Day: March 14, 2022

Η Χαρά Κεφαλίδου στον ραδιοφωνικό σταθμό “Κανάλι Ένα 90.4fm Πειραιάς”
Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό "Κανάλι Ένα 90.4fm" του Πειραιά (βίντεο)

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, στον ραδιοφωνικό σταθμό “Κανάλι Ένα 90.4fm” του Πειραιά, στην εκπομπή «ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ» και τον δημοσιογράφο Νίκο Μπαρδούνια σχετικά με τις εξελίξεις της εισβολής της Ρωσίας  στην Ουκρανία, την ασφαλή απομάκρυνση των ομογενών μας που έχουν μείνει στη Μαριούπολη και  τη θέση που κρατάει η Ελλάδα με την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και πολεμικού υλικού. Επισήμανε ότι η ακρίβεια στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και το ηλεκτρικό ρεύμα και κατά συνέπεια η αύξηση των τιμών σε όλα τα βασικά αγαθά έχουν γονατίσει την ελληνική κοινωνία. 

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Χαρά Κεφαλίδου: Η παντελής αδιαφορία της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ οδηγεί σε κατάρρευση τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.)
Κατάθεση Ερώτησης προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως, Αρ. Πρωτ. 3865/14-03-2022

Ερώτηση κατέθεσε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, με την οποία επισημαίνει την παντελή αδιαφορία της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ απέναντι στα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και ζητά από την Υπουργό να προβεί σε όλες τις αναγκαίες και άμεσες ενέργειες επίλυσής τους, προκειμένου να διασφαλιστεί οικονομικά η εύρυθμη λειτουργία των Γ.Α.Κ. και να συνεχίσουν τον εθνικά σημαντικό ιστορικό ρόλο τους, παρέχοντας τις πολύτιμες υπηρεσίες τους και συμβάλλοντας στην έρευνα, στη γνώση, στον πολιτισμό και στην επιστήμη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Περισσότερα…

Η Χαρά Κεφαλίδου για τις κρίσεις Διευθυντών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Δήλωση για κρίσεις Διευθυντών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Με αφορμή τις κρίσεις Διευθυντών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Ν. Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Την Παρασκευή 11/3/2022 ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις μονάδες αντικειμενικής αξιολόγησης (πτυχία, μεταπτυχιακά, εμπειρία, δημοσιεύσεις κ.λπ.) των υποψηφίων Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Παρατηρήθηκαν λάθη στη μοριοδότηση, παραλήφθηκαν εμφανώς μετρήσιμες μονάδες και πριμοδοτήθηκαν αμφισβητούμενες δραστηριότητες υποψηφίων.

Ελπίζουμε αυτά τα προβλήματα να οφείλονται σε αβλεψίες και αστοχίες και όχι σε σκοπιμότητες κύκλων του Υπουργείου Παιδείας.

Μετά την τριήμερη προθεσμία υποβολής ενστάσεων (Δευτέρα 14/3-Τετάρτη 16/3), τα αποτελέσματα οφείλουν να αποκαταστήσουν τη νομιμότητα και τη διαφάνεια της διαδικασίας.