Day: February 16, 2022

Χαρά Κεφαλίδου: Κατεπείγουσα ανάγκη στελέχωσης της Ιατροπαιδαγωγικής Υπηρεσίας στη Δράμα με παιδοψυχίατρο
Κατάθεση Αναφοράς προς τους Υπουργούς Υγείας, κ. Α. Πλεύρη και Παιδείας & Θρησκευμάτων, κα Ν. Κεραμέως, Αρ. Πρωτ. 1567/25-02-2022

Αναφορά κατέθεσε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων, προς τους Υπουργούς Υγείας, κ. Αθανάσιο Πλεύρη και Παιδείας & Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, με αφορμή την επιστολή που απέστειλε στους βουλευτές του νομού Δράμας, ο Προϊστάμενος του Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) Δράμας, Δρ. Γεώργιος Αλβανόπουλος, καθώς και δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, όπου τονίζεται η ανάγκη στελέχωσης της Ιατροπαιδαγωγικής Υπηρεσίας στη Δράμα με παιδοψυχίατρο. Ο νομός Δράμας, στον τομέα της ψυχικής υγείας στην παιδική ηλικία, αποδεικνύεται ως ο “φτωχός συγγενής” για άλλη μία φορά και οι ευάλωτες οικογένειες μαθητών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, πρέπει να μετακινούνται σε κοντινούς νομούς, με χρονοβόρες και οικονομικά δυσβάσταχτες διαδικασίες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

Περισσότερα…

Χαρά Κεφαλίδου: Όταν η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσεις, ένα “Συγνώμη λάθος” αρκεί;
Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων (βίντεο)

Σήμερα στη Βουλή στο πλαίσιο συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης της Χαράς Κεφαλίδου, βουλευτού Δράμας και υπεύθυνης του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής για το φιάσκο με τα «εκπαιδευτικά προγράμματα αμφιβόλου ποιότητας και αμφισβητούμενης διαφάνειας που εγκρίνονται από το Υπουργείο Παιδείας, αυτή ήταν η επίσημη απάντηση του ΥΠΑΙΘ : “ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΓΙΝΕ ΛΑΘΟΣ!”.

Καμία απάντηση για το γενικότερο ζήτημα της αξιοπιστίας, της διαφάνειας, του ελέγχου και της εποπτείας του Υπουργείου Παιδείας αναφορικά με τις διαδικασίες έγκρισης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που προορίζονται για την εκπαίδευση των παιδιών μας.

Η βουλευτής κατά τη συζήτηση τόνισε την αποστολή του σχολείου: για την εκπαίδευση, τη μόρφωση και την καλλιέργεια των παιδιών μας, ώστε να γίνουν υπεύθυνοι, σκεπτόμενοι ελεύθεροι πολίτες, σημειώνοντας ότι τα σχολεία δεν αποτελούν χώρο δωρεάν διαφημιστικής καμπάνιας κανενός, ούτε ιδεολογικής κατήχησης.

Περισσότερα…