Month: November 2020

Χαρά Κεφαλίδου: Συμμετοχή στο πάνελ της εκπομπής του ACTION24 “Brain Storming”
Συμμετοχή στην εκπομπή του ACTION24 "Brain Storming" (βίντεο)

Στην εκπομπή “BrainStorming” του τηλεοπτικού σταθμού ACTION24, με τους δημοσιογράφους Κατερίνα Δούκα και Σταμάτη Ζαχαρό, συμμετείχε την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου η Χαρά Κεφαλίδου, για την οριακή κατάσταση και την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη Δράμα, το υποστελεχωμένο εδώ και χρόνια Γενικό Νοσοκομείο Δράμας και την καθυστέρηση στην αποτύπωση των αποτελεσμάτων των τεστ covid19,  προκειμένου να υπάρχει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το σύνολο των κρουσμάτων στη Δράμα.

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής:

Χαρά Κεφαλίδου: “Πρέπει να σταματήσει το παιγχνίδι εντυπώσεων, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις και παρεμβάσεις”
Συνέντευξη στην Θεσσαλία Τηλεόραση (βίντεο)

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, στην “ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ” και τον δημοσιογράφο Γιάννη Κολλάτο, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Δράμα,  την καθυστέρηση λήψης μέτρων,  το υποστελεχωμένο Νοσοκομείο της Δράμας, το άνοιγμα το σχολείων.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Η Χαρά Κεφαλίδου στον ραδιοφωνικό σταθμό “Radio North 98” Θεσσαλονίκη, για την κατάσταση στη Δράμα
Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό "Radio North 98" (βίντεο)

ΘεσσαλονίκηΣυνέντευξη παραχώρησε η Χαρά Κεφαλίδου Βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής στον ραδιοφωνικό σταθμό “Radio North 98” Θεσσαλονίκη και την εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος” με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Μωυσή.

«Δεν είναι θέμα αντιπολίτευσης, αλήθεια σας λέω», τόνισε η βουλευτής μεταξύ άλλων. «Πεθαίνουν γείτονές μας, φίλοι μας, άνθρωποι που γνωρίζουμε, δεν αντέχεται αυτό. Κλείστε τη Δράμα! Απευθύνω έκκληση να κατεβάσει διακόπτη εντελώς ο νομός. Ολόκληρο νοσοκομείο, 134 κρεβάτια covid, τα επιβλέπει ένας πνευμονολόγος! Και τέσσερις παθολόγοι, εκ των οποίων οι δύο έχουν νοσήσει και είναι σε καραντίνα οι άνθρωποι. Βγαίνει ο κ. Κικίλιας και λέει ότι δεν έχει πρόβλημα το νοσοκομείο και το πρόβλημα το έχει η πόλη της Δράμας. Αυτό ξεπερνάει τη λογική μου. Δεν είναι λύση οι γιατροί που θα έρθουν από το ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Δηλαδή το ΑΧΕΠΑ δεν έχει ανάγκη; Αποδυναμώνουμε ένα νοσοκομείο για να ενισχύσουμε άλλο;»

Περισσότερα…

Χαρά Κεφαλίδου: «Η Υπουργός Παιδείας ζει σε ένα άλλο παράλληλο σύμπαν»
Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων (βίντεο)

Σε ένα άλλο παράλληλο σύμπαν φαίνεται ότι ζει η Υπουργός Παιδείας, όπου όλα λειτουργούν  υποδειγματικά στην τηλεκπαίδευση, οι ‘προκλήσεις’ αντιμετωπίζονται με αμεσότητα και το Υπουργείο Παιδείας λειτουργεί υποδειγματικά! Αυτό επιβεβαίωσε η σημερινή συζήτηση στη Βουλή Επίκαιρης Ερώτησης για τις συνεχιζόμενες ελλείψεις σε tablets και τεχνολογικό εξοπλισμό στα σχολεία. Η κα Κεραμέως είχε σήμερα να απαντήσει σε τέσσερα απλά ερωτήματα:

  • Πόσα tablets και πότε έχουν φτάσει σε κάθε σχολείο της χώρας;
  • Πόσες είναι οι αιτήσεις των σχολείων/ μαθητών για τη χορήγηση εξοπλισμού και πόσες οι ελλείψεις;
  • Γιατί δεν δημοσιοποιείται η σύμβαση με τη Cisco;
  • Γιατί ενώ δήλωνε πλήρη ετοιμότητα το Υπουργείου τον περασμένο Σεπτέμβριο έχουμε φτάσει 27 Νοεμβρίου και δρομολογούνται οι διαδικασίες για κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία

Η σχετική συζήτηση θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί σε 5’ λεπτά. Αν υπήρχαν απαντήσεις.

Αντί απαντήσεων η αρμόδια Υπουργός περιορίστηκε να αναρωτιέται με στόμφο και αίσθημα κατατρόπωσης  της αντιπάλου με ποια στοιχεία τολμάμε να ισχυριζόμαστε ότι υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις ηλεκτρονικού εξοπλισμού στους μαθητές!!!

Μα με τα δικά της στοιχεία είναι η απάντηση! Πέρα από τα δεκάδες ρεπορτάζ από ολόκληρη τη χώρα  στα ΜΜΕ, αν δεν υπήρχαν χιλιάδες ελλείψεις στις 27 Νοεμβρίου γιατί το Υπουργείο Παιδείας τρέχει και δεν φτάνει να μοιράσει 90.000 tablets; Για να έχει απόθεμα το Υπουργείο;

Καλές οι ωραιοποιήσεις, καλές οι καθυστερημένες προσπάθειες του Υπουργείου αλλά δεν αρκούν και δεν πείθουν.

Η ελληνική οικογένεια ζει κάθε μέρα, μέσα στο ίδιο της το σπίτι, τις σημαντικές ελλείψεις και τα προβλήματα που παραμένουν άλυτα από τον Μάρτιο, κατά το 1ο κύμα της πανδημίας, με ευθύνη του Υπουργείου που σπατάλησε  εννέα μήνες τους οποίους είχε στη διάθεσή του να προετοιμαστεί για μια σχολική χρονιά δύσκολη με βέβαιη την ανάγκη αντικατάστασης της δια ζώσης εκπαίδευσης με την τηλεκπαίδευση.

Ο κορωνοϊός θα περάσει αλλά η επόμενη ημέρα θα βρει τους μαθητές του δημόσιου σχολείου με δυσαναπλήρωτα κενά και ένα χάσμα γνώσεων και δεξιοτήτων να τους χωρίζει από συνομηλίκους τους που φοιτούν στα ιδιωτικά σχολεία με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας που ψάχνει ακόμη να δει πως και σε ποιους  θα μοιράσει tablets.

Περισσότερα…

Η Χαρά Κεφαλίδου στην εκπομπή “…Από τις Έξι” της ΕΡΤ1
Συμμετοχή στην εκπομπή "…Από τις Έξι" της ΕΡΤ1 (βίντεο)

Στην εκπομπή «Από τις Έξι…» στην τηλεόραση της ΕΡΤ1, με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά συμμετείχε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου για την οριακή κατάσταση που βρίσκεται το νοσοκομείο της Δράμας και η πόλη συνολικά.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα: