Day: October 12, 2016

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: εργαζόμενοι σε απόγνωση
Ερώτηση προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού, και Οικονομικών

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού, και Οικονομικών (με αρ.πρωτ.297) κατέθεσε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου η Βουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου, μετά την ανοικτή επιστολή που δημοσιοποίησε τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου το Σωματείο Εργαζομένων Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Ο.Μ.Μ.Α.).

Η Βουλευτής, ευαισθητοποιημένη από την κραυγή αγωνίας των εργαζομένων για την απόγνωση -κυρίως οικονομική- στην οποία βρίσκονται (πληρώνονται με έναντι), αλλά και από τα προβλήματα που φαίνεται ότι ταλανίζουν το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ανησυχεί με τους επικίνδυνους χειρισμούς της Κυβέρνησης.

Περισσότερα…

Δημοψηφίσματα: Ευχή ή κατάρα;
Άρθρο στην ιστοσελίδα karfitsa.gr

logo_karfitsaΜπορεί να είναι τα δημοψηφίσματα η απάντηση στο δημοκρατικό έλλειμμα που βιώνουμε στην πατρίδα μας και παγκόσμια; Η συζήτηση έχει ανοίξει. Ασφαλώς θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον ενόψει και της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος καθώς και οι θιασώτες της διενέργειας δημοψηφισμάτων ως τεκμήριο άμεσης δημοκρατίας είναι αρκετοί. Είναι όμως τα πράγματα έτσι;

Ας ανατρέξουμε σε πρόσφατες περιπτώσεις. Στην Ουγγαρία μόλις το 39% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων προσήλθε στις κάλπες για το ερώτημα που έθεσε ο πρωθυπουργός της χώρας Β. Όρμπαν κατά της εγκατάστασης μεταναστών στην επικράτεια. Το δημοψήφισμα, σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας, κρίθηκε άκυρο, ωστόσο ο κ. Ουμπράν δήλωσε πως του δίνει ισχυρή εντολή να αντιταχθεί στην απόφαση της Ε.Ε. για την εγκατάσταση αριθμού μεταναστών σε κάθε χώρα-μέλος της Ένωσης.

Περισσότερα…

Κατάργηση του άδικου και αντιαναπτυξιακού φόρου στο κρασί
Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών

Το ζήτημα του φόρου στο κρασί, που επέβαλε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει αναδείξει εκτενώς στη Βουλή η Βουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου μαζί με άλλους Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Με αναφορά στις 17/12/2015 (αρ. πρωτ. 721) προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, κατέθεσαν στη Βουλή το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων των οργανώσεων του αμπελοοινικού τομέα, με το οποίο μεταξύ άλλων είχε ζητηθεί η ανάκληση της απόφασης της Κυβέρνησης για επιβολή φόρου κατανάλωσης στο κρασί. Στην από 18/1/2016 απάντησή του το Υπουργείο ανέφερε ότι το συγκεκριμένο μέτρο διαμορφώθηκε ως ισοδύναμο για την αναστολή της εφαρμογής Φ.Π.Α. στις υπηρεσίες Ιδιωτικής Εκπαίδευσης.

Περισσότερα…

Η Κυβέρνηση ζει τη μία αυτοδιάψευση μετά την άλλη, ένα τέρμα του ονείρου που υποσχέθηκε
Συνέντευξη στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΕΡΤ “Φωνή της Ελλάδος”

voiceoggreece-radiologoΣτο διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΕΡΤ “Φωνή της Ελλάδος” και την εκπομπή «H Ελλάδα στον κόσμο», με τους δημοσιογράφους Ψαλιδόπουλο, Διονυσόπουλο και Χούμπα, μίλησε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου η Bουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου, για τις εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

“Το εγχείρημα της ανασύστασης του κεντρώου χώρου είναι ένα, με ό,τι αποτυχίες, αστοχίες και παραλείψεις έχουνε γίνει. Ούτε εύκολο είναι, ούτε απλό και ούτε όλοι μας έχουμε την ίδια στόχευση. Το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε μια πολύ μεγάλη ανισορροπία αυτή τη στιγμή. Υπάρχει πόλωση, υπάρχει διχαστικός λόγος. Θεωρώ ότι είναι κορυφαία στιγμή για το μεταρρυθμιστικό Κέντρο που θέλουμε να εκφράσουμε, να ολοκληρώσουμε το εθνικό Αφήγημα που έχουμε ξεκινήσει από το 2010.

Περισσότερα…