Month: October 2016

Τίποτα δε μπορεί να προχωρήσει σωστά εάν αυτοί που καλούνται να το υλοποιήσουν στέκονται απέναντι.
Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού (βίντεο)

Συζητήθηκε τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στη Βουλή, η Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μπαλτά (με αρ.πρωτ.87) της βουλευτού Δράμας Χαράς Κεφαλίδου, για την προσπάθεια ανατροπής του ισχύοντος αρχαιολογικού χάρτη της Βέροιας.

Στην τοποθέτησή της η Βουλευτής τόνισε ότι: “Ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού θα έπρεπε να επιβραβεύει μια πόλη που αγαπά, αναδεικνύει και προστατεύει τα μνημεία της, ξαφνικά βλέπουμε όλους τους τοπικούς φορείς, είτε είναι επιμελητήρια είτε είναι επιστημονικοί και εμπορικοί σύλλογοι, να αισθάνονται ότι το αρμόδιο Υπουργείο τούς τιμωρεί.Αυτό φαίνεται από τις ενέργειες που έχουν γίνει από τη στιγμή που κυκλοφόρησε αυτό το έγγραφο που έχετε αποστείλει στις αρχές Ιουνίου και ενημέρωσε την τοπική κοινωνία ότι πρόκειται να γίνει η κήρυξη όλης της πόλης της Βέροιας ως αρχαιολογικού τόπου. Εκεί, λοιπόν, έχει βρει αντίθετη σύσσωμη την κοινωνία και την Αντιπολίτευση και όχι άδικα. Έχουν διχαστεί ακόμα και οι τοπικοί Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ”.

Περισσότερα…

Αντιμέτωποι με τις ανεπάρκειές μας
Άρθρο στην Athens Voice

avlogo1H δικαστηριοποίηση της πολιτικής μας ζωής και η πολιτικοποίηση της Δικαιοσύνης είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της χρόνιας πρακτικής άμεσης σύνδεσης της κρατικής μηχανής με την εκάστοτε πολιτική εξουσία.

Στην Ελλάδα, Δημόσια Διοίκηση και πολιτική εξουσία είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Από γενέσεως ελληνικού κράτους διατηρούν αλληλεξαρτήσεις και άρρηκτους δεσμούς. Τέτοιους που κανένας πόλεμος, καμία δικτατορία, καμία Μεταπολίτευση και εσχάτως καμία κρίση δεν κατάφερε να κόψει. Είναι άραγε αυτή η αλληλεξάρτηση τόσο συνυφασμένη με την κουλτούρα μας ώστε να αποτελεί εθνικό μας χαρακτηριστικό; Κι αν ναι, είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει;

Περισσότερα…

Επιτακτική Ανάγκη Υιοθέτησης Οριστικής Λύσης για το Επίδομα Παραμεθορίου
Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (με αρ.πρωτ.715) κατέθεσε σήμερα Τετάρτη 26 Οκτωβρίου η Βουλευτής του Νομού Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Χαρά Κεφαλίδου, σχετικά με την επιτακτική ανάγκη υιοθέτησης οριστικής λύσης για το επίδομα παραμεθόριων περιοχών.

Η Βουλευτής αναφέρει ότι το επίδομα παραμεθορίου έχει μπει στο στόχαστρο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τις συνεχόμενες τρικλοποδιές και τις διευθετήσεις της «τελευταίας στιγμής» εδώ και 10 μήνες. Η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, παρά τον σκόπελο της κρίσης που είχε να ξεπεράσει την χρονική περίοδο 2009-2012, λάμβανε πάντα υπόψη τις ειδικές συνθήκες των δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών των παραμεθόριων και απομακρυσμένων περιοχών.

Περισσότερα…

Το Ασφαλιστικό δεν λύνεται με περικοπές, ψέματα και προπαγάνδα
Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου οι Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μεταξύ των οποίων και η Χαρά Κεφαλίδου, κατέθεσαν Επίκαιρη Επερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γ.Κατρούγκαλο (με αρ.πρωτ.5/5) σχετικά με το ασφαλιστικό σύστημα.

Στην Επίκαιρη Επερώτηση τονίζεται ότι:«Η μεταρρύθμιση και η εξασφάλιση της βιωσιμότητας του Ασφαλιστικού Συστήματος προϋποθέτει συνεννόηση και συστηματικό διάλογο τον οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ουδέποτε επεδίωξε”.

Περισσότερα…

Δημιουργία νέων σταθμών διοδίων στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (με αρ. πρωτ. 564) κατέθεσαν τη Παρασκευή 21 Οκτωβρίου οι Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Χαρά Κεφαλίδου και Βασίλης Κεγκέρογλου, σχετικά με τη δημιουργία νέων σταθμών διοδίων στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη.

Παρά τις μέχρι πρότινος διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου, η Εγνατία Οδός Α.Ε. κήρυξε την έναρξη δημιουργίας νέων σταθμών διοδίων στην Παμβώτιδα, τη Μέστη, την Ιεροπηγή και τους Ευζώνους. Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 7 μήνες. Η ενέργεια αυτή έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία της τοπικής κοινωνίας, κι όχι άδικα, καθώς το κόστος για κάθε μετακίνηση θα είναι πλέον δυσβάστακτο.

Περισσότερα…