Month: November 2016

Βιώνουμε μια δύσκολη συγκυρία όπου τα δημοκρατικά κεκτημένα αμφισβητούνται πια απροκάλυπτα
Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό "στο κόκκινο" 105,5FM

nlogoΣτον ραδιοφωνικό σταθμό “στο κόκκινο” 105,5FM και την εκπομπή «Ο Γιώργος είναι πρωϊνός», με το δημοσιογράφο Γιώργο Τραπεζιώτη, μίλησε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου η Bουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου, για τις εξελίξεις στην επικαιρότητα, την κεντροαριστερά και την πιθανότητα εκλογών.

Ο δικός μας χώρος έχει μία πολύ σαφή στρατηγική, απευθύνεται σε ένα κόσμο που θεωρεί ότι εκπροσωπεί τη δημιουργική και την παραγωγική Ελλάδα, οι κομματικοί στρατοί έχουν τελειώσει. Η δική μας προσπάθεια έχει να κάνει με την διατύπωση ενός καθαρού πολιτικού λόγου με σαφείς και ολοκληρωμένες θέσεις για το πως η χώρα θα μπορέσει να αφήσει πίσω της την παρατεταμένη κρίση και ένα νοσηρό παρελθόν.

Περισσότερα…

Δήλωση για το θάνατο του Θανάση Λουκανίδη

Ο Θανάσης Λουκανίδης, ένας θρύλος για τη Δράμα, που με τίμησε με τη φιλία του, ένας ξεχωριστός αστέρας του ποδοσφαίρου που άφησε εποχή, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 80 ετών. Για πάνω από 40 χρόνια υπηρέτησε με ήθος το άθλημα ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής. Τίμησε τη φανέλα της αγαπημένης μας ομάδας, της Δόξας Δράμας, ως βασικό στέλεχος των «μαυραετών». Η πόλη της Δράμας κέρδισε, ο αθλητισμός κέρδισε με την ξεχωριστή παρουσία του Θανάση Λουκανίδη στα γήπεδα. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στη σύντροφο της ζωής του, Λίλυ και στην οικογένειά του.

Δήλωση για την “Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών”

viaΟ άνθρωπος διαχρονικά είναι το πιο άγριο Θηρίο. Η “εξημέρωση” που έφερε ο πολιτισμός δεν εξαφάνισε τη φύση του, τον τιθάσευσε, τον εκπολίτισε, τον μαλάκωσε, τον άλλαξε. Παρ’όλα αυτά μέσα του συνυπάρχουν μαζί με το νου, τη γνώση, το συναίσθημα, τα πιο βίαια ένστικτα. Αυτά που στα πλαίσια διαμόρφωσης χαρακτήρα οι περισσότεροι μαθαίνουμε να ορίζουμε, να αναγνωρίζουμε και να τιθασεύουμε με επιτυχία αυτόματα.

Οι περισσότεροι, όχι όλοι και τις περισσότερες φορές, όχι πάντα. Είναι κάποιοι, μπορεί και φίλοι μας, μπορεί και δάσκαλοί μας, μπορεί πιο συχνά συγγενείς μας, η μάνα μας, ο πατέρας μας, το παιδί μας, που υπό συνθήκες ξαναγίνονται θηρία. Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και πολύ εκτεταμένο. Οι δυνατότητες των σύγχρονων κοινωνιών για πληροφόρηση, μόρφωση, καλλιέργεια, ευκαιρίες λογικά θα έπρεπε να έχει περίπου εκμηδενίσει το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας.

Περισσότερα…

Μεγάλα προβλήματα με την καταβολή εξισωτικής αποζημίωσης 2016
Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου κατέθεσε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου η Χαρά Κεφαλίδου (αρ.πρ.1469), μαζί με άλλους 11 Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, για τα προβλήματα και τη μεγάλη αναστάτωση μεταξύ των κτηνοτρόφων όσον αφορά το ύψος και τον χρόνο καταβολής της εξισωτικής αποζημίωσης 2016.

Στην αρχή της ερώτησης η Βουλευτής αναφέρει ότι οι κτηνοτρόφοι των ορεινών περιοχών ενώ περίμεναν την πληρωμή τους πριν το τέλος του φθινοπώρου, βλέπουν για μια ακόμη φορά να διαψεύδονται οι υποσχέσεις του κ. Αποστόλου. Τονίζει τη δραματική μείωση της εξισωτικής για τις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, η οποία αγγίζει το 60% σε σχέση με το 2015 και την ανησυχία των κτηνοτρόφων ότι ακόμη και αυτή η κουτσουρεμένη εξισωτική θα καταβληθεί αντί για το 2016 το 2017.

Περισσότερα…

Έρχεται 4ο Μνημόνιο-Κυβέρνηση συναίνεσης από τη Bουλή ή εκλογές
Συνέντευξη στην ιστοσελίδα eReportaz.gr

logo_ereportazΣυνέντευξη στην ιστοσελίδα “eReportaz.gr” και στoν δημοσιογράφο Ρενάτο Λέκκα, έδωσε σήμερα Τρίτη 22 Νοεμβρίου, η Βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Χαρά Κεφαλίδου.

Για αλλαγή κατεύθυνσης και σχηματισμό Κυβέρνησης ευρύτατης συναίνεσης που θα προκύψει είτε από την παρούσα Βουλή είτε από εκλογές μίλησε η Βουλευτής. Επισήμανε ότι:«η μέχρι τώρα ιστορία των μνημονίων τι άλλο απέδειξε παρά το ότι καμιά Κυβέρνηση μόνη της, βάζοντας τους πάντες απέναντι, δεν μπορεί να διαχειριστεί την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που βρισκόμαστε;», εκφράζοντας παράλληλα και τους φόβους της για ένα 4ο Μνημόνιο.

Περισσότερα…