Month: July 2017

Συλλυπητήρια Δήλωση για τον ξαφνικό θάνατο του Μητροπολίτη Φιλίππων

«Ένας πραγματικά φωτισμένος άνθρωπος με προοδευτικές απόψεις έφυγε από τη ζωή.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προκόπιος υπηρέτησε με αφοσίωση την Εκκλησία, αφήνοντας σημαντικό ποιμαντικό, ανθρωπιστικό και πνευματικό έργο.
Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του, το λαό της Καβάλας και τον κλήρο της τοπικής Εκκλησίας.
Το φωτεινό του παράδειγμα ας γίνει για όλους μας ‘φάρος’ ανθρωπισμού και ανιδιοτελούς προσφοράς».

Νεκρανασταίνετε αντιλήψεις της δεκαετίας του ’80 για να ικανοποιήσετε τα δικά σας απωθημένα και το κομματικό σας ακροατήριο – Πουλάτε πάμφθηνα το μέλλον της Ελλάδας
Ομιλία στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή - ν/σ για Ανώτατη Εκπαίδευση (βίντεο)

Στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής μίλησε χθες Παρασκευή 28 Ιουλίου η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και μέλος της συγκεκριμένης Επιτροπής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης.

«Φέρνετε ένα νομοσχέδιο, μετά από δυο χρόνια προσχηματικού διαλόγου, σωρεία τροπολογιών και αποσπασματικών διατάξεων. Για άλλη μια φορά στρέφετε το βλέμμα σας σε παρωχημένες εποχές, νεκρανασταίνετε αντιλήψεις της δεκαετίας του ‘80 για να ικανοποιήσετε τα απωθημένα τα δικά σας και του κομματικού σας ακροατηρίου και ταυτόχρονα να φυτέψετε τον σπόρο αναπαραγωγής του στο μέλλον» τόνισε η Χαρά Κεφαλίδου και πρόσθεσε «Αγοράσατε πανάκριβα με το αίμα των πολιτών την άνοδο σας στην εξουσία και τώρα πουλάτε πάμφθηνα το μέλλον της χώρας. Γιατί σε ποια Ελλάδα θα ζούμε μετά από 20 χρόνια σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτάται από την ποιότητα της παιδείας που παρέχουμε σήμερα».

Περισσότερα…

Εκτός του Προγράμματος δωρεάν Wi-Fi άφησε το Υπουργείο Πολιτισμού τους Φιλίππους και όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης
Κατάθεση Ερώτησης προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λυδία Κονιόρδου κατέθεσε σήμερα Παρασκευή 28 Ιουλίου η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και υπεύθυνη του Τομέα Πολιτισμού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχετικά με την εξαίρεση των Φιλίππων, αλλά και όλων των αρχαιολογικών χώρων της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΑΜΘ), από το Πρόγραμμα δωρεάν Wi-Fi.

Περισσότερα…

Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η μεγάλη ευκαιρία για την Αμφίπολη. Το αντιλαμβάνεται αυτό η Υπουργός;
Συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι ΕΠΙΛΟΓΕΣ των Σερρών (βίντεο)

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΕΠΙΛΟΓΕΣ των Σερρών με το δημοσιογράφο Δημήτρη Κώττα μίλησε χθες Τετάρτη 26 Ιουλίου, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και υπεύθυνη Πολιτισμού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με θέμα την Αμφίπολη και τον κίνδυνο να χαθεί η χρηματοδότηση του έργου μέσω ΕΣΠΑ, ύψους 1,5 εκατ. Ευρώ, μετά την απορριπτική απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Το έργο χαρακτηρίστηκε από την αρμόδια Επιτροπή ως «ανώριμο» αφού στο φάκελο που ετοίμασε το Υπουργείο Πολιτισμού απουσιάζουν ουσιαστικές μελέτες, ενώ ο προϋπολογισμός και το χρονοδιάγραμμα κρίθηκαν μη ρεαλιστικά.

Περισσότερα…

Αμφίπολη: Αποχαιρέτα το ΕΣΠΑ που χάνεις…
Δήλωση ΧαράςΚεφαλίδου για την Αμφίπολη και τον κίνδυνο να χαθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ

Η εγκληματική αδιαφορία της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και η εμμονή της Κυβέρνησης κατά του Μνημείου στο Λόφο Καστά της Αμφίπολης είχαν ως συνέπεια να απορριφθεί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το αίτημα για ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. Ο σχετικός φάκελος που υποτίθεται ότι είχε ετοιμάσει με άρτιο τρόπο το Υπουργείο Πολιτισμού κρίθηκε «ανώριμος» αφού, μεταξύ πολλών άλλων, ο προϋπολογισμός και το χρονοδιάγραμμα δεν είναι ρεαλιστικά.
Η Περιφέρεια κινείται με κανόνες, δεν μπορεί να περιμένει επ’ αόριστον και να κρατά τα κονδύλια δεσμευμένα.
Για ακόμη μια φορά η αποκλειστική ευθύνη βαραίνει την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού. Κυρία Κονιόρδου, κυρία Βλαζάκη δεν γνωρίζετε τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις του Υπουργείου σας;
‘Έκανα λάθη, μεγάλα λάθη… Όταν ήρθα σε αυτό το γραφείο δεν είχα εμπειρία, καμία ιδέα πόσο μεγάλες θα ήταν οι καθημερινές δυσκολίες’ δήλωσε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός σε μεγάλη βρετανική εφημερίδα…
Τελικά αυτή η φράση του κ. Τσίπρα δεν απηχεί μόνον τον τρόπο που ο ίδιος διοικεί τη χώρα. Απηχεί τον τρόπο που λειτουργούν και οι Υπουργοί του. Για αυτό και τα καταπληκτικά αποτελέσματα!

Για το θέμα η Χαρά Κεφαλίδου έχει καταθέσει Επίκαιρη Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Περισσότερα…