Month: June 2016

Ελεύθερη είσοδος στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους για τους Εικαστικούς Καλλιτέχνες
Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο (με αρ.πρωτ.1070) κατέθεσε σήμερα Τετάρτη 29 Ιουνίου η βουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου, σχετικά με την αφαίρεση του δικαιώματος ελεύθερης εισόδου των μελών του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Στην Επίκαιρη Ερώτηση, η Βουλευτής τονίζει τη μεγάλη σημασία που έχει για τους εικαστικούς καλλιτέχνες, λόγω του ειδικού αντικειμένου τους η διαρκής επαφή με την Ιστορία και τον Πολιτισμό. Τέλος, ρωτά τον κ. Υπουργό πότε περιμένει να εκδώσει τη σχετική απόφαση που θα απαλλάσσει τους δημιουργούς από την καταβολή εισιτηρίου προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους και γιατί καθυστερεί ανεπίτρεπτα η ολοκλήρωση μιας τυπικής διαδικασίας.

Περισσότερα…

Η Ελλάδα στην επόμενη φάση
Συνέντευξη στην ΔΕΛΤΑ τηλεόραση (βίντεο)

Η Βουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου στη συνέντευξη που παραχώρησε στο δημοσιογράφο Δημήτρη Καστώρη και την εκπομπή «Ανοιχτά Χαρτιά» του τηλεοπτικού σταθμού TV ΔΕΛΤΑ, την Τρίτη 29 Ιουνίου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:

Στην “άλλη Ευρώπη” μετά το Brexit, το οποίο προκάλεσε παγκόσμιο σοκ και τον ρόλο που έπαιξαν η προπαγάνδα για το μεταναστευτικό, η ανασφάλεια των ανθρώπων με χαμηλά εισοδήματα και η ξενοφοβία. Το γεγονός μπορεί να προκαλέσει την αρχή ποικίλων πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων τόσο στο εσωτερικό της Μεγάλης Βρετανίας όσο και στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και την Ελλάδα συγκεκριμένα. Μια ισχυρή Ευρώπη θα υπερνικήσει τέτοια εμπόδια.

Περισσότερα…

Πανάκριβο Αντίτιμο ή το Τίμημα της Ανοησίας;
Άρθρο στην ιστοσελίδα liberal.gr

Είμαστε τυχεροί μέσα στην ατυχία μας, που έχουμε στο τιμόνι της χώρας αυτούς τους διάττοντες αστέρες της πολιτικής, της οικονομίας, της διανόησης και της ηθικής, που η Θεία Πρόνοια φρόντισε να συγκεντρώσει στην κυβέρνηση.

Λύσαμε, βλέπετε, όλα τα εθνικά επείγοντα, κλείσαμε την αξιολόγηση, εξασφαλίσαμε άλλη μια εισαγόμενη βοήθεια για να τη βγάλουμε μερικούς μήνες ακόμα, ολοκληρώσαμε τον κοινωνικό διάλογο για την παιδεία και περάσαμε ένα ασφαλιστικό εξάμβλωμα κι ένα φορολογικό έκτρωμα – όλα αυτά με το σωστό ταξικό και κοινωνικό πρόσημο, φυσικά.

Περισσότερα…

Μια σκέψη για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου

Η μοίρα των επιγόνων και των μίμων είναι δύσκολη.

Ιδιαίτερα αυτών που ο γεννήτοράς τους σφράγισε με το όραμα και την δράση του την πορεία της χώρας.

Μεγαλώνουν στον ίσκιο μιας προσωπικότητας μοναδικής, φέροντας το βάρος της ευθύνης να πιάσουν την άκρη του νήματος και να συνεχίσουν.

Όσο πορεύονται κάνοντας κύκλους κλειστούς γύρω από αυτόν τον ίσκιο, όσο δεν τολμούν να ανοίγουν νέους δρόμους, θα παραμένουν καταδικασμένοι σε μια άγονη σύγκριση από την οποία πάντοτε θα βγαίνουν συρρικνωμένοι και χαμένοι.

Η μεγάλη παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου στις επόμενες γενιές είναι να σκέφτονται, να τολμούν, να οραματίζονται και να χαράσσουν την δική τους πορεία.

“Ανάπτυξη, αυτή η μεγάλη άγνωστη”
Άρθρο στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Με άρθρο της που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας “Καθημερινή”, η βουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου σχολιάζει τις πρακτικές της κυβέρνησης για την ανάπτυξη, στον απόηχο της κατάθεσης του νέου αναπτυξιακού νόμου αλλά και της επίσκεψης στην Αθήνα του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλωντ Γιουνκέρ με κέντρο του ενδιαφέροντος ακριβώς το θέμα της ανάπτυξης.

Περισσότερα…