Day: September 29, 2021

Δήλωση Χαράς Κεφαλίδου για την ημέρα μνήμης για τα θύματα της βουλγαρικής θηριωδίας του 1941

Με αφορμή την ημέρα μνήμης για τα θύματα της βουλγαρικής θηριωδίας του 1941, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

Τον Σεπτέμβριο του 1941, στην πόλη της Δράμας, το Δοξάτο και σε πολλά χωριά της ευρύτερης περιοχής, σφαγιάστηκαν με βαρβαρότητα και ωμότητα νέα παιδιά, άνδρες, γυναίκες και γέροντες ως αντίποινα, από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής.

Οι σφαγές των κατοίκων δεν ήταν στρατιωτική αναγκαιότητα, αλλά τρόπος διεύρυνσης του αφελληνισμού. Ήταν σχέδιο εξόντωσης των Ελλήνων.

Σήμερα, που συμπληρώνονται 80 χρόνια από κείνη τη μαρτυρική χρονιά, οι μνήμες παραμένουν ζωντανές. Συνάνθρωποί μας που έζησαν εκείνα τα γεγονότα, συγκλονίζουν με τις μαρτυρίες και τις αφηγήσεις τους.

Σήμερα, αλλά και κάθε στιγμή στη ζωή μας, με ιδιαίτερη συγκίνηση και απόλυτο σεβαστό στεκόμαστε στη θυσία αυτών των ανθρώπων. Συγκίνηση αλλά και χρέος μεγαλύτερο, για να μείνουν ζωντανοί στη μνήμη μας όλοι αυτοί που θυσιάστηκαν. Για τις ψυχές αυτές, που δεν έχει ζητήσει συγνώμη κανένας μέχρι σήμερα.

Το παρελθόν δεν είναι ξέχωρο από το παρόν, δεν είναι πεθαμένο, είναι η ιστορία μας. Έχουμε ηθικό χρέος απέναντι σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους κατά των Βουλγαρικών Δυνάμεων Κατοχής, χάρη στους οποίους απολαμβάνουμε την ελευθερία μας. Καθήκον μας να γνωρίζουν τα παιδιά μας την ιστορία τους, την ιστορία μας, και να την τιμούν. Είναι η κληρονομιά μας. Λαός που λησμονεί την ιστορία του είναι καταδικασμένος σε λάθη.

Μπορείτε να δείτε σχετικές δηλώσεις της βουλευτού, από τις εκδηλώσεις /καταθέσεις στεφάνου στα μνημεία σφαγιασθέντων στη Δράμα και το Δοξάτο, στην τηλεόραση του STAR ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ εδώ:

Χαρά Κεφαλίδου: Συνυπηρέτηση νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών συζύγων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων
Κατάθεση Αναφοράς προς τους Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων και Εθνικής Άμυνας

Αναφορά κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας του Κινήμματος Αλλαγής, προς τους Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως, και Εθνικής Άμυνας, κ. Ν. Παναγιωτόπουλο, βάσει της σχετικής επιστολής της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Σερρών (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ.), με την οποία ζητούν να δίνεται η δυνατότητα της συνυπηρέτησης των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών του ΥΠΕΠΘ με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

Περισσότερα…