Day: March 22, 2022

Χαρά Κεφαλίδου: Χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα οι απόφοιτοι του Τμήματος Επιστήμης των Υλικών του Πανεπιστημίου Πατρών και Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης
Κατάθεση Ερώτησης προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Ν. Κεραμέως, Αρ. Πρωτ. 4117/22-03-2022

Ερώτηση κατέθεσε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, σχετικά με την αδικία σε βάρος των αποφοίτων των Τμημάτων Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και Επιστήμης των Υλικών του Πανεπιστημίου Πατρών, των οποίων το πτυχίο δεν έχει ενταχθεί σε κλάδο ΠΕ με αποτέλεσμα να μην έχουν επαγγελματικά δικαιώματα και πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Περισσότερα…

Χαρά Κεφαλίδου: “Κατάργηση της μείωσης της Εθνικής Σύνταξης των ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση και την Αλβανία – βελτιώσεις στη χορήγηση του επιδόματος ανασφαλίστων υπερηλίκων”
Κατάθεση Τροπολογίας στη Βουλή από την Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής

Τροπολογία κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Καταπολέμησης της Διαφθοράς, διατάξεις για θέματα ανθρώπινου δυναμικού και Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, νομοθετικό πλαίσιο εκπαίδευσης των σπουδαστών/σπουδαστριών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης για την ένταξη στον κλάδο Π.Ε. Επιτελικών Στελεχών, διατάξεις για την ολοκλήρωση της μεταφοράς των δασικών υπηρεσιών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διατάξεις για την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ‘Ελλάδα 2.0’, Εθνική Σύνταξη Ομογενών, και άλλες επείγουσες διατάξεις» σχετικά με την «κατάργηση της μείωσης της Εθνικής Σύνταξης των ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση και την Αλβανία – βελτιώσεις στη χορήγηση του επιδόματος ανασφάλιστων υπερηλίκων».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Τροπολογίας:

Περισσότερα…

Χαρά Κεφαλίδου: Ενδελεχής έρευνα και καταλογισμός ευθυνών για το εργατικό δυστύχημα στο εργοστάσιο της Ελληνικής Τεχνολογίας Εκρηκτικών (ΕΛΤΕΚ) στα Γρεβενά. Μέτρα για την υγεία και ασφάλεια εργαζομένων με αφορμή το τραγικό εργατικό δυστύχημα.
Κατάθεση Ερώτησης-ΑΚΕ προς τους κ.κ. Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Προστασίας Πολίτη, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Υγείας, Εσωτερικών και Οικονομικών, Αρ. Πρωτ. 167/4153/22-03-2022

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ) κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας, μαζί με βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη, Προστασίας Πολίτη, κ. Π. Θεοδωρικάκο, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Κ. Σκρέκα, Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής, Προστασίας, κ. Χρ. Στυλιανίδη, Υγείας, κ. Αθ Πλεύρη, Εσωτερικών, Μ. Βορίδη και Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα, σχετικά με το εργατικό δυστύχημα στο εργοστάσιο της Ελληνικής Τεχνολογίας Εκρηκτικών (ΕΛΤΕΚ) στα Γρεβενά  και την ενδελεχή έρευνα και την απόδοση ευθυνών στους υπευθύνους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης-ΑΚΕ:

Περισσότερα…