Day: December 3, 2020

Η Χαρά Κεφαλίδου στην εκπομπή “Παρεμβάσεις” της τηλεόρασης του STAR Βορείου Ελλάδος
Συνέντευξη στην εκπομπή "Παρεμβάσεις" της τηλεόρασης του STAR Βορείου Ελλάδος (βίντεο)

Η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Ν. Δράμας και τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στην εκπομπή “Παρεμβάσεις” στον τηλεοπτικό σταθμό STAR Βορείου Ελλάδος και τον δημοσιογράφο Θανάση Φυλακτό. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα επικαιρότητας σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού, την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας και ιδιαίτερα στις ΜΕΘ, αλλά και στα γειτονικά νοσοκομεία της Περιφέρεια ΑΜΘ, τα προβλήματα με την τηλεκπαίδευση που παραμένουν εννέα μήνες μετά άλυτα με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, τις ελλείψεις σε tablets και εξοπλισμό που κρατούν εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας χιλιάδες μαθητές και τέλος για τα εθνικά μας θέματα και τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα. 

Δείτε τα σχετικά βίντεο:

Άμεση ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης του κλάδου των ταξί
Κατάθεση Αναφοράς προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών και Οικονομικών Αρ.Πρωτ. 734/09.12.2020

Τη λήψη αναγκαίων μέτρων για την επιβίωση του κλάδου των ταξί, ο οποίος έχει πληγεί σημαντικά από τις επιπτώσεις της πανδημίας και του συνεχιζόμενου lockdown, ζητούν τα Σωματεία και το Περιφερειακό Συμβούλιο Ταξί της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Σχετική Αναφορά κατάθεσε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής προς τους αρμόδιους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών και Οικονομικών. 
Εδώ και εννέα μήνες ο κλάδος βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση μετά και τους νέους περιορισμούς των μετακινήσεων, της δραματικής μείωσης της δουλειάς των ταξί αλλά και των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων που επιβάλλουν οι συνθήκες της πανδημίας. Στη σχετική επιστολή τους οι επαγγελματίες του κλάδου επισημαίνουν χαρακτηριστικά ότι οι πληγές που μετρούν οι ιδιοκτήτες Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ταξί από την πανδημία είναι πολλές, καθώς καθημερινά οι περισσότεροι επαγγελματίες του κλάδου βλέπουν τα έσοδά τους να μειώνονται ή να είναι μηδενικά, ενώ ταυτόχρονα τα πάγια έξοδα, οι υποχρεώσεις καθώς και το κόστος καθαριότητας και απολύμανσης των οχημάτων για την υγειονομική προφύλαξη του οδηγού και των επιβατών αυξάνονται λόγω τήρησης των αυστηρών μέτρων προστασίας. Παράλληλα, οι μεταφορές των μαθητών σχολικών μονάδων έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, αφού πλέον βρίσκονται σε λειτουργία μόνον τα Ειδικά Σχολεία και από αυτά μόνον σε όσα δεν έχουν υπάρξει θετικά κρούσματα COVID-19.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

Περισσότερα…

Αναγκαία η στήριξη των καπνοπαραγωγών
Κατάθεση Ερώτησης προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών Αρ.Πρωτ.2316/03.12.2020

Σημαντικές είναι οι επιπτώσεις της πανδημίας στο εισόδημα των καπνοπαραγωγών, το οποίο έχει υποστεί δραματική συρρίκνωση. Ήδη από την εσοδεία του 2018 οι καπνοπαραγωγοί της Θράκης έχουν μια απώλεια στην παραγωγή τους της τάξης του 55% και άνω, γεγονός που ισοδυναμεί με εκτεταμένη απώλεια εισοδήματος δημιουργώντας συνθήκες οικονομικής ασφυξίας για τους παραγωγούς. Σε αυτό θα πρέπει να συνυπολογιστούν και οι μειωμένες τιμές παραγωγού στον καπνό κατά την περασμένη εσοδεία. Σχετική Ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς συνυπέγραψε η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας μαζί με βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής σχετικά με τα μέτρα που θα λάβει η Κυβέρνηση για την άμεση στήριξη του πρωτογενούς τομέα σε περιοχές υψηλού επιδημιολογικού φορτίου, ενίσχυσης των καπνοπαραγωγών των ποικιλιών καπνού που καλλιεργούνται στη Θράκη και αλλού και οι οποίοι βρίσκονται σήμερα σε τεράστια και αποδεδειγμένη οικονομική δυσπραγία ως συνέπεια της δύσκολης κατάστασης που έχει επιβάλλει η πανδημία. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Περισσότερα…