμματα που έφερε, κάνουν την όλη διαδικασία μια πραγματικά τραυματική εμπειρία για τα παιδιά που δίνουν εξετάσεις.

Περισσότερα…