Την Τρίτη 31 Μαρτίου, η Χαρά Κεφαλίδου παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό STAR Βορείου Ελλάδος και στην εκπομπή “Παρεμβάσεις” με τον δημοσιογράφο Θανάση Φυλακτό.
Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης:
Eρώτηση κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Υπεύθυνη Παιδείας και Θρησκευμάτων, την οποία συνυπέγραψαν και οι βουλευτές Βασίλης Κεγκέρογλου και Απόστολος Πάνας του Κινήματος Αλλαγής, προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, σχετικά με την άμεση ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας της υγείας των καθαριστριών σχολικών μονάδων με σύμβαση μίσθωσης έργου.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:
Eρώτηση κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας μαζί με τον Απόστολη Πάνα, βουλευτή Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής για την ένταξη των δασεργατών στην επικαιροποιημένη λίστα του Υπουργείου Εργασίας με του κλάδους που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊου.
“Στην επικαιροποιημένη λίστα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με τους κλάδους που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού, δεν συμπεριλαμβάνεται ο κλάδος των δασεργατών.
Οι δασεργάτες, λόγω των μέτρων για την εξάπλωση του κορονοϊού, έχουν σταματήσει να εργάζονται και δεν μπορούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους στους εμπόρους. Επιπλέον επειδή απαιτείται υψηλού φόρτου χειρωνακτική εργασία κάτω από αντίξοες συνθήκες είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν ζώα, τα οποία εξακολουθούν να χρειάζονται καθημερινή φροντίδα.
Φέτος η 25η Μαρτίου είναι αλλιώτικη. Αθόρυβη, βουβή, χωρίς παρελάσεις, χωρίς στεφάνια, χωρίς δηλώσεις και εκδηλώσεις. Ακόμη και το «ευχαριστώ» προς τους σύγχρονους ήρωες, που δίνουν καθημερινά μάχες αυτοσυγκράτησης και επαγρύπνησης στα σύνορα και στα νοσοκομεία για την ασφάλεια και την υγεία μας, δεν ακούγεται βροντερό, όπως θα ταίριαζε σε μια τέτοια μέρα.
Τον χρειαζόμασταν τον φετινό εορτασμό της Εθνικής επετείου, είχαμε ανάγκη την εμψύχωση που προσφέρει η μνήμη της παλιγγενεσίας του 1821. Μετά από δέκα δύσκολα χρόνια ανέχειας και ταπείνωσης, η χώρα κατάφερε επιτέλους να ορθώσει το ανάστημά της και να στηρίξει τις θέσεις της με σοβαρότητα και συνέπεια, τη στιγμή που η ακραία τουρκική προκλητικότητα και η απειλή μαζικής εισβολής στα σύνορά μας, συνέπεσε με την επέλαση του φονικού ιού, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μίγμα ― ίσως τη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισε η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες.
«Σήμερα γιορτάζουμε την Εθνική Μνήμη του 1821 με το όνειρο απελευθέρωσης από μια νέα παγκόσμια δοκιμασία. Τιμούμε το ‘τότε’, σεβόμενοι το ‘τώρα’ και την προσπάθεια των ανθρώπων της πρώτης γραμμής.
Σήμερα γιορτάζουμε σιωπηλά δίνοντας την υπόσχεση να είμαστε εδώ παρόντες όταν περάσει το κακό, σε μια νέα κανονικότητα που θα μας βρει με το κεφάλι ψηλά και την τεράστια ικανοποίηση ότι κάναμε αυτό που έπρεπε και τα καταφέραμε.
Έχουμε ανάγκη την εμψύχωση που προσφέρει ο εορτασμός και η Εθνική Μνήμη της 25ης Μαρτίου 1821. Αυτή η σιωπηλή 25η Μαρτίου 2020, θα είναι το αποδεικτικό απόκομμα της εθνικής μας ενηλικίωσης.
Χρόνια Πολλά».