Month: September 2020

Άδεια ειδικού σκοπού σε γονείς ενήλικων ΑΜΕΑ των οποίων απαγορεύεται η προσέλευση στις ειδικές δομές λόγω υποκείμενου νοσήματος
Κατάθεση Τροπολογίας στη Βουλή

Σε συνέχεια της Αναφοράς που καταθέσαμε ως Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής,  σχετικά με την άδεια ειδικού σκοπού γονέων που έχουν ενήλικο τέκνο ΑΜΕΑ που πάσχει από υποκείμενο νόημα, το οποίο φιλοξενούνταν σε ανοιχτές δομές και πλέον δεν δύναται να φιλοξενηθεί εξαιτίας της απαγόρευσης λόγω του covid-19, προβήκαμε στην κατάθεση Τροπολογίας προκειμένου να ρυθμιστούν άμεσα τα προβλήματα και οι νομοθετικές ελλείψεις που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των δομών αυτών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Τροπολογίας:

Περισσότερα…

Χαρά Κεφαλίδου: Σε άμεσο κίνδυνο η ασφάλεια των μαθητών του Δημοτ. Σχολείου Κ. Νευροκοπίου λόγω του εγκαταλειμμένου εργοταξίου για την ανέγερση νέου σχολείου
Κατάθεση Ερώτησης προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Αρ.Πρωτ.10217/30.09.2020

Άμεσος είναι ο κίνδυνος για την ασφάλεια των μικρών μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κ. Νευροκοπίου. Δίπλα στο σχολείο υπάρχει εγκαταλειμμένο εργοτάξιο από το έργο ανέγερσης νέου σχολικού κτηρίου. Η σημερινή εικόνα του εργοταξίου είναι μια μεγάλη λακκούβα γεμάτη νερό, άκρως επικίνδυνη για την ασφάλεια των μαθητών. Κατά την πρόσφατη επιτόπιά επίσκεψή της στην περιοχή η Χαρά Κεφαλίδου είχε τη δυνατότητα να επιβεβαιώσει όλα τα παραπάνω και την άθλια εικόνα που αυτή τη στιγμή επικρατεί στο συγκεκριμένο σημείο.  

Το έργο έχει περάσει στην κυριολεξία από “σαράντα κύματα”. Πρόσφατα υπήρξε πρόταση από την ΚΤΥΠ Α.Ε., στην οποία έχει παραχωρηθεί η έκταση, να κηρυχθεί έκπτωτος ο ανάδοχος. Σύμφωνα με τη νόμιμη διαδικασία ο εργολάβος έλαβε την οριζόμενη από τον Νόμο παράταση. “Πληροφορούμαστε ότι μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίας ο εργολάβος επέστρεψε χωρίς όμως οι εργασίες κατασκευής να έχουν τον απαιτούμενο ρυθμό ώστε να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος” σημειώνει στην Ερώτησή σας η Χαρά Κεφαλίδου προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών. Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή κατά τους χειμερινούς μήνες, η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο. Στην Ερώτησή της η βουλευτής ζητά να ενημερωθεί για τις επείγουσες ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει το Υπουργείο προκειμένου να δοθεί μια άμεση και ουσιαστική λύση και να παραδοθεί το σχολείο στην τοπική κοινωνία το συντομότερο δυνατό.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

Περισσότερα…

Η Χαρά Κεφαλίδου για την 79η επέτειο από τις σφαγές των βουλγαρικών στρατευμάτων κατοχής στη Δράμα και στο Δοξάτο
Δήλωση Χαράς Κεφαλίδου στην τηλεόραση του "STAR Βορείου Ελλάδος" Δράμας (βίντεο)

Με αφορμή την 79η επέτειο από τις σφαγές των βουλγαρικών στρατευμάτων κατοχής στη Δράμα και στο Δοξάτο η Χαρά Κεφαλίδου κατέθεσε πρόταση προς τον Πρόεδρο της Βουλής: “Να υπάρξει πρωτοβουλία υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων και καταξιωμένοι ιστορικοί – επιστήμονες να καταγράψουν επίσημα τα ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην περιοχή μας. Η πολύτιμη αυτή καταγραφή να γίνει μέρος της διδασκαλίας, ώστε τα νέα δραμινά παιδιά να γνωρίζουν και να τιμούν τη σπουδαία θυσία των προγόνων τους. Χρέος όλων μας να μείνει άσβεστη η μνήμη. Θα αποτελέσει παράλληλα σημαντική παρακαταθήκη για τις αποφάσεις που λαμβάνουμε για τα εθνικά μας θέματα.”

Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο εδώ:

Χαρά Κεφαλίδου: Ασφαλές ποιοτικό σχολείο είναι το ΑΝΟΙΧΤΟ Σχολείο
Δήλωση Χαράς Κεφαλίδου στην τηλεόραση του "STAR Βορείου Ελλάδος" Δράμας για τις καταλήψεις στα σχολεία (βίντεο)

Tο Σχολείο του ‘ΑΥΡΙΟ’ διαμορφώνει ελεύθερους πολίτες, με γνώση, κρίση, ενσυναίσθηση που θα χτίσουν έναν καλύτερο κόσμο.
Κάθε κατάληψη είναι και μια χαμένη μάχη ενάντια στην αμάθεια, τον φανατισμό, τον ανορθολογισμό.
Ασφαλές ποιοτικό σχολείο είναι το ΑΝΟΙΧΤΟ Σχολείο.

Μπορείτε να δείτε το video της δήλωαης εδώ:

Χαρά Κεφαλίδου: Μετά το φιάσκο με τις μάσκες το αλαλούμ μεταξύ Υπ. Παιδείας και Εσωτερικών συνεχίζεται!
Κατάθεση Ερώτησης προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Αρ.Πρωτ.10147/28.09.2020

Αναστάτωση και αγανάκτηση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στους εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου λόγω σοβαρού νοσήματος. Ο τρόπος διαχείρισης της λειτουργίας των σχολικών μονάδων εν μέσω πανδημίας από την Κυβέρνηση, δημιουργεί εύλογες ανησυχίες, με τις αλληλοαναιρούμενες και αλληλοσυγκρουόμενες εγκυκλίους των Υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών βάσει των οποίων εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου καλούνται να επιστρέψουν στις σχολικές μονάδες τους. Σχετική ερώτηση κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής προς την Υπουργό Παιδείας στην οποία ζητά να ενημερωθεί για σειρά θεμάτων (π.χ. άδειες εκπαιδευτικών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, τηλεκπαίδευση, σύμβαση με CISCO κλπ).

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

Περισσότερα…