Day: April 4, 2022

Χαρά Κεφαλίδου: 414 αδιόριστοι επιτυχόντες Ειρηνοδίκες έξι χρόνια μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού
Κατάθεση Ερώτησης προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Κ. Τσιάρα, Αρ. Πρωτ. 4347/01-04-2022

Ερώτηση κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων, μαζί με τη Νάντια Γιαννακοπούλου, Βουλευτή Δυτικού Τομέα Αθηνών και Υπεύθυνη Τομέα Δικαιοσύνης του Κινήματος Αλλαγής, προς τον  Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Κώστα Τσιάρα, σχετικά με τους 414 αδιόριστους επιτυχόντες Ειρηνοδίκες του 2016, οι οποίοι αν και συμπεριλήφθηκαν στο σχετικό πίνακα που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ανέμεναν βάσιμα τον διορισμό τους, έξι χρόνια μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού περιμένουν και δικαιούνται να καλύψουν αντίστοιχες θέσεις. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Περισσότερα…

Χαρά Κεφαλίδου: Χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα οι απόφοιτοι/πτυχιούχοι του Τμήματος Φ.Π.Ψ. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ΕΚΠΑ
Κατάθεση Ερώτησης προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως, Αρ. Πρωτ. 4368/04-04-2022

Ερώτηση κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων, μαζί με τον Απόστολο Πάνα, Βουλευτή Χαλκιδικής και Υπεύθυνο Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων του Κινήματος Αλλαγής, προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, σχετικά με την άδικη διάκριση μεταξύ των αποφοίτων/πτυχιούχων του Τμήματος Φ.Π.Ψ. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ΕΚΠΑ έως το 2018 και των αποφοίτων από το 2019 και μετά,  καθώς στους δεύτερους δίνεται η δυνατότητα να ενταχθούν στο Τμήμα Ψυχολογίας και η πρόσβαση στα ανάλογα επαγγελματικά δικαιώματα, παρά το γεγονός ότι σε μεγάλο βαθμό η ακαδημαϊκή κατάρτιση και το περιεχόμενο των σπουδών τους δεν διέφερε με εκείνα των αποφοίτων προηγούμενων ετών. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Περισσότερα…