Month: September 2016

Νέα διάρρηξη στο Θεατρικό Μουσείο
Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Το θέμα της νέας διάρρηξης του Θεατρικού Μουσείου, το προηγούμενο Σάββατο, ανέδειξε η Βουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου, σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μπαλτά την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου (αρ. πρωτ. 1339).

Είναι κρίμα ένα Μουσείο μοναδικό στο είδος του να είναι συστηματικά στο στόχαστρο βανδάλων και για δεύτερη φορά να παραβιάζεται, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στο Μουσείο φυλάσσεται ένας πλούτος της θεατρικής μας κληρονομιάς και δυστυχώς το Υπουργείο Πολιτισμού αδιαφορεί.

Περισσότερα…

Σκάσε και πλήρωνε
Άρθρο στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

kathimerini-logoΜε άρθρο της που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας “Καθημερινή”, η βουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου σχολιάζει τη σταθερότητα αυτής της Κυβέρνησης. Όποια ερώτηση και να της κάνεις, παίρνεις απαρέγκλιτα την ίδια απάντηση…

«Γιατί κόψατε το ΕΚΑΣ; Γιατί αυξήσατε τον ΦΠΑ; Γιατί πληρώνω παραπάνω ΕΝΦΙΑ ενώ θα τον καταργούσατε; Γιατί είμαστε σε μνημόνιο, αφού θα το σκίζατε; Γιατί δεν παίρνω 13ο μισθό; Γιατί μου κόψατε τη σύνταξη; Γιατί αυξήσατε τους φόρους στις επιχειρήσεις; Πώς θα βρω δουλειά αν κανείς δεν ανοίγει επιχείρηση να με προσλάβει; Πώς να σας πληρώσω αφού δεν έχω εισόδημα; Γιατί δεν μπορώ να πουλήσω ακίνητο για να σας πληρώσω;  Γιατί οι μετοχές μου αξίζουν λιγότερο από δέκα ευρώ όλες μαζί; Γιατί μας είπατε τόσα ψέματα; Γιατί διορίζετε εκτός ΑΣΕΠ φίλους και συγγενείς;

Περισσότερα…

Είναι κρίμα η Κυβέρνηση να διαχειρίζεται το υπο ίδρυση “Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας” με όρους ΣΥΡΙΖΑ
Ομιλία στην Κοινή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και Έρευνας και Τεχνολογίας (βίντεο)

Η Βουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου, στην ομιλία της κατά την κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, με θέμα την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για το «Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας και άλλες διατάξεις» δήλωσε ότι το σ/ν θα μπορούσε να είναι μια θετική πρωτοβουλία για τη χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων και χορήγηση υποτροφιών.

“Το γεγονός ότι δανειζόμαστε 180 εκατομμύρια από την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων και κατά πώς λέει και η έκθεση του γενικού λογιστηρίου του κράτους, αυτό θα δημιουργήσει αύξηση στο δημόσιο χρέος, πρέπει να μας κάνει όλους εξαιρετικά προσεκτικούς και πάρα πολύ αποτελεσματικούς στο πώς θα αξιοποιήσουμε αυτά τα κεφάλαια” δήλωσε.

Περισσότερα…

Μήνυμα στη Μνήμη των θυμάτων Βουλγαρικής Κατοχής στη Δράμα

Τιμούμε σήμερα τη μνήμη των προγόνων μας, των απλών ανθρώπων της πόλης της Δράμας και των χωριών της, που πριν από 75 χρόνια έδωσαν τη ζωή τους στην εξέγερση κατά των Βουλγαρικών Δυνάμεων Κατοχής. Όλοι μαζί θρηνούμε για την απώλεια των αθώων θυμάτων της περιοχής μας, τόσο το 1941 όσο και κατά τις δύο Βουλγαρικές Κατοχές που προηγήθηκαν το 1912-13 και 1916-18. Άνθρωποι του μόχθου, που δεν άντεξαν να βλέπουν τους αδίστακτους κατακτητές να οικειοποιούνται τη γη και την περιουσία τους ξανά και ξανά. Πιστοί αγωνιστές της Δημοκρατίας, χάρη στους οποίους απολαμβάνουμε σήμερα τα αγαθά της ελευθερίας και της ειρήνης. Θα τους θυμόμαστε για πάντα.

Νέα διάρρηξη στο Θεατρικό Μουσείο

Σε μία χώρα που καταρρέει οικονομικά, ο Πολιτισμός είναι ίσως ότι μας έχει απομείνει για να διασωθούμε. Το περασμένο Σάββατο, τρεις μήνες μετά την προηγούμενη κλοπή, το Θεατρικό Μουσείο – Κέντρο Μελέτης και Έρευνας Ελληνικού Θεάτρου έγινε και πάλι στόχος διαρρηκτών και βανδάλων. Ως πότε το Υπουργείο Πολιτισμού, που είχε επιδοθεί σε βαρύγδουπες ανακοινώσεις τον περασμένο Φεβρουάριο περί μετεγκατάστασής του Μουσείου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα σφυρίζει αδιάφορα;