Month: December 2020

Χαρά Κεφαλίδου: “Δεν είμαστε συμπλήρωμα κανενός κόμματος”
Συνέντευξη στην εφημερίδα “Political”

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η νέα χρονιά για τη χώρα ξεκινάει με ένα μεγάλο στοίχημα: Η οικονομία και οι πολίτες της θα μπορέσουν να σταθούν όρθιοι;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Το 2021 η χώρα μας κλείνει 200 χρόνια νεότερης ιστορίας. Χρόνια δύσκολα, εθνικών αγώνων, πολέμων, οικονομικών καταστροφών. Το 2020 ήταν μια χρονιά που «πάγωσε» ολόκληρο τον πλανήτη. Η Ελλάδα, αναμετρήθηκε με δυνάμεις που την ξεπερνούσαν και συνεχίζει την προσπάθεια. Έχοντας στις αποσκευές μας την εμπειρία μιας δεκαετούς οικονομικής κρίσης, θεωρώ πως αποκτήσαμε, -πληρώνοντας βαρύ τίμημα- μια κουλτούρα σύνεσης που έλειπε. Με αυτήν θα πορευτούμε τη νέα χρονιά που έρχεται και με το μεγαλύτερο δώρο στην ανθρωπότητα: το εμβόλιο.
Ο λαός μας έχει περάσει πολλά και έδειξε κουράγιο και απίστευτη δύναμη. Ο ίδιος, δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τον απογοητεύσει. Αυτό, καλά θα κάνουμε να το έχουμε στο μυαλό μας όλοι όσοι τον εκπροσωπούμε.

Περισσότερα…

Ο ένας έκοψε το ΕΚΑΣ και ο άλλος τα δωρεάν φάρμακα στους μικροσυνταξιούχους
Κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Αρ.Πρωτ.2971/29.12.2020

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων συνυπέγραψε η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας μαζί με άλλους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής με θέμα «Ο ένας έκοψε το ΕΚΑΣ και ο άλλος τα δωρεάν φάρμακα στους μικροσυνταξιούχους».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Ι. Βρούτση

Θέμα: «Ο ένας έκοψε το ΕΚΑΣ και ο άλλος τα δωρεάν φάρμακα στους μικροσυνταξιούχους»

Ως γνωστό, το ΕΚΑΣ, που θεσμοθετήθηκε από την Κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 1996 και ελάμβαναν κάθε μήνα οι χαμηλοσυνταξιούχοι βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, καταργήθηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2016. Ειδικότερα, με την παρ. 4 του άρθρου 92 του ν.4387/2016 προβλέφθηκε η οριστική κατάρηγηση του ΕΚΑΣ την 1.1.2020 και επιπλέον κατάργησε τα κατώτερα όρια συντάξεων του ΙΚΑ.

Περισσότερα…

Η Χαρά Κεφαλίδου στον ραδιοφωνικό σταθμό Θεσσαλονίκης “Radio North 98.0”
Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό "Radio North 98.0" (βίντεο)

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας και υπεύθυνη Τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, στον ραδιοφωνικό σταθμό Θεσσαλονίκης “Radio North 98.0” και την εκπομπή “NORTH EXPRES” με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Στολάκη για τη σημερινή κατάσταση της πανδημίας στη Δράμα και την πρωτοβουλία της σχετικά με την δημόσια επιστολή της προς όλους τους πολιτικούς και θεσμικούς παράγοντες της Δράμας με σκοπό την κινητοποίηση και τη συμμετοχή όλων στον εμβολιασμό.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ:

Η Χαρά Κεφαλίδου στην εκπομπή “Παρεμβάσεις” της τηλεόρασης του STAR Βορείου Ελλάδος
Συνέντευξη στην εκπομπή "Παρεμβάσεις" της τηλεόρασης του STAR Βορείου Ελλάδος (βίντεο)

Η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Ν. Δράμας και τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, μίλησε στην εκπομπή “Παρεμβάσεις” της τηλεόρασης του STAR Βορείου Ελλάδος και τη δημοσιογράφο Κική Χεριστανίδου για τις εξελίξεις στο θέμα της πανδημίας στη Δράμα, τις συνθήκες τηλεκπαίδευσης και τα τελευταία νομοσχέδια του χρόνου (Προϋπολογισμός 2021 και Ν/Σ Επαγγελματικής Εκπαίδευσης) που κατατέθηκαν και ψηφίστηκαν στη Βουλή. Τέλος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της σχετικά με την δημόσια επιστολή της σε όλους τους πολιτικούς και θεσμικούς παράγοντες της Δράμας με σκοπό την κινητοποίηση και τη συμμετοχή όλου του πολιτικού κόσμου, της Αυτοδιοίκησης, των θεσμικών παραγόντων και κυρίως όλων των Δραμινών συμπολιτών στον εμβολιασμό που θα ξεκινήσει.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Χαρά Κεφαλίδου: Σας καλώ να είμαστε όλοι μέρος της κοινής προσπάθειας για να επιστρέψουμε το ταχύτερο στην κανονική μας ζωή
Δημόσια Επιστολή για συστράτευση υπέρ του εμβολιασμού

Ισχυρό μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού και της συστράτευσης όλου του πολιτικού κόσμου, των ανθρώπων της Αυτοδιοίκησης, των θεσμικών παραγόντων και κυρίως όσων συμπολιτών μας ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον αόρατο εχθρό του κορωνοϊού και βγήκαν νικητές, θέλησε να δώσει με δημόσια επιστολή της η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας. Η επιστολή απεστάλη σε όλους τους πολιτικούς και θεσμικούς παράγοντες της Δράμας και έχει σκοπό την κινητοποίηση και τη συμμετοχή  όλων στον εμβολιασμό που θα ξεκινήσει. 

Στην Επιστολή της η Χαρά Κεφαλίδου τονίζει: «Σε λίγες ημέρες η Πολιτεία ξεκινά το πρόγραμμα εμβολιασμών. Πιστεύω ότι αυτή είναι η κρίσιμη στιγμή που πρέπει όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να στηρίξουμε την προσπάθεια υπέρ του εμβολιασμού – θεσμικοί παράγοντες και κοινωνία, με πρώτους εκείνους που ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον ιό και βγήκαν νικητές και, περισσότερο από όλους, το υγειονομικό προσωπικό που έδωσε, δίνει και θα συνεχίσει να δίνει αγώνα στην πρώτη γραμμή. Απέναντι στην πανδημία δεν χωρούν στεγανά, μικρότητες και πολιτικές σκοπιμότητες. Είναι επιτακτική ανάγκη να εμβολιαστούμε όλοι. Όχι μόνο για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τους δικούς μας ανθρώπους, αλλά γιατί έτσι αναλαμβάνει ο καθένας μας την ευθύνη που του αναλογεί για να προστατέψουμε εαυτούς και αλλήλους. Δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας τηρώντας πιστά τα μέτρα και εμβολιαζόμαστε. Σας καλώ λοιπόν να γίνουμε όλοι μέρος της κοινής προσπάθειας, ώστε να επιστρέψουμε το ταχύτερο στην κανονική μας ζωή. Το χρωστούμε σε όσους έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν σκληρή μάχη στην πρώτη γραμμή. Κυρίως όμως, σε όσους έχασαν αυτή τη μάχη».

Ακολουθεί η Επιστολή:

Περισσότερα…