Day: December 17, 2020

Χαρά Κεφαλίδου: “Η Επαγγελματική Εκπαίδευση δεν ρυθμίζεται με το προτεινόμενο Ν/Σ. Για την ακρίβεια αποσιωπάται.”
Ομιλία στο Νομοσχέδιο Υπ. Παιδείας: Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης κ.α. (βίντεο)

Ομιλία της Χαράς Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, ως ειδική αγορήτρια κατά τη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/958 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 28ης Ιουνίου 2018 σχετικά με τον έλεγχο αναλογικότητας πριν από τη θέσπιση νέας νομοθετικής κατοχύρωσης των επαγγελμάτων (ΕΕ L 173), κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας για το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας και άλλες διατάξεις».

Περισσότερα…

Χαρά Κεφαλίδου: «Ανταμοιβή για τους αγωνιστές της πρώτης γραμμής: Δ/Χ & ένταξη σε ΒΑΕ και σύνταξη αναπηρίας ή θανάτου λόγω Covid19»
Κατάθεση δύο νέων Τροπολογιών στη Βουλή

Δύο νέες Τροπολογίες κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής α) για την ένταξη των ανθρώπων της πρώτης γραμμής στα Βαρέα-Ανθυγιεινά και β) για τη χορήγηση δώρου Χριστουγέννων και σύνταξη αναπηρίας ή θανάτου λόγω Covid19.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ από τους Βουλευτές της Κ.Ο. Κίνημα Αλλαγής στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων:

«Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/958 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 28ης Ιουνίου 2018 σχετικά με τον έλεγχο αναλογικότητας πριν από τη θέσπιση νέας νομοθετικής κατοχύρωσης των επαγγελμάτων (ΕΕ L 173), κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας για το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας και άλλες διατάξεις»

Περισσότερα…

Χωρίς πρόσβαση τα άτομα με κινητικά προβλήματα στον σιδηροδρομικό σταθμό της Δράμας
Κατάθεση Ερώτησης προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Αρ.Πρωτ.2808/17.12.2020

Χωρίς πρόσβαση παραμένουν τα άτομα με κινητικά προβλήματα στον σιδηροδρομικό σταθμό της Δράμας. Το ζήτημα ανέδειξε με σχετικές επιστολές του ο Σύλλογος Παραπληγικών Νομού Δράμας, στις οποίες διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι παρ’ όλες τις αλλεπάλληλες επιστολές του προς όλους τους συναρμόδιους φορείς, τα άτομα με κινητικά προβλήματα του Νομού παραμένουν αποκλεισμένα. Αναλυτικά, ο Σύλλογος έστειλε σχετική επιστολή στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, τη Διοίκηση του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνοντάς τους για το ζήτημα. Στη συνέχεια εξασφαλίστηκε το αναγκαίο ανυψωτικό μηχάνημα (ράμπα μεταφοράς από – προς την πλατφόρμα και το τρένο), το οποίο δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης των ατόμων με κινητικά προβλήματα στον σιδηροδρομικό σταθμό της Δράμας, αλλά μέχρι σήμερα το μηχάνημα παραμένει στις αποθήκες του σταθμού, αφού δεν μπορεί να λειτουργήσει λόγω της παλαιότητας των γραμμών και των αμαξοστοιχιών που εξυπηρετούν τη Δράμα. Σχετική Ερώτηση κατάθεσε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου προς τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Περισσότερα…

Χαρά Κεφαλίδου: Όσο δεν είναι ανεκτή η μετατροπή των ΑΕΙ σε ορμητήρια μπαχαλάκηδων άλλο τόσο δεν μπορεί ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο να αστυνομοκρατείται
Ομιλία στην 95η Σύνοδο των Πρυτάνεων

Στις εργασίες της 95ης Συνόδου των Πρυτάνεων συμμετείχε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής. Αναφερόμενη στο θέμα της ασφάλειας των ΑΕΙ και των εξαγγελιών του Υπουργείου Παιδείας για δημιουργία ειδικού Σώματος υπαγόμενου στην Ελληνική Αστυνομία, σημείωσε, μεταξύ άλλων: “Η ίδρυση του Σώματός αυτού θα δημιουργήσει πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που επιθυμεί να λύσει. Η πρωτοφανής αυτή επιλογή της κυβέρνησης δεν εφαρμόζεται σε κανένα Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. Όπου φυσικά υπάρχουν υπηρεσίες φύλαξης, που αναφέρονται στις Πανεπιστημιακές Αρχές και τις Διοικήσεις των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Άλλωστε πλέον η ΕΛ.ΑΣ. μπορεί εκ του νόμου να παρεμβαίνει στο Πανεπιστήμιο, όπως άλλωστε ισχύει και για όλη την υπόλοιπη επικράτεια. Η ασφάλεια των Πανεπιστημίων και η αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος δεν χρειάζονται Ειδικά Σώματα της Αστυνομίας και διαφορετικές στολές. Η ασφάλεια των Πανεπιστημίων και τα επιχειρησιακά σχέδια της ΕΛΑΣ πρέπει να διαμορφώνονται με βάση τις ιδιαιτερότητες των πανεπιστημιακών χώρων, τα χωροταξικά χαρακτηριστικά τους και σε συνεργασία με τις πανεπιστημιακές αρχές. Λύσεις για μια αποτελεσματική πανεπιστημιακή υπηρεσία φύλαξης υπάρχουν ( το παράδειγμα της Δημοτικής Αστυνομίας). Όσο δεν είναι ανεκτή η μετατροπή των ΑΕΙ σε ορμητήρια μπαχαλάκηδων και έδρα κάθε παρανομίας άλλο τόσο δεν μπορεί ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο να αστυνομοκρατείται. Λύσεις υπάρχουν με σεβασμό στο αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ, που για να λειτουργήσουν μας χρειάζονται όλους, κυβέρνηση, αντιπολίτευση, ακαδημαϊκή κοινότητα, φοιτητές”. Αναφερόμενη στη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ τόνισε: “Η Υπουργός αιφνιδιάζει – για ακόμη μια φορά – μαθητές και οικογένειες θεσπίζοντας τη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ, η οποία μάλιστα θα ισχύσει από φέτος. Ένα μέτρο που γενικά είναι σωστό. Πρώτοι εμείς το στηρίζουμε. Έρχεται όμως στην πλέον ακατάλληλη στιγμή. Αλλάζει εν μια νυκτί τα δεδομένα για χιλιάδες μαθητές που κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, συνθήκες εγκλεισμού και στοιχειώδους τηλεκπαίδευσης προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Ανεξήγητη βιασύνη και προχειρότητα από το Υπουργείο Παιδείας που επηρεάζει όμως τις ζωές και τις επιλογές χιλιάδων μαθητών”.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ομιλίας:

Περισσότερα…