Month: October 2017

Άλυτα παραμένουν τα προβλήματα στο Νοσοκομείο της Δράμας–Κραυγή αγωνίας από τους Γιατρούς
Κατάθεση αναφοράς προς τον Υπουργό Υγείας

Στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γ.Ν. Δράμας επανέρχεται για ακόμη μια φορά με Αναφορά της προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξάνθο η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σήμερα Δευτέρα 30 Οκτωβρίου.

Στην Αναφορά της η βουλευτής τονίζει την ανάγκη αύξησης του Προϋπολογισμού του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας για το 2018, την ψήφιση σε ΦΕΚ του νέου Οργανογράμματος και την προκήρυξη θέσεων γενικών ιατρών, προκειμένου να στελεχωθούν τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Στα ζητήματα αυτά έχει αναφερθεί εκτενώς σε σχετική επιστολή της η Ένωση Ιατρών Γ.Ν. Δράμας την οποία και καταθέτει η κυρία Κεφαλίδου.

Περισσότερα…

Μήνυμα Χαράς Κεφαλίδου για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Κάποιες σκέψεις με αφορμή τη σημερινή Επέτειο…

Αξία ανεκτίμητη η δίψα για μάθηση και πρόοδο όπως αυτή αποτυπώνεται στο παράδειγμα των νέων παιδιών, μαθητών από δυο ελληνικά, δημόσια γυμνάσια που με τη βοήθεια των δασκάλων τους, την καθοδήγηση ενός Καθηγητή Πανεπιστημίου και τη συνεργασία μεγάλης αεροδιαστημικής εταιρείας των ΗΠΑ, θα προσπαθήσουν να φτιάξουν στο διάστημα, σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας, ελαιόλαδο από ελληνικό καρπό ελιάς.

Αξία ανεκτίμητη η πολύτιμη γνώση και η επιστημονική πρωτοπορία των ερευνητών του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Έρευνας της Κρήτης που θα ταξιδέψουν μέχρι το μακρινό Πεκίνο για να δώσουν τα φώτα τους και να φροντίσουν σπάνιες αρχαιότητες του κινεζικού πολιτισμού, όπως έκαναν με τις δικές μας Καρυάτιδες.

Για όλες αυτές τις αξίες, τις αξίες της γνώσης, της προόδου, της επιστήμης, της ελευθερίας, της παιδείας, του πνεύματος αγωνίστηκαν οι προηγούμενες γενιές.

Για όλες αυτές τις αξίες θυσιάστηκαν οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι, οι Μικροί Μεγάλοι ήρωες του έπους του ’40.

Για όλες αυτές τις αξίες που διατηρούν στη ζωή την ‘άλλη’ Ελλάδα… την Ελλάδα που επιμένει, που προσπαθεί, που αγωνίζεται, που κοπιάζει, που αντιστέκεται στη μελαγχολία των τελευταίων ετών… την Ελλάδα που τελικά ανταμείβεται, προοδεύει, ευημερεί, και αριστεύει.

Αναπάντητα τα ερωτήματα που έθεσα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων
Ομιλία στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων για το ν/σ Αγοράς Παιγνίων (2η συνεδρίαση-Ακρόαση Φορέων) (βίντεο)

Στη 2η συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, μίλησε σήμερα Τρίτη 24 Οκτωβρίου η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τα τυχερά παίγνια.

«Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα που έθεσα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων κατά τη διάρκεια της αποψινής Συνεδρίασης με τη συμμετοχή των φορέων (ΟΠΑΠ, Πράκτορες, Επιτροπή Εποπτείας & Ελέγχου Παιγνίων) και τη συζήτηση για το Ν/Σ για τα τυχερά παίγνια» τόνισε η Χαρά Κεφαλίδου και πρόσθεσε «Το μόνο θετικό είναι ότι αναγκάστηκε ο κ. Τσακαλώτος να δώσει επιτέλους τη μελέτη που εδώ και 6 μήνες έχει στα χέρια του και του ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Κύριε Αποστόλου στην επικείμενη επίσκεψή σας στη Δράμα θα πείτε κάτι συγκεκριμένο ή πάλι θα δώσετε ανέξοδες υποσχέσεις;
Κατάθεση ερώτησης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ε. Αποστόλου κατέθεσε σήμερα Τρίτη 24Οκτωβρίου η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχετικά με την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) στο κρασί εν όψει και της επικείμενης επίσκεψης του Υπουργού στη Δράμα στις αρχές Νοεμβρίου.

«Πριν από ένα χρόνο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είχε δεσμευτεί ρητά στους οινοπαραγωγούς ότι θα καταργήσει τον Ε.Φ.Κ.. Τον περασμένο Μάιο για ακόμη μια φορά επανέλαβε την ίδια δέσμευση και μάλιστα από την πόλη της Δράμας. Από το βήμα της ΔΕΘ το Σεπτέμβριο ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε μη αποδοτικό τον Ε.Φ.Κ στο κρασί. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα! Κύριε Υπουργέ επειδή σχεδιάζετε να επισκεφθείτε στις αρχές Νοεμβρίου πάλι τη Δράμα, μήπως αυτή τη φορά έχετε να πείτε κάτι πιο συγκεκριμένο στους Οινοπαραγωγούς μας ή και σε αυτή την επίσκεψή σας θα μοιράσετε ανέξοδες υποσχέσεις;» τόνισε η Χαρά Κεφαλίδου.

Περισσότερα…

Show υπερπαραγωγής το ταξίδι του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ
Συνέντευξη στο Κανάλι της Βουλής και στην εκπομπή "Πρωινή Ανάγνωση" (βίντεο)

Συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» στο Κανάλι της Βουλής και στη δημοσιογράφο Κέλλυ Κοντογεώργη έδωσε χθες Παρασκευή 20 Οκτωβρίου η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.  Περισσότερα…