Day: March 23, 2023

Ομιλία Χαράς Κεφαλίδου στην 102η Σύνοδο Πρυτάνεων και Προέδρων Δ.Ε. των Ελληνικών Πανεπιστημίων
Ομιλία στην 102η Σύνοδο Πρυτάνεων

Ομιλία της Χαράς Κεφαλίδου, βουλευτού Δράμας και υπεύθυνης Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μέσω διαδικτύου, κατά τη διάρκεια των εργασιών της 102ης Συνόδου Πρυτάνεων και Προέδρων Δ.Ε. των Ελληνικών Πανεπιστημίων, σήμερα Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023, την οποία διοργάνωσε  το Ιόνιο Πανεπιστήμιο,  στην Κέρκυρα. 

Στην αρχή της ομιλίας της η Χαρά Κεφαλίδου αναφέρθηκε στις καταλυτικές αλλαγές που επέβαλε η πανδημία του COVID-19, σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, στην τεράστια επίδραση που είχε στο σύνολο της εκπαιδευτικής διαδικασίας και ασφαλώς και στην Γ’ Βάθμια εκπαίδευση: «Οι πανεπιστημιακές σχολές αναγκάστηκαν βίαια και σχετικά πρόχειρα να προσαρμόσουν τη διδασκαλία τους στην ψηφιακή εποχή και να επανασχεδιάσουν τα προγράμματά τους για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας, ενώ η υποστήριξη της επίσημης πολιτείας, πέρα από ανακοινώσεις και διαπιστώσεις, υπήρξε φανερά ελλιπής, αφήνοντας το βάρος υλοποίησης στα ίδια τα πανεπιστήμια».

Περισσότερα…

Δήλωση Χαράς Κεφαλίδου για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 2023
Δήλωση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας & Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, έκανε τη ακόλουθη δήλωση:

Η διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου, της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, έρχεται σε μια συγκυρία που ο εθνικός πόνος, η θλίψη και ο θυμός, για την απώλεια 57 νέων στην πλειονότητά τους συμπολιτών μας, ξεχειλίζει.

Θύματα εγκληματικής αμέλειας, άγνοιας και ασυδοσίας επαγγελματιών επιφορτισμένων με την ασφαλή κίνηση των σιδηροδρόμων. Θύματα της κυβερνητικής αδιαφορίας, της προχειρότητας, της ανοχής στις χρόνιες ελλείψεις των αυτονόητων στην Ελλάδα του 2023.

Η φετινή ημέρα μνήμης, δεν προσφέρεται για τους εορτασμούς που αξίζει. Μας βρίσκει με χαμηλωμένο βλέμμα και το ερώτημα πόσο μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για το κράτος που φτιάξαμε, αναπάντητο.

Το 1821 οι πρόγονοί μας ξεσηκώθηκαν, πολέμησαν, έδωσαν τη ζωή τους για μια πατρίδα αξιοπρέπειας και ελευθερίας, για μια Ελλάδα κυρίαρχη και ανεξάρτητη, που σέβεται την ανθρώπινη υπόσταση και φροντίζει για τη ζωή και την ελευθερία των πολιτών της.

Σήμερα θυμόμαστε πως ό,τι έχουμε, μας χαρίστηκε από εκείνους που έδωσαν το αίμα τους για να υπάρχουμε. Αυτή τη βαριά κληρονομιά δεν την τιμούμε πάντα. Η 25η Μαρτίου 2023 φέρνει αντιμέτωπη την Πολιτεία με τις ευθύνες της. Φέρνει κι εμάς όλους αντιμέτωπους με τις επιλογές μας και την ανοχή μας στις χρόνιες παθογένειες και αυτούς που τις συντηρούν.

Ας γίνει η φετινή επέτειος ημέρα κοινής ανάληψης της ευθύνης να φτιάξουμε ένα κράτος που τουλάχιστον θα διασφαλίζει τα ουσιώδη.

 

Ο πίνακας  “Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ευλογεί τη σημαία της Επανάστασης, 1865” είναι έργο του ζωγράφου Θεόδωρου Βρυζάκη (1814 ή 1819-1878).  Λάδι σε μουσαμά, 164 x 126 εκ. Εθνική Πινακοθήκη, Αθήνα.

Χαρά Κεφαλίδου: Κατάθεση Τροπολογίας για την Προστασία των δανειοληπτών των δανείων σε ελβετικό φράγκο από τις ακραίες διακυμάνσεις της συναλλαγματικής ισοτιμίας.
Κατάθεση Τροπολογίας στη Βουλή με Αρ. Πρωτ.: 1669/247/22-03-2023

Τροπολογία για την “Προστασία των δανειοληπτών των δανείων σε ελβετικό φράγκο από τις ακραίες διακυμάνσεις της συναλλαγματικής ισοτιμίας” κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας, μαζί με τους βουλευτές της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο: «Πλαίσιο ρύθμισης οφειλών και άλλες φορολογικές και τελωνειακές ρυθμίσεις, προστασία των συντάξεων από τον πληθωρισμό και άλλες διατάξεις για τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας». 

 Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Τροπολογίας:

Περισσότερα…

Χαρά Κεφαλίδου: Συνεχίζεται η καταστρατήγηση του δικαιώματος των δικαιούχων δωρεάν σίτισης φοιτητών/τριών στα ελληνικά Πανεπιστήμια.
Κατάθεση Αναφοράς προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Ν. Κεραμέως, Αρ. Πρωτ.: 1614/29-03-2023

Σε συνέχεια Αναφοράς στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, Αναφορά κατέθεσε εκ νέου σήμερα, Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Ν. Κεραμέως, με αφορμή διαμαρτυρίες φοιτητών/τριών και των οικογενειών τους για τη συνεχιζόμενη καταστρατήγηση του δικαιώματος των δικαιούχων δωρεάν σίτισης φοιτητών/τριών στα  Πανεπιστήμια Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Πελοποννήσου.  

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς: 

Περισσότερα…

Η Χαρά Κεφαλίδου στην εκδήλωση «Greek Marble | Then. Now. Forever» με στόχο την ανάδειξη και προώθηση του Ελληνικού Μαρμάρου
Εκδήλωση «Greek Marble | Then. Now. Forever» για την παρουσίαση της νέας ταυτότητας για το ελληνικό μάρμαρο

Από την εκδήλωση «Greek Marble | Then. Now. Forever» του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης και της Enterprise Greece για την παρουσίαση της νέας ταυτότητας για το ελληνικό μάρμαρο.

“Συγχαρητήρια στις επιχειρήσεις Μαρμάρου Δράμας, Καβάλας & Θράκης, ό,τι πιο ζωντανό και ελπιδοφόρο για την περιοχή μας, καθώς και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου & την Πρόεδρο Ιουλία Χαϊδά, για την εξαιρετική δουλειά τους, με στόχο την ανάδειξη και την προώθηση του Ελληνικού Μαρμάρου.

Εύχομαι αυτή η πρώτη πρωτοβουλία να έχει συνέχεια γιατί ενώνοντας δυνάμεις σίγουρα θα πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα”.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ:

Μπορείτε να δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό: