Month: April 2016

Πάνος Χαραμής – Πρώτο βραβείο ντοκιμαντέρ στο 35ο Φεστιβάλ Κωνσταντινούπολης

Θα ήθελα να συγχαρώ προσωπικά τον φίλο μου και συντοπίτη μας Πάνο Χαραμή που διακρίθηκε με το πρώτο βραβείο ντοκιμαντέρ στο 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κωνσταντινούπολης, για την ταινία «Attention!».

Με την χαρισματική του προσωπικότητα τιμά τη Δράμα μας και την πατρίδα. Είναι πολύ σπουδαίο και μεγάλη τιμή για έναν τόπο να καταγράφει τέτοιου είδους δημιουργούς. Σε μια εποχή που η κρίση είναι οικονομική, ηθική, πολιτική, ο Πάνος με την προσφορά του και το πείσμα του, προάγει την κινηματογραφική παιδεία και την τέχνη του κινηματογράφου.

Μπράβο Πάνο! Εύχομαι από καρδιάς να συνεχίσεις να δημιουργείς ακούραστα και με την ίδια επιτυχία και εμείς δίπλα σου θα καμαρώνουμε.

Ο λογαριασμός που φέρνει η κυβέρνηση Τσίπρα δε βγαίνει
Συμμετοχή στο πάνελ της εκπομπής του ΣΚΑΪ "Τώρα" με την Άννα Μπουσδούκου (βίντεο)

“Είναι κοινό μυστικό ότι ο λογαριασμός δε βγαίνει. Με το φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο, η κυβέρνηση φτωχοποιεί τους πάντες, διαλύει τη μεσαία τάξη, αποδυναμώνει τον παραγωγικό ιστό της χώρας, που έχει απομείνει. Η κριτική άλλωστε είναι οξύτατη και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάω για την ομάδα των “53”, επικεφαλής της οποίας είναι ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος!” 

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, η βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Χαρά Κεφαλίδου, στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ “Τώρα” με την Άννα Μπουσδούκου, την Τετάρτη 20 Απριλίου.

Περισσότερα…

Η λύση για την απαλλαγή από την φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων είναι εδώ και σας την καταθέτω
Συζήτηση Ερώτησης προς τον Υπουργό Οικονομικών (βίντεο)

Πρόταση προς την κυβέρνηση για την επίλυση του προβλήματος της φορολόγησης των ανείσπρακτων ενοικίων,  το οποίο οδηγείται σε αδιέξοδο λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των δικηγόρων, κατέθεσε προς την κυβέρνηση η βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Χαρά Κεφαλίδου, κατά τη συζήτηση, την Δευτέρα 18 Απριλίου,  σχετικής Ερώτησης την οποία είχε καταθέσει προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Περισσότερα…

Έχουμε ανάγκη την κοινότητα των ερευνητών και των επιστημόνων που κάνουν τη διαφορά
Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1

Στο ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1 και την εκπομπή “Έχουμε Νέα”, με το δημοσιογράφο Δημήτρη Γιατζόγλου, μίλησε την Πέμπτη 14 Απριλίου η βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Χαρά Κεφαλίδου, με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για το Νομοσχέδιο το οποίο η κυβέρνηση κατέθεσε και αφορά την Έρευνα, αλλά και άλλες ρυθμίσεις για την Παιδεία.

Μιλώντας για το θέμα, είπε: “Υπάρχει ένα πολύ σημαντικό τμήμα της ερευνητικής και της ακαδημαϊκής κοινότητας που αθόρυβα συνεχίζει να κάνει μια προσπάθεια και αυτή έχει αποτέλεσμα. Θα σας πω μόνο ότι στους χαλεπούς καιρούς που περνάμε, δείτε λίγο τις κατατάξεις στην ευρωπαϊκή και στη διεθνή κλίμακα, δείτε τις καλές θέσεις που ακόμη ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας κατέχουν, παρόλα τα προβλήματα που υπάρχουν και στη χρηματοδότηση και στην υποστελέχωση. Έχουμε ανάγκη από αυτή την κοινότητα των ερευνητών, των επιστημόνων στα ΑΕΙ, που δουλεύουν μεθοδικά σε δύσκολες συνθήκες και που κάνουν τελικά τη διαφορά.”

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Θα φέρει άραγε ποτέ η κυβέρνηση δικό της, μεταρρυθμιστικό νόμο για την Παιδεία;
Ομιλία στην κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας (βίντεο)

Επικριτική για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση νομοθετεί στον χώρο της Παιδείας και της Έρευνας ήταν η βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Χαρά Κεφαλίδου, στην τοποθέτησή της στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Μόνιμης Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, την Πέμπτη 14 Απριλίου, κατά την οποία συζητήθηκε το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων “Ρυθμίσεις για την Έρευνα και άλλες διατάξεις”.

Στην τοποθέτησή της, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι όλες οι πρωτοβουλίες που έχει πάρει μέχρι σήμερα για την Παιδεία αναδεικνύουν προχειρότητα και προσχηματικότητα, με τον περίφημο εθνικό διάλογο για την Παιδεία, που διεξάγεται παράλληλα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων,  να αποτελεί στην ουσία «δούρειο ίππο» ώστε να νομοθετεί  η κυβέρνηση όλα όσα έχει ήδη αποφασίσει.

Περισσότερα…