Day: March 7, 2023

Χαρά Κεφαλίδου: Οι εισαγωγές πατάτας και οι παράνομες ελληνοποιήσεις τους «πνίγουν» την ντόπια πατάτα Νευροκοπίου.
Κατάθεση Αναφοράς προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Οικονομικών, Αρ. Πρωτ.: 1477/09-03-2023

Aναφορά κατέθεσε σήμερα, Τρίτη 7 Μαρτίου 2023, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γ. Γεωργαντά και Οικονομικών, κ. Χ. Σταϊκούρα, με αφορμή δημοσίευμα στον τοπικό τύπο της Δράμας, που αναφέρεται στα σοβαρότατα προβλήματα αθρόων εισαγωγών και ελληνοποιήσεων πατατών, που ρίχνουν την τιμή της πατάτας Νευροκοπίου και οδηγούν στο να μένουν αδιάθετες μεγαλύτερες ποσότητες από πέρσι στις αποθήκες των πατατοπαραγωγών του Νευροκοπίου, με μεγάλες απώλειες του εισοδήματός τους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

Περισσότερα…

Ομιλία Χαράς Κεφαλίδου στην 4η συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου του Υπ.Παιδείας «Ζούμε Αρμονικά Μαζί – Σπάμε τη Σιωπή» – Β΄Ανάγνωση
Ομιλία στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων (βίντεο)

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε, είναι γεγονός ότι οι ημέρες έχουν ένταση, ζούμε πραγματικά τραγικές καταστάσεις, αλλά χρειάζεται και αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία και σεβασμός.

Σε εξαιρετικά βαρύ κλίμα, συνεδριάζουμε και σήμερα, κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου, και για να έρθω στα καθ’ ημάς, θέλω να τονίσω ότι το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου πιστεύουμε ότι άργησε πολύ να έρθει στην Επιτροπή μας.

Περισσότερα…