Day: October 10, 2022

Χαρά Κεφαλίδου: Ενίσχυση της κατωϊταλικής ελληνικής διαλέκτου και της νέας ελληνικής γλώσσας στις ελληνόφωνες κοινότητες της Κάτω Ιταλίας.
Κατάθεση Ερώτησης προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων και την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, Αρ. Πρωτ.: 220/10-10-2022

Ερώτηση κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μαζί με τη Νάντια Γιαννακοπούλου, βουλευτή Β2 Τομέα Δυτ. Αθήνας και Υπεύθυνη Τομέα Δικαιοσύνηςπρος τις Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων, κα Ν. Κεραμέως και Πολιτισμού & Αθλητισμού, κα Λ. Μενδώνη, σχετικά με την ενίσχυση της κατωιταλικής ελληνικής διαλέκτου και της νέας ελληνικής γλώσσας στις ελληνόφωνες κοινότητες της Κ. Ιταλίας, λαμβάνοντας υπόψη ότι η κατωιταλική διάλεκτος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος μίας τεράστιας πολιτισμικής παρακαταθήκης, όσο και ζωντανό θύλακα της αρχαίας ελληνικής κληρονομιάς και ιστορικής παράδοσης αλλά και το γεγονός ότι ο σεβασμός και η διατήρηση της γλωσσικής και της πολιτιστικής πολυμορφίας αποτελεί μία από τις θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Περισσότερα…

Χαρά Κεφαλίδου: «Έλλειψη Διασωστών Πληρωμάτων Ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας Προσοτσάνης, Παρανεστίου και Νευροκοπίου Νομού Δράμας – Δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους σπουδαστές της ειδικότητας Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου».
Κατάθεση Ερώτησης προς τον Υπουργό Υγείας, Αρ. Πρωτ.: 217/10-10-2022

Ερώτηση κατέθεσε σήμερα, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022, η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, προς τον Υπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Πλεύρη, σχετικά με την έλλειψη Διασωστών Πληρωμάτων Ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας Προσοτσάνης, Παρανεστίου και Νευροκοπίου Νομού Δράμας και την κατάφωρη αδικία εις βάρος των αποφοίτων των Δ.Ι.Ε.Κ. Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου του Υπουργείου Υγείας, σε σχέση με την εξάμηνη πρακτική εκπαίδευσή τους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Περισσότερα…

Χαρά Κεφαλίδου: Εθνική προτεραιότητα η επάρκεια και η διαχείριση αίματος.
Κατάθεση Ερώτησης προς τον Υπουργό Υγείας, Αρ. Πρωτ.: 231/10-10-2022

Ερώτηση κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας, μαζί με τους βουλευτές της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Αθανάσιο Πλεύρη, με θέμα την επάρκεια και τη διαχείριση του αίματος, που αποτελεί εθνική προτεραιότητα για τη δημόσια υγεία στη χώρα μας αλλά και διεθνώς. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Περισσότερα…