Month: June 2017

Χαρά Κεφαλίδου – Ρ/Φ Συνέντευξη στην ΕΡΤ Κομοτηνής
Συνέντευξη στο ράδιο ΕΡΤ Κομοτηνή FM 98,1

Συνέντευξη στην ΕΡΤ Κομοτηνής παραχώρησε σήμερα Πέμπτη 29 Ιουνίου η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην εκπομπή «Εμείς οι άλλοι…αθέατα δημοσιογραφικά» των δημοσιογράφων Σαμή Καραμπουγιούκογλου και Βασιλικής Μαχαίρα.

Ακολουθούν τα κύρια σημεία της συνέντευξης:

Για διαχείριση απορριμμάτων και απεργία ΠΟΕ-ΟΤΑ

  • Το φαινόμενο με τους τόνους των σκουπιδιών έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις
  • Δεν είναι αυτή εικόνα μιας χώρας που διεκδικεί για φέτος τα πρωτεία στον τουρισμό

Περισσότερα…

Σκουπίδια: κάλπικες υποσχέσεις, παλαιοκομματική νοοτροπία, κουτοπόνηρες λογικές και καμία νομιμότητα. Υποκρισία και τυχοδιωκτισμός της Κυβέρνησης
Συμμετοχή στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» της ΕΡΤ 1 (βίντεο)

Στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» της ΕΡΤ 1, με τους δημοσιογράφους Γιώργο Δαράκη και Γιάννη Δάρρα, συμμετείχε σήμερα Τετάρτη 28 Ιουνίου η Χαρά Κεφαλίδου, με θέμα συζήτησης τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ακολουθούν τα κύρια σημεία της συνέντευξης:

  • «Το θέμα είναι διαχρονικό. Έχει πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις. Τεράστιο πρόβλημα η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας με τόσους τόνους σκουπιδιών στους δρόμους
  • Αρνητικές επιπτώσεις και στην εικόνα της χώρας στον τουρισμό

Περισσότερα…

Νέος Αθλητικός Νόμος: Επιφανειακός, αποσπασματικός και πρόχειρος. Συνήθης τακτική της Κυβέρνησης: τα προβλήματα να σέρνονται και στο παρά ένα γίνονται ‘επείγοντα’
Ομιλία στην Ολομέλεια ν/σ Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (βίντεο)

Στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε σήμερα Τρίτη 27 Ιουνίου η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ειδική Αγορήτρια του νομοσχεδίου που κατέθεσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, χαρακτηρίζοντας ως επιφανειακό, αποσπασματικό και πρόχειρο τον τρόπο αντιμετώπισης των σημαντικών προβλημάτων του αθλητισμού από τον αρμόδιο Υπουργό.

«Για άλλη μια φορά η απόπειρα τακτοποίησης αναγκαίων θεμάτων είναι επιλεκτική και με το βλέμμα στραμμένο προς τις εκλογές. Ταχτοποιούνται σε ένα βαθμό επείγουσες εκκρεμότητες που έγιναν επείγουσες επειδή αυτό επέλεξε η ηγεσία του Υπουργείου. Όταν τα προβλήματα σέρνονται και φτάνουμε στο παρά ένα, τότε όλα γίνονται ‘επείγοντα’», σημείωσε η Χαρά Κεφαλίδου προσθέτοντας ότι από αυτήν τη συνήθη πρακτική της Κυβέρνησης δεν ξεφεύγει κανένας Υπουργός της.

Περισσότερα…

Υπάρχει μία επιλεκτική διευθέτηση θεμάτων με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές
Ομιλία στην τρίτη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή (βίντεο)

Στην τρίτη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, τη Δευτέρα 26 Ιουνίου, μίλησε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ειδική Αγορήτρια του νομοσχεδίου που κατέθεσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

H βουλευτής στην ομιλία της επισήμανε ότι: “Το νομοσχέδιο αυτό είναι και αποσπασματικό και πρόχειρο. Ανοίγει μεγάλα θέματα και μεγάλες εκκρεμότητες που αφορούν την αθλητική οικογένεια, όμως, υπάρχουν προτάσεις που θα κατατεθούν από τη μεριά μας και αυτός είναι και ο λόγος της όλης διαδικασίας που γίνεται εδώ”.

Περισσότερα…

Σημείωμα για το Συντονιστικό της Αντιπεριφέρειας Δράμας με θέμα τους οδικούς άξονες

Εν όψει του Συντονιστικού του Νομού Δράμας που έχει συγκαλέσει για σήμερα Δευτέρα 26 Ιουνίου, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Αργύρης Πατακάκης και την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του η Χαρά Κεφαλίδου, η βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απέστειλε σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς το παρακάτω Σημείωμα:

«Τα ζητήματα του Νομού μας είναι για όλους τους Δραμινούς, πρώτη προτεραιότητα. Από αυτό δεν εξαιρείται κανείς.
Ανταποκρινόμενη στο Συντονιστικό του Νομού που συγκαλεί ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Αργύρης Πατακάκης, για τη Δευτέρα 26 Ιουνίου, το μόνο θεσμικά κατοχυρωμένο όργανο για να λαμβάνονται συλλογικά, υπεύθυνα και συγκροτημένα αποφάσεις, καταθέτω τη θέση μου με αυτό το σύντομο σημείωμα, γιατί δυστυχώς δεν μπορώ να παραστώ.

Περισσότερα…