Month: March 2016

Κι όμως, η αγροτική παραγωγή μπορεί να κινηθεί!
Άρθρο της Χαράς Κεφαλίδου στην εφημερίδα ΑΓΡΟBUSINESS

Στο τελευταίο τεύχος της νέας δεκαπενθήμερης εφημερίδας ΑΓΡΟBUSINESS, την Δευτέρα 28 Μαρτίου δημοσιεύθηκε άρθρο της Βουλευτού Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Χαράς Κεφαλίδου, με θέμα την αγροτική παραγωγή και την ανάγκη για φρέσκες, καινοτόμες ιδέες για το πώς θα δώσουμε ώθηση σε έναν από τους πιο δυναμικούς αλλά και παραμελημένους τομείς της χώρας.

Περισσότερα…

Στο τραπέζι της Κεντροαριστεράς χωρούν μόνο τα καθαρά λόγια
Συνέντευξη στο site www.badiera.gr

Η Bουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Χαρά Κεφαλίδου μίλησε τη Δευτέρα 28 Μαρτίου στο site badiera.gr, στο πλαίσιο του διαλόγου για την Κεντροαριστερά.

Απαντώντας στο ερώτημα αν, στην προσπάθεια ανασύνταξης του χώρου της Κεντροαριστεράς, χωρούν όλοι στο τραπέζι, είπε: “Στην Ελλάδα, με το που στρώνεται τραπέζι, όλοι σκοτώνονται να πιάσουν καρέκλα και κανείς δεν ρωτάει τι έχει το μενού. Αυτό είναι και το μεγάλο θέμα του χώρου μας. Εδώ ο κόσμος καίγεται κι εμείς συζητάμε για καρέκλες σ’ ένα τραπέζι με άδεια πιάτα. Το μενού της Κεντροαριστεράς πρέπει να έχει ένα πιάτο: την αναγνώριση των σφαλμάτων του παρελθόντος μας. Μας λείπει η τόλμη να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, να βγάλουμε στο φως τις αλήθειες που εθνικά κρύβουμε κάτω από το χαλί, να θίξουμε τα κακώς κείμενα — απουσιάζει και ο μετρήσιμος σχεδιασμός. Στο τραπέζι μας, λοιπόν, χωρούν μόνο τα καθαρά λόγια. Όσοι από μας έχουμε γερό στομάχι, δεν είμαστε μόνο ευπρόσδεκτοι. Είμαστε απαραίτητοι”.

Περισσότερα…

Ό,τι ακόμα μπορούμε να απολαμβάνουμε, μας χαρίστηκε απλόχερα από εκείνους που έδωσαν το αίμα τους για να υπάρχουμε
Μήνυμα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 2016

Στις ώρες του μεγάλου φόβου, που η Ευρώπη – το κοινό μας σπίτι – μοιάζει ανήμπορη να αντιμετωπίσει τις μεγάλες απειλές που για δεκαετίες εξέτρεφε ως φίδι στον κόρφο της.

Στις ώρες που η Ελλάδα, μετά από την παρατεταμένη αναπόληση της αλλοτινής παράλογης καλοπέρασής της, στέκει αμήχανη μπροστά στα μεγαλύτερα δεινά της μεταπολιτευτικής της ιστορίας.

Σ’ αυτές τις ώρες, η επέτειος της 25ης Μαρτίου μας στέλνει μήνυμα γραμμένο με το αίμα όλων αυτών που θυσίασαν τη ζωή τους για ένα όνειρο αξιοπρέπειας και ελευθερίας σε μια Ελλάδα κυρίαρχη, ανεξάρτητη, με  πολίτες παθιασμένους για την προκοπή της.

Σήμερα, πρέπει να αναστοχαστούμε την εθνική μας πορεία και να θυμηθούμε πως ό,τι ακόμα μπορούμε να απολαμβάνουμε, μας χαρίστηκε απλόχερα από εκείνους που έδωσαν το αίμα τους για να υπάρχουμε.

Μπράβο παιδιά!
Πρώτο βραβείο Πανελλήνιου Διαγωνισμού στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας

Θα ήθελα να συγχαρώ προσωπικά τους μικρούς μας συγγραφείς, τους μαθητές του τμήματος Α2 του 15ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας, που απέσπασαν το πρώτο βραβείο διηγήματος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό  “Κύπρος 1974-2015. Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ…”,  με το διήγημά τους «Κι όμως η αγάπη έκανε το θαύμα της……».

Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των παιδιών σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς. Η συμμετοχή αυτή έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν τον Κυπριακό Ελληνισμό και να εκφραστούν δημιουργικά ως προς το Κυπριακό πρόβλημα και να προβληματιστούν.

Είναι μεγάλη τιμή για τον Νομό μας αυτή η σπουδαία διάκριση σε σχολικό επίπεδο. Είναι μεγάλη τιμή για την εκπαιδευτική μας κοινότητα που συνεχίζει και αποδεικνύει καθημερινά πως πρέπει οι μαθητές μας να κατανοούν και να διεκδικούν ιδεώδη όπως η αγάπη, η αλληλεγγύη, η ομαδικότητα.

«Κι όμως η αγάπη έκανε το θαύμα της….» , ένα διήγημα τόσο επίκαιρο και συγκινητικό,  και ταυτόχρονα αφιερωμένο από τα παιδιά σε όλα προσφυγόπουλα.

Μπράβο παιδιά!

Υπαίθριο Πλανόδιο Εμπόριο Παραγωγών Πατάτας
Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου η βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Χαρά Κεφαλίδου κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Σταθάκη (με αρ. πρωτ. 4074) σχετικά με το Υπαίθριο Πλανόδιο Εμπόριο Παραγωγών Πατάτας, υπενθυμίζοντας ότι η πατάτα απέκτησε φήμη και ταυτοποιήθηκε ως προϊόν με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (διάκριση που δίδεται μόνο σε εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα).

Η βουλευτής ρωτά τον Υπουργό: α) Εάν προτίθεται να δώσει τη δυνατότητα στους παραγωγούς ορεινών – μειονεκτικών περιοχών, να διαθέτουν οι ίδιοι μέρος της παραγωγής τους με άδεια υπαίθριου πλανόδιου παραγωγού, κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, ελεύθερα ανά την επικράτεια χωρίς πληθυσμιακούς περιορισμούς και ιδιαίτερα για τα προϊόντα -όπως είναι η πατάτα- τα οποία διαθέτουν Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (Π.Γ.Ε), και β) Εάν προτίθεται να δώσει τη δυνατότητα χορήγησης νέων παραγωγικών αδειών πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου πατάτας και στους νέους αγρότες –όπως πριν την ισχύ του Ν. 4264/2014.

Περισσότερα…