Day: October 17, 2022

Η Χαρά Κεφαλίδου στην εκπομπή “LIVE” της τηλεόρασης ΕΠΙΛΟΓΕΣ των Σερρών,με τον δημοσιογράφο Γρηγόρη Θωματίκο
Συνέντευξη στην εκπομπή "LIVE" της τηλεόρασης ΕΠΙΛΟΓΕΣ των Σερρών (βίντεο)

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στην εκπομπή “LIVE” της τηλεόρασης ΕΠΙΛΟΓΕΣ των Σερρών, με τον δημοσιογράφο Γρηγόρη Θωματίκο.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ:

Χαρά Κεφαλίδου: Άκρως προβληματική και αντιπαιδαγωγική η αλλαγή Διευθυντών/τριών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς
Κατάθεση Ερώτησης προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Αρ. Πρωτ. : 332/17-10-2022

Ερώτηση κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, σχετικά με τη διαδικασία αλλαγής Διευθυντών/τριών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και την τεράστια αναστάτωση που επιφέρει στην εύρυθμη και ομαλή λειτουργία τους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Περισσότερα…

Χαρά Κεφαλίδου: Μέτρα στήριξης των ελαιοτριβείων απέναντι στην εκτίναξη του ενεργειακού κόστους
Κατάθεση Ερώτησης προς τους κ.κ. Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Αρ. Πρωτ. 324/17-10-2022

Ερώτηση κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας, μαζί με τους βουλευτές της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Γιώργο Γεωργαντά, σχετικά με το αδιέξοδο που έχουν οδηγηθεί οι παραγωγοί και οι ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων, λόγω της ενεργειακής κρίσης και την άμεση λήψη μέτρων, εκ μέρους της Πολιτείας, για τη μείωση του κόστους ενέργειας των ελαιοτριβείων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Περισσότερα…

Μήνυμα Χαράς Κεφαλίδου για τη χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεου

Μήνυμα της Χαράς Κεφαλίδου, βουλευτού Δράμας και Υπεύθυνης Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, για τη χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεου, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών.

«Σεβασμιότατε κ. Δωρόθεε, δεχτείτε τις πιο θερμές ευχές μου για την εκλογή και ανάδειξή σας ως ποιμενάρχη και Μητροπολίτη Δράμας.

Σε μια ζοφερή εποχή που ένας πόλεμος με διάρκεια αναπάντεχη συνεχίζεται κοντά μας, έχοντας ανατρέψει βεβαιότητες και δεδομένα σε ολόκληρη την Ευρώπη και μόνο λίγα από τα αποτελέσματά του στις ζωές των ανθρώπων έχουμε ήδη βιώσει, η εκκλησία, όπως πάντα, είναι το ασφαλές καταφύγιο, το στέρεο έδαφος ελπίδας και σταθερότητας των ανθρώπων. Σε αυτή την δυστοπική εποχή ανακατατάξεων και κρίσης αξιών, ο δικός σας ρόλος γίνεται ακόμη πιο απαιτητικός. Είστε εσείς που θα κρατήσετε την κοινωνία από την απελπισία, τον φόβο και την αγωνία για την επόμενη ημέρα.

Ο ψυχικός σας πλούτος, η πνευματική σας ενάργεια, η άοκνη στάση ζωής και το σπουδαίο έργο σας, κυρίως δίπλα στους νέους που για χρόνια υπηρετήσατε με πραότητα σωφροσύνη και αγάπη, καθοδηγώντας και προσφέροντας γνώση, ενδιαφέρον και προοπτική για τη ζωή τους, εύχομαι να σας προσφέρουν τη δύναμη για το εκκλησιαστικό, ποιμαντορικό και κοινωνικό έργο που αναλαμβάνετε σε έναν τόπο που γνωρίζετε και αισθάνεστε τον σφυγμό του, την αγωνία και τις προσδοκίες του για το αύριο.

Σε αυτή την εποχή της αμφισβήτησης, η Ορθόδοξη Εκκλησία και το μεγαλείο της χριστιανικής πίστης αναδεικνύονται μέσα από το έργο και τη δράση άξιων ποιμεναρχών, όπου η μόρφωση, η ευρυμάθεια, η προσωπική πορεία δίπλα στον άνθρωπο και στάση ζωής αποτελούν τον φωτεινό φάρο για τους πιστούς και το ορθόδοξο ποίμνιο.

Σας εύχομαι ολόψυχα, να επιτελέσετε επιτυχώς το θεάρεστο έργο που αναλαμβάνετε, να έχετε μία επιτυχή και γόνιμη θητεία και μακροημέρευση στη Μητρόπολη Δράμας».