Month: May 2017

Οι χειρισμοί της κυβέρνησης τις τελευταίες ώρες μοιάζουν να μας οδηγούν σε ακόμη ένα θερμότατο καλοκαίρι.
Ομιλία στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής (βίντεο)

Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής μίλησε χθες Τρίτη 30 Μαΐου η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής του Νομού Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής και υπεύθυνη του Τομέα Αθλητισμού και Πολιτισμού, κατά τη συζήτηση επί των Μνημονίων Κατανόησης (MOU) στον τομέα του αθλητισμού μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών της Αιγύπτου και του Ιράκ.

Περισσότερα…

Ο κος Τσίπρας μας έχει συνηθίσει σε ρητορεία ηρωικής, υπερήφανης διαπραγμάτευσης αλλά ο χρόνος δε μετράει υπέρ μας.
Συνέντευξη στο Κανάλι της Βουλής (βίντεο)

Συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» στο Κανάλι της Βουλής και στους δημοσιογράφους Γιώργο Γαβαλά και Κέλλυ Κοντογεώργη έδωσε σήμερα Τετάρτη 31 Μαΐου η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Περισσότερα…

Λίγες σκέψεις για τη σημερινή επέτειο Άλωσης της Πόλης

Γυρίζοντας στο τότε, στα χρόνια πριν την Άλωση, κυριαρχούσε, όπως και σήμερα, η εσωτερική διαμάχη, οι έριδες, η εξαθλίωση, η φυγή ανθρώπινου δυναμικού, η διχόνοια, η παρακμή.

Εάν ένα δίδαγμα πρέπει να πάρουμε ως λαός από την Άλωση της Πόλης αυτό δεν είναι άλλο από την ανάγκη για ενότητα, για κοινή συντονισμένη προσπάθεια με γνώμονα το καλό της πατρίδας μας, το κοινό καλό.

Η ρητορική του μίσους και οι διαχωριστικές γραμμές κυριαρχούν σήμερα στο δημόσιο λόγο.

Κάθε κατηγοριοποίηση όμως σε εθνο-λάτρεις και εθνο-προδότες το μόνο που αποδεικνύει είναι πόσο κακοί κληρονόμοι της ιστορίας μας είμαστε.

Δείχνει ότι δεν διδαχτήκαμε τίποτα από όσα η Ελλάδα πλήρωσε και μάλιστα με τίμημα την ίδια της την ύπαρξη.

Οι διαχωριστικές αυτές γραμμές δεν έχουν καμία θέση σήμερα, ειδικά τώρα που ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται σε σημείο καμπής.Λαός που ξεχνά την ιστορία του άλλωστε, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει. Αυτό είμαι σίγουρη ότι δεν το θέλει κανείς μας.

Σε ένα Ν/Σ οδοστρωτήρα για την Παιδεία οι τροπολογίες που κατέθεσαν οι βουλευτές της ΔΗΣΥ έφεραν τον αρμόδιο Υπουργό προ των ευθυνών του
Κατάθεση τροπολογιών στο ν/σ Παιδείας

Έστω και την τελευταία στιγμή με τρεις τροπολογίες που κατέθεσαν χθες οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Χαρά Κεφαλίδου και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για την επιλογή Διευθυντών στα σχολεία, διασώθηκαν τα Στελέχη Εκπαίδευσης επί θητεία και διατηρούν έτσι το δικαίωμα να διεκδικήσουν μια θέση ευθύνης στα σχολεία της χώρας.

Περισσότερα…

Σήμερα αναμετρώνται δυο διαφορετικές απόψεις για την Παιδεία: η κιμωλία και ο διαδραστικός πίνακας.
Ομιλία στη Βουλή κατά τη συζήτηση του ν/σ Παιδείας σχετικά με την επιλογή Διευθυντών στα Σχολεία (βίντεο)

Στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε πριν από λίγο η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής του Νομού Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με την επιλογή Διευθυντών στα Σχολεία.

«Ο διάλογος είναι προσχηματικός και χωρίς καμία ουσιαστική δημόσια διαβούλευση. Το ‘καλό το παλικάρι όμως ξέρει κι άλλο μονοπάτι’. Προσχηματικά συμμορφώνεστε με την απόφαση του ΣτΕ, ενώ υλοποιείτε ό,τι εξαρχής σχεδιάσατε. Διατηρείτε ως Προέδρους των Συμβουλίων Επιλογής τους υφιστάμενους Διευθυντές Εκπαίδευσης, αλλάζοντάς τους τίτλο. Θα συμμετέχουν, από την πίσω πόρτα, ως ‘Εκπαιδευτικοί με τουλάχιστον 20ετη διοικητική εμπειρία σε θέση Διευθυντή Εκπαίδευσης’», τόνισε η Χαρά Κεφαλίδου.

Περισσότερα…