Month: June 2022

Χαρά Κεφαλίδου: «Με σεβασμό και συναίσθηση της θυσίας τους, τιμούμε σήμερα όλους όσοι με τον αγώνα τους και τη ζωή τους απελευθέρωσαν τον τόπο μας».
Δήλωση Χαράς Κεφαλίδου με αφορμή την ιστορική επέτειο «Απελευθέρωση της πόλης της Δράμας – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2022» .

Με αφορμή την επέτειο των 109 χρόνων από την απελευθέρωση της Δράμας από τις κατοχικές βουλγαρικές δυνάμεις, η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας & Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Η 1η Ιουλίου 1913 είναι, στη μνήμη και την καρδιά των δραμινών, η μέρα που άλλαξε την ιστορία τους.

Τη μέρα αυτή ο δραμινός λαός, που χρόνια βρισκόταν κάτω από τον βουλγαρικό ζυγό και είχε υποστεί τα πάνδεινα, που είχε συνυπάρξει με άλλους λαούς διαφορετικής εθνικής προέλευσης χωρίς να χάσει ποτέ την εθνική του ταυτότητα,  έγραψε μία από τις πιο ένδοξες σελίδες της νεότερης ιστορίας της χώρας.

Οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι, με γενναιότητα και πάθος αγωνίστηκαν για τη υπεράσπιση της ελευθερίας τους. Αγωνίστηκαν για να προσφέρουν σε αυτούς και τα παιδιά τους μια ελεύθερη ζωή, μια εθνική και πολιτισμική ταυτότητα.

Σήμερα, με τα «Ελευθέρια», εμείς, οι απόγονοι αυτών των ηρώων, με σεβασμό και συναίσθηση της θυσίας τους, τιμούμε όλους όσοι με τον αγώνα τους και τη ζωή τους απελευθέρωσαν τον τόπο μας.»

Η Χαρά Κεφαλίδου στο πάνελ της εκπομπής “TONIGHT” του ACTION24
Συμμετοχή στο πάνελ της εκπομπής "TONIGHT" του ACTION24 (βίντεο)

Στην ενημερωτική εκπομπή “TONIGHT” του τηλεοπτικού σταθμού ACTION24, με τον δημοσιογράφο Γιώργο Πιέρρο, συμμετείχε την Τρίτη 28 Ιουνίου, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής.

Μπορείτε να δείτε τα σχετικά αποσπάσματα εδώ:

Περισσότερα…

Η Χαρά Κεφαλίδου σε συναντήσεις με το προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων & την Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ
Συναντήσεις με το προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων και την Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ

Συναντήσεις με το προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων και την Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ είχε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κ.Νίκο Ανδρουλάκη και τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Μιχάλη Κατρίνη, όπου τόνισαν την αντίθεσή τους στο Σχέδιο Νόμου για τα ΑΕΙ.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κατά τη διάρκεια των συζητήσεων δήλωσαν ότι το νομοσχέδιο αυτό είναι χωρίς προοπτική και η πρότασή τους, για το σύστημα διοίκησης και τα Συμβούλια Ιδρύματος, θα είναι προϊόν ευρύτερης επεξεργασίας και συζήτησης με τους πανεπιστημιακούς και υπογράμμισαν τη σημασία του δημόσιου Πανεπιστημίου ως πυλώνα ανοδικής κοινωνικής κινητικότητας.

Περισσότερα…

Χαρά Κεφαλίδου: «Οι “κονσέρβες”, ο Ντε Νίρο και το ΠΑΣΟΚ που δεν αλλάζω!»
Συνέντευξη στην εφημερίδα "Espresso"

Εάν το ΠΑΣΟΚ ήταν πρώτο κόμμα στις εκλογές, θα ήταν ωραίο να αποκλείσουν τον Νίκο Ανδρουλάκη από πρωθυπουργό σε κυβέρνηση συνεργασίας, τη στιγμή που θα κόψει πρώτος το νήμα; Είναι σωστό πολιτικά αυτό;

Στις δημοκρατικές διαδικασίες κανείς δεν αποκλείει κανέναν. Οι αποκλεισμοί προκύπτουν από τα αποτελέσματα των εκλογών. Οι συνεργασίες για εμάς στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι αλισβερίσι. Βασίζονται στον διάλογο και στις προγραμματικές συγκλίσεις αν, όταν και όσο αυτές είναι εφικτές. Η διακυβέρνηση της χώρας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τη μεταβάλουμε σε αγώνα μπρα ντε φερ. Είναι προσβολή στο εκλογικό σώμα και δείχνει άγνοια κινδύνου. Τα εκλογικά αποτελέσματα θα αποτυπώσουν και θα υποδείξουν τη βούληση του ελληνικού λαού, την οποία ουδείς δικαιούται να παραβλέψει.

Περισσότερα…

Η Χαρά Κεφαλίδου στον ραδιοφωνικό σταθμό “Κανάλι Ένα 90.4fm Πειραιάς”
Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό "Κανάλι Ένα 90.4fm" του Πειραιά (βίντεο)

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα Παρασκευή 24 Ιουνίου, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, στον ραδιοφωνικό σταθμό “Κανάλι Ένα 90.4fm” του Πειραιά, στην εκπομπή «ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ» και τον δημοσιογράφο Νίκο Μπαρδούνια.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ: