Month: May 2016

Η Κυβέρνηση διώχνει τις επιχειρήσεις από την Ελλάδα
Ομιλία κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προς τον Υπουργό Ανάπτυξης (βίντεο)

Στην ομιλία της κατά τη συζήτηση, την Παρασκευή 27 Μαΐου, Επίκαιρης Ερώτησης βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Οικονομίας και Τουρισμού κ. Σταθάκη, η βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Χαρά Κεφαλίδου μίλησε για τα προβλήματα των επιχειρήσεων, που γονατισμένες ήδη από τα capital controls, οδηγούνται σε αδιέξοδο με τα νέα φορολογικά μέτρα της Κυβέρνησης.

“Τι έχετε να πείτε σε όλο αυτό τον κόσμο που βάζει κάθε μέρα λουκέτο στις επιχειρήσεις του; Θα μιλήσετε για τις συστάδες επιχειρήσεων; Τι έχετε να πείτε για τους επιστήμονες και για τους επαγγελματίες που παίρνουν των ομμάτιών τους και πάνε στο εξωτερικό; Θα τους μιλήσετε για το ευοίωνο επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα; Στην Ελλάδα των φόρων; Των 2500 παράνομα διορισμένων, των μετακλητών και αμετάκλητων υπαλλήλων; ‘H θα τους μιλήσετε για τους Οργανισμούς-φαντάσματα που συντηρούνται ακόμη σε μια άφραγκη Ελλάδα;

Ευθύνεστε γιατί από τη μέρα που αναλάβατε, διαπραγματεύεστε και εσχάτως – από προχθές – κυβερνάτε μια χώρα που είναι στα “επείγοντα” με ρυθμούς χελώνας.

Περισσότερα…

Καταθέστε συγκεκριμένες προτάσεις για το διάλογο, φέρτε νομοσχέδιο, γιατί όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού
Ομιλία στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων (βίντεο)

Έντονα επικριτική προς την Κυνέρνηση ήταν η βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατά την τοποθέτησή της, την Τρίτη 24 Μαΐου 2016, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, που συνεδρίασε με αντικείμενο τη συζήτηση επί των προτάσεων και του χρονοδιαγράμματος του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, που κατέθεσε η Κυβέρνηση.

Στην τοποθέτησή της, είπε:

“Αυτό που βλέπουμε εμείς στο κείμενο του πορίσματος, είναι ένα θεωρητικό πλαίσιο και, μάλιστα, ένα θεωρητικό πλαίσιο του 2012-2013 στην καταγραφή των θεμάτων, που καταλήγει – ένα χαρακτηριστικό θα σας πω, στην Ενότητα 3, που έχει τον τίτλο «προϋποθέσεις επιτυχίας και υλοποίησης» – σε ευχές. Ο διάλογος, όμως, απαιτεί συγκεκριμένες προτάσεις, όχι έκθεσεις ιδεών και όχι στρογγυλεμένες διατύπωσεις για να μπορούν όλοι να καλυφθούν πίσω από αυτές.

Περισσότερα…

Οι χειρισμοί της Κυβέρνησης δεν είναι πια άτσαλοι και ιδεοληπτικοί. Είναι εγκληματικοί!
Ομιλία στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του Πολυνομοσχεδίου του Υπ. Οικονομικών (βίντεο)

Εξαιρετικά έντονη κριτική στην Κυβέρνηση άσκησε η βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Χαρά Κεφαλίδου στην ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής, σήμερα Κυριακή 22 Μαΐου, κατά τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών “Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και Διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις”.

Μεταξύ άλλων, στην ομιλία της είπε:

“Κύριε Υπουργέ, Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι

Σήμερα, για μια ακόμη φορά ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ καλούμαστε να ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ. Ήρθαμε στις Πανελλήνιες εξετάσεις για την αυριανή ύπαρξη της χώρας με μερικά SOS και κάποια σκονάκια… και οι της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν με τον αέρα και τη σιγουριά της επιτυχίας!

Περισσότερα…

Ο Τσίπρας παίζει τον ρόλο του μετενσαρκωμένου Ανδρέα
Συνέντευξη στην εφημερίδα Free Sunday

Συνέντευξη στην εφημερίδα Free Sunday και στη δημοσιογράφο Αγγελική Σπανού,  που δημοσιεύεται στο σημερινό τεύχος της εφημερίδας, έδωσε η βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Χαρά Κεφαλίδου.

Δεν ήταν πολύ αυστηρή κριτική στη στάση της φιλοευρωπαϊκής αντιπολίτευσης και ειδικά του ΠΑΣΟΚ αυτό που είπε ο Κ. Σημίτης «προτιμώ να είμαστε δυσάρεστοι παρά ψεύτες»;

Συμφωνώ με τον κ. Σημίτη. Εξάλλου τέτοια πράγματα λέω και γράφω από τότε που ήμουν νέα βουλευτής. Τα ψέματα δεν μου πάνε, άρα δεν λέω ψέματα. Βλέπω πόσο πολύ τα ψέματα ωφέλησαν κάποιους που δεν είχαν τη δική μου δυσανεξία, αλλά καθένας μας πρέπει να διαλέξει τον ρόλο του.

Περισσότερα…

19 Μαΐου – Ημέρα Μνήμης για όλους τους Έλληνες, για όλο τον κόσμο
Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (βίντεο)

Η βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Χαρά Κεφαλίδου, μίλησε σήμερα στην Ειδική Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Μιλώντας προς το Σώμα και τους προσκεκλημένους εκπροσώπους των Ποντιακών Σωματείων, είπε:

“Δεν είναι εύκολη υπόθεση να αντιστέκεσαι στη λήθη. Να διατηρείς τη συλλογική μνήμη για το βαρύ πλήγμα που δέχτηκε ο Ελληνισμός στον Πόντο, στις αρχές του 20ου αιώνα. Κι όμως, είναι δικό μας χρέος να μεταλαμπαδεύουμε στις νεότερες γενιές αυτό που κάποιοι ακόμα και σήμερα θεωρούν «ατύχημα της ιστορίας». Να θυμόμαστε την τραγική ιστορία των γιαγιάδων και των παππούδων μας, των πανάρχαιων και εκλεκτών Ελλήνων του Πόντου. Τον ξεριζωμό τους με ασύλληπτα μέσα.

Περισσότερα…