Day: May 10, 2022

Χαρά Κεφαλίδου: Ένταξη του μαθήματος «Αρχές Οικονομίας» στη Β’ Λυκείου, από το σχολικό έτος 2022 – 2023, ως μάθημα γενικής παιδείας
Κατάθεση Αναφοράς προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Ν. Κεραμέως

Αναφορά κατέθεσε σήμερα, Τρίτη 10 Μαΐου, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων, μαζί με τους βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής,  κ. Ο. Κωνσταντινόπουλο, κ. Χ. Γκόκα και κ. Α. Πάνα, προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως,  με θέμα: «Αίτημα Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για ένταξη του μαθήματος «Αρχές Οικονομίας» στη Β’ Λυκείου, από το σχολικό έτος 2022 – 2023, ως μάθημα γενικής παιδείας».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

Περισσότερα…

Η Χαρά Κεφαλίδου στον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1
Συνέντευξη στα Παραπολιτικά 90,1fm και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» (βίντεο)

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα Τρίτη 10 Μαΐου, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοράη για τα κομματικά συνέδρια και τις εσωκομματικές διαδικασίες.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Ομιλία Χαράς Κεφαλίδου σε εκδήλωση ” Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση μέσα από τα εθνικά κοινοβούλια: Η ελληνική εμπειρία”
Ομιλία σε εκδήλωση του "Κέντρου για τον Ευρωπαϊκό Νομικό Πολιτισμό" (ΚΕΝοΠ)

Συμμετοχή της Χαράς Κεφαλίδου, Βουλευτού Δράμας και Υπεύθυνης Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σε ημερίδα που διοργάνωσε το “Κέντρο για τον Ευρωπαϊκό Νομικό Πολιτισμό” (ΚΕΝοΠ) για τον ρόλο των εθνικών κοινοβουλίων στην ευρωπαϊκή ενοποίηση με έμφαση στην εφαρμογή στην πράξη του Πρωτοκόλλου της Συνθήκης της Λισσαβώνας για τα εθνικά κοινοβούλια και την ανάγνωση της εφαρμογής αυτής από την Βουλή των Ελλήνων.

Ως μέλος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων συμμετείχε στη συζήτηση για το πώς τα εθνικά κοινοβούλια θα μπορούσαν να εμπλακούν περισσότερο στην δημοκρατική νομιμοποίηση των αποφάσεων της ΕΕ – σε νομοθετικό και προνομοθετικό επίπεδο – και τις δυνατότητες που προσφέρει το ως άνω Πρωτόκολλο.

Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτησή της:

Περισσότερα…