Month: July 2016

Καθυστέρηση και κωλυσιεργία πληρωμής του προγράμματος διερμηνείας στην Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος
Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης προς τον Υπουργό Εργασίας (βίντεο)

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή, σήμερα Παρασκευή 29 Ιουλίου, της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε η βουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου, για το θέμα της διακοπής της ενίσχυσης στην Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδας για δαπάνες προγραμμάτων διερμηνείας στη νοηματική γλώσσα, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θ. Φωτίου αρνήθηκε τον όρο “διακοπή”.

Περισσότερα…

Είναι κρίμα και κατάντια να περιμένουμε την πίεση των έξω για να ασχοληθούμε με τα ουσιαστικά ζητήματα της χώρας μας
Ομιλία στην Ολομέλεια σχετικά με την ενσωμάτωση Οδηγίας που αφορά την οριζόντια ενιαιοποίηση της σιδηροδρομικής αγοράς (βίντεο)

“Συζητάμε σήμερα την ενσωμάτωση μιας Οδηγίας που αφορά την οριζόντια ενιαιοποίηση της σιδηροδρομικής αγοράς. Μιας Οδηγίας που όπως και ο Υπουργός παραδέχτηκε, το πρώτο κείμενο της ήταν έτοιμο από τον Μάρτιο του 2015. Χρειάστηκε για άλλη μια φορά να φτάσουμε στο και 5′ για να έρθει στη Βουλή με την γνωστή τακτική του κατεπείγοντος. Δεν τιμά αυτή η συνεχιζόμενη τακτική την Κυβέρνηση. Τα έχουμε πει τόσες φορές στα περισσότερα σχέδια νόμου που έχετε φέρει, αλλά δεν ιδρώνει το αυτί σας” δήλωσε η βουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου κατά τη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Έτσι το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, θα έπρεπε πολύ νωρίτερα να έχει στείλει στοιχεία, αναφορικά με το ύψος της απώλειας εσόδων. Μια συζήτηση με την κανονική διαδικασία και όχι αυτή του κατεπείγοντος, και με όλα τα στοιχεία των χρεών που διαγράφονται, θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον για όλους μας, θα μας επέτρεπε να καταλάβουμε αν το τίμημα της πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ήταν επαρκές. Πως από τα 300 εκατομμύρια, φτάσαμε στα 45 και είμαστε και ικανοποιημένοι! Αλλά για την Κυβέρνηση, όλα αυτά είναι πολύ ψιλά γράμματα” συνέχισε.

Περισσότερα…

Το μόνο αποτύπωμα που θα καταφέρετε να αφήσετε με τον Νόμο σας είναι η ακυβερνησία της χώρας
Ομιλία στην Ολομέλεια του προς ψήφιση σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (βίντεο)

‘Eντονη κριτική στην Κυβέρνηση άσκησε η βουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου στην ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής, σήμερα Τετάρτη 20 Ιουλίου, κατά τη συζήτηση του προς ψήφιση σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Αναλογική εκπροσώπηση των πολιτικών κομμάτων, διεύρυνση του δικαιώματος εκλέγειν και άλλες διατάξεις περί εκλογής Βουλευτών».

Μεταξύ άλλων, στην ομιλία της είπε:

Κύριοι Υπουργοί,

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Μιας και το τελευταίο διάστημα γίνεται πολλή συζήτηση για νούμερα και ποσοστά, ας μιλήσουμε με αριθμούς:
-Το ποσοστό των φτωχών νοικοκυριών που δεν μπορούν να έχουν στο τραπέζι κάθε δεύτερη μέρα θρεπτικό φαγητό αγγίζει το 52,5%.
-Η αντιμετώπιση έκτακτων δαπανών πχ. ιατρική δαπάνη ύψους 400 ευρώ είναι αδύνατη για το 87,2%.
-Η αδυναμία ικανοποιητικής θέρμανσης τον χειμώνα ανέρχεται σε 50,8%.
-Το 41% δηλώνει δυσκολία στην πληρωμή του ενοικίου.
Ο κατάλογος με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, για το 2015, σπάει κόκαλα! – γι αυτούς που έχουν, τα ασπόνδυλα δεν ενοχλούνται.

Περισσότερα…

Έκρυθμη η κατάσταση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νικόλαο Φίλη (με αρ. πρωτ.7040), κατέθεσε την Παρασκευή 15 Ιουλίου η Βουλευτής Δράμας, Χαρά Κεφαλίδου, σχετικά με την έκρυθμη κατάσταση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή τη διοργάνωση της κατασκήνωσης “No Border Camp-Thessaloniki 2016”, η οποία σε μεγάλο βαθμό περιλαμβάνει δράσεις και πορείες για το προσφυγικό και κατασκήνωση εντός του χώρου του ΑΠΘ, επισημαίνει ότι ο χώρος των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων δεν μπορεί να αφήνεται έρμαιο των διαθέσεων ομάδων ατόμων που δρουν σε πολλές περιπτώσεις έκνομα, επιλέγοντας να κατασκηνώσουν εντός αυτού χωρίς καμία ενημέρωση και άδεια των αρμοδίων.

Περισσότερα…

Υψηλή Κοστολόγηση των εργατικών κατοικιών στο Νομό Δράμας
Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Την Πέμπτη 14 Ιουλίου, η Βουλευτής Δράμας, Χαρά Κεφαλίδου κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο (με αρ. πρωτ.7012), σχετικά με την Υψηλή Κοστολόγηση των εργατικών κατοικιών στο Νομό Δράμας.

Mε αφορμή την έκδοση και τη διανομή των οριστικών παραχωρητηρίων στους δικαιούχους των εργατικών κατοικιών του Νομού Δράμας, με αυξημένο το ποσό της χρεούμενης αξίας ανά τ.μ. σε σχέση με αυτής των προσωρινών παραχωρητηρίων του 2002, η Βουλευτής επισημαίνει ότι πρόκειται περί αδικίας απέναντι στους κατοίκους, λαμβανομένων υπόψη των ιδιαίτερων συνθηκών στη Δράμα (αποβιομηχάνιση και υψηλό ποσοστό ανεργίας).

Περισσότερα…