Month: April 2022

Χαρά Κεφαλίδου: Εκτός της έκτακτης ενίσχυσης με το 2% του τζίρου πολλοί κτηνοτρόφοι της χώρας
Κατάθεση Ερώτησης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γ. Γεωργαντά Α.Π. 4929/29.04.2022

Ερώτηση κατέθεσε σήμερα, Παρασκευή 29 Απριλίου, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας μαζί με τους βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γ. Γεωργαντά, με την οποία επισημαίνουν ότι πολλοί κτηνοτρόφοι και πτηνοτρόφοι δεν πληρώθηκαν την έκτακτη ενίσχυση για την αγορά ζωοτροφών, με το 2% του τζίρου του 2021, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης και να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Περισσότερα…

Χαρά Κεφαλίδου: Μια ασφαλής “αγκαλιά” ενάντια στην παιδική κακοποίηση, θεμελιώδες χρέος της Πολιτείας
Κατάθεση Ερώτησης προς τους κ.κ. Υπουργούς Εσωτερικών, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Δικαιοσύνης και Μετανάστευσης & Ασύλου, Αρ. Πρωτ. 4922/29-04-2022

Ερώτηση κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων, μαζί με βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, κ. Μ. Βορίδη, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη, Υγείας, κ. Αθ. Πλεύρη, Δικαιοσύνης, κ. Κ. Τσιάρα και Μετανάστευσης & Ασύλου, κ. Π. Μηταράκη, σχετικά με την προστασία των παιδιών απέναντι σε κάθε μορφή κακοποίησης και παραμέλησης, επισημαίνοντας ότι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπου συμπεριλαμβάνονται τα δικαιώματα του παιδιού, αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Ενωσιακού και του Διεθνούς Δικαίου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Περισσότερα…

Χαρά Κεφαλίδου: Διαμαρτυρία Συλλόγου Παραπληγικών Ν. Δράμας για αποκλεισμό των Ατόμων με Αναπηρία από τη χορήγηση επιδόματος καυσίμων
Κατάθεση Αναφοράς προς τους κ.κ. Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Οικονομικών & Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αρ. Πρωτ. 2232/09-05-2022

Αναφορά κατέθεσε σήμερα, Τετάρτη 27 Απριλίου, η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, προς τους κ.κ. Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα και Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη​με θέμα: “Διαμαρτυρία Συλλόγου Παραπληγικών Ν. Δράμας για αποκλεισμό των Ατόμων με Αναπηρία από τη χορήγηση επιδόματος καυσίμων”.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

Περισσότερα…

Χαρά Κεφαλίδου: Κίνδυνος κατάργησης του Πρωτοδικείου Δράμας
Κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα, Αρ. Πρωτ. 2215/09-05-2022

 Αναφορά κατέθεσε σήμερα Μ.Πέμπτη 21 Απριλίου, η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα, με αφορμή την Απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας και το δημοσίευμα με την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δράμας, σχετικά με τον κίνδυνο κατάργησης του Πρωτοδικείου Δράμας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα

Θέμα: Κίνδυνος κατάργησης του Πρωτοδικείου Δράμας

 Ο Δικηγορικός Σύλλογος και οι δικηγόροι της Δράμας λαμβάνοντας υπ’ όψιν την από 02/04/2022 απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και την άτυπη ενημέρωση του Υπουργού Δικαιοσύνης στην Ολομέλεια, αναφορικά με τις προωθούμενες, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, διατάξεις του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών,  που επιχειρούν να θέσουν σε εφαρμογή το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αποφάσισαν να κατέλθουν σε κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το οποίο καταργούνται ή συγχωνεύονται δικαστήρια σε πολλές επαρχιακές πόλεις.

Ο  πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας, κος Αναστάσιος Πούλιος, επεσήμανε ότι απαιτείται εγρήγορση και συστράτευση όλων των τοπικών φορέων, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο κατάργησης του Πρωτοδικείου Δράμας και εξέφρασε την αντίθεσή του στην επερχόμενη υποβάθμιση της δικαιοσύνης. Τόνισε ότι η αναδιαμόρφωση, ήτοι επί της ουσίας κατάργηση των Δικαστηρίων των επαρχιακών πόλεων και η συγχώνευσή τους με Δικαστήρια μεγάλων αστικών κέντρων και μάλιστα υπό την καθοδήγηση της Παγκόσμιας Τράπεζας που λειτουργεί με καθαρά οικονομικά κριτήρια, είναι προφανές ότι πλήττει ευθέως τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών και θα είναι τεράστιο πλήγμα, όχι μόνο για τους επαγγελματίες δικηγόρους, αλλά κυρίως για τον κόσμο, ο οποίος θα αναγκάζεται να διανύει χιλιόμετρα και να ταλαιπωρείται.

Επίσης τόνισε ότι το 2015, ενώ ο Οργανισμός Δικαστηρίων της Δράμας προέβλεπε τρεις θέσεις Εισαγγελέα και ήδη από το 2004 είχαν θεμελιωθεί οι φυλακές Νικηφόρου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατάργησε τη μια από τις τρεις θέσεις Εισαγγελέα, παρά την προοπτική ότι θα λειτουργήσουν φυλακές 500 τυπικά (700 στην ουσία) κρατουμένων. Εν’ όψει της λειτουργίας των φυλακών, ζήτησε και ο Δικηγορικός Σύλλογος και η Εισαγγελία της Δράμας την επαναδημιουργία τρίτης θέσης Εισαγγελέα, αλλά αρνήθηκε και το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ο Άρειος Πάγος.

Σας κοινοποιώ συνημμένα την Απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας, καθώς και το σχετικό δημοσίευμα με την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας και ζητώ να προβείτε στις αναγκαίες και απαραίτητες ενέργειες για να αποτραπεί η περαιτέρω απομόνωση του Νομού με την κατάργηση και του Πρωτοδικείου της Δράμας.

Η Αναφέρουσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

Την Απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας και το δημοσίευμα με την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δράμας μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ.

Μπορείτε να δείτε την απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης εδώ.

Η Χαρά Κεφαλίδου στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Κομοτηνής FM 98,1
Συνέντευξη στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Κομοτηνής FM 98,1 (βίντεο)

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Κομοτηνής FM 98,1 παραχώρησε σήμερα Τετάρτη 20 Απριλίου, η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας και υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής στην εκπομπή «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ» και τη δημοσιογράφο Μαρία Νικολάου για το θέμα της ακρίβειας και την Ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής, μαζί με τους βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, για το οικονομικό πλήγμα  που προκαλείται στους Δήμους εξαιτίας των εκατομμυρίων εισπραχθέντων δημοτικών τελών που τους οφείλουν εταιρείες παροχής ενέργειας. Επίσης η βουλευτής αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, που με καθαρό πολιτικό λόγο καταθέτει προτάσεις για τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία. 

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ: