Day: October 27, 2022

Χαρά Κεφαλίδου: Σοβαρές οι ελλείψεις φαρμάκων στα φαρμακεία της Δράμας.
Κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Θ. Πλεύρη, Αρ. Πρωτ.: 313/03-11-2022

Αναφορά κατέθεσε σήμερα, Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγήςπρος τον Υπουργό Υγείας, κ. Θ. Πλεύρη, με αφορμή το δημοσίευμα στον τοπικό τύπο της Δράμας, όπου γίνεται αναφορά στις σοβαρές ελλείψεις σε δεκάδες φάρμακα στα φαρμακεία της πόλης, γεγονός που οδηγεί πολλούς ασφαλισμένους απεγνωσμένα να τα αναζητούν από φαρμακείο σε φαρμακείο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς: 

Περισσότερα…

Η Χαρά Κεφαλίδου στον ραδιοφωνικό σταθμό RADIO NORTH 98.0fm Θεσσαλονίκης
Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό RADIO NORTH 98.0fm Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, στον ραδιοφωνικό σταθμό RADIO NORTH Θεσσαλονίκη 98.0fm, στην εκπομπή “Οι Απέναντι” και τους δημοσιογράφους Χρήστο Τσαλικίδη και Σταύρο Οραήλογλου σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση του βουλευτή Γρεβενών της Ν.Δ., Ανδρέα Πάτση.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

 

Δήλωση Χαράς Κεφαλίδου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Σήμερα, μέρα γιορτής και μνήμης τιμούμε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για μια ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα. Οδηγός τους η εθνική συνείδηση και η ομοψυχία.  Θυσιάζοντας το «εγώ τους» και χιλιάδες τη ζωή τους, πάλεψαν για τη χώρα, τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της προόδου.

Σε μια εποχή  διαρκώς κλιμακούμενης τουρκικής επιθετικότητας, που  αποτελεί το κύριο εξαγώγιμο προϊόν της γείτονος,  δική μας δουλειά και πρωταρχική  υποχρέωση είναι η ψύχραιμη και αποτελεσματική αντιμετώπισή της. Η ετοιμότητα, η εγρήγορση και η εθνική συναίνεση είναι μονόδρομος εθνικής επιβίωσης!

Ο πόλεμος της Ουκρανίας,  οι άγριες διαθέσεις της Ρωσίας και η χρησιμοποίηση της απειλής από την τουρκική ηγεσία για διεθνή παζάρια, θα χτυπούν στο τείχος του δυτικού κόσμου, όσο η Ευρώπη μένει ενωμένη και συσπειρωμένη. Η Ελλάδα, σ’ αυτή την προσπάθεια, έχει χρέος στην ιστορία της να είναι παρούσα προκειμένου να μειωθούν οι τραγικές συνέπειες  αυτού του πολέμου. Η Πολιτεία οφείλει να φροντίσει τους συμπατριώτες μας και τους ομογενείς που βιώνουν τη φρίκη του πολέμου αλλά και τους πολίτες της Ουκρανίας που ξεριζώθηκαν από την πατρίδα τους και φιλοξενούνται στη χώρα μας.

Το «σήμερα» δεν είναι όπως το «χθες». Στη σημερινή παγκόσμια πραγματικότητα, το εθνικό μας συμφέρον είναι απόλυτα συναρτημένο με το ευρωπαϊκό. Οι απειλές και οι αληθινοί εχθροί δοκιμάζουν τη δύναμη τους πάνω στους λαούς της Ευρώπης. Μπαίνουμε σε άλλον έναν δύσκολο χειμώνα που όμως δεν είμαστε μόνοι. Η  ύπαρξη της κοινής απειλής αποτελεί τον συντομότερο δρόμο αναγνώρισης της ανάγκης κοινών στόχων για την προστασία όλων όσων κατέκτησε η Ευρώπη μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο.

Τα Εθνικά Κοινοβούλια και όλοι όσοι συμμετέχουμε σε αυτά, έχουμε την ευθύνη της προστασίας εκατομμυρίων πολιτών, της ποιότητας της ζωής τους, του πολιτισμού και της ευημερίας που κατακτήθηκε με αίμα. Θα είμαστε παρόντες.

Η Χαρά Κεφαλίδου στο πάνελ της εκπομπής “Καλημέρα Ελλάδα” στην τηλεόραση του ΑΝΤ1
Συμμετοχή στο πάνελ της εκπομπής “Καλημέρα Ελλάδα” στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 (βίντεο)

Στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του τηλεοπτικού σταθμού AΝΤ1, με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, συμμετείχε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση του βουλευτή Γρεβενών της Ν.Δ., Ανδρέα Πάτση.

Δείτε τα σχετικά αποσπάσματα: