Month: September 2017

Κραυγή αγωνίας από τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού-Τραγικές ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού-Προνομιακή μεταχείριση του Υπουργείου Παιδείας στις παρατάσεις αποσπάσεων
Κατάθεση ερώτησης προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Μετά από πρωτοβουλία της Χαράς Κεφαλίδου, βουλευτή Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και μέλους της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κατατέθηκε σήμερα Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ.Γαβρόγλου, αναφορικά με τις τεράστιες ελλείψεις εκπαιδευτικών που υπάρχουν στα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, αλλά και προνομιακή μεταχείριση από την πλευρά του Υπουργείου για συγκεκριμένες αποσπάσεις χωρίς τήρηση του σχετικού Νόμου.

Στην ερώτησή της η βουλευτής ζητά να ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί το Υπουργείο, ώστε να στελεχωθούν επιτέλους τα σχολεία με τον απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία τους αριθμό εκπαιδευτικών. Επίσης, ερωτά τον Υπουργό για τις καταγγελίες περί μη τήρησης του Νόμου στις αποσπάσεις συγκεκριμένων εκπαιδευτικών.

Περισσότερα…

Τι μάθαμε το Σεπτέμβρη
Άρθρο στην ιστοσελίδα liberal.gr

Είναι παγία τακτική με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, τα μαθήματα να ξεκινούν με μια επανάληψη, μια ανακεφαλαίωση των γνώσεων για να ξέρουν διδάσκοντες και διδασκόμενοι που βρίσκονται.

Τι μάθαμε από τη σύντομη επανάληψη για το δημόσιο βίο μας το φετινό Σεπτέμβρη;

Μάθαμε ότι στην κυβέρνηση γενικώς δεν κάνουν βραχυπρόθεσμα- μεσοπρόθεσμα – μακροπρόθεσμα σχέδια. Τα σχέδια θέλουν γνώσεις, ικανότητες και κυρίως θέλουν κόπο. Οι “κολλητοί” που με απόλυτη συνέπεια τοποθετούνται σε κορυφαίες κυβερνητικές θέσεις, ούτε ξέρουν, ούτε θέλουν να ξέρουν τέτοια πράγματα. Έχει φτάσει σύσσωμο το δικαστικό σώμα να τους χαρακτηρίζει επίσημα αστοιχείωτους κι αυτοί το έχουν καμάρι!

Περισσότερα…

Συγχαρητήρια δήλωση για την άνοδο στην Α1 της ομάδας handball “Δράμα 1986”

Με αφορμή την άνοδο της ομάδας “Δράμα 1986” στην κορυφαία κατηγορία (Handball Premier) της ελληνικής χειροσφαίρισης (Handball) η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και υπεύθυνη του τομέα Αθλητισμού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:
«Άλλη μια καλή είδηση για τον αθλητισμό της πόλης μας! Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τους προπονητές και τα στελέχη της ομάδας Handball “Δράμα 1986” που ανέβηκε στην κορυφαία κατηγορία της ελληνικής χειροσφαίρισης. Από τη νέα αγωνιστική χρονιά η “Δράμα 1986” θα αγωνίζεται στην Α1 προσφέροντας σε όλους μας υψηλού επιπέδου handball. Η πόλη μας είναι σίγουρο ότι θα αγκαλιάσει και πάλι το άθλημα που τόσο αγαπά και που της έχει χαρίσει μοναδικές στιγμές αθλητισμού και σημαντικές διακρίσεις. Καλή επιτυχία!».

Ο χώρος της Κεντροαριστεράς είναι η ισορροπία που χρειάζεται σήμερα το πολιτικό σύστημα
Συνέντευξη στην εκπομπή “Παρεμβάσεις” STAR Βορείου Ελλάδος (βίντεο)

Στις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, τα θέματα της Οικονομίας αλλά και στα τοπικά θέματα της Δράμας αναφέρθηκε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στη συνέντευξή της την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου στην εκπομπή “Παρεμβάσεις” στην τηλεόραση του STAR Βορείου Ελλάδος και τον δημοσιογράφο Θανάση Φυλακτό.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Αυλαία ανοίγει το 40ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας

Συνεπείς όλοι στο σταθερό ραντεβού του Σεπτέμβρη. Εδώ στη Δράμα που κάθε χρόνο τέτοιες μέρες γιορτάζει. Στην πόλη που αθεράπευτα ερωτεύτηκε τον κινηματογράφο, τον αγκάλιασε και τον αγάπησε όσο καμιά. Κάθε χρόνο και περισσότεροι δημιουργοί, κάθε χρόνο και περισσότεροι φίλοι έρχονται εδώ για να τιμήσουν ένα θεσμό που ξεκίνησε πριν από 40 χρόνια από το κέφι και το μεράκι λίγων. Το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας είναι το ζωντανό παράδειγμα των δυνατοτήτων μας. Η αγάπη, το πάθος, η επιμονή και η προσήλωση είναι η μαγική συνταγή. Περισσότερα…