Month: May 2019

Χαρά Κεφαλίδου: Μετά το Υπουργείο Δικαιοσύνης σειρά έχει το Υπουργείο Πολιτισμού
Δήλωση για τις προεκλογικές τοποθετήσεις στο ΥΠΠΟΑ

Η βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτισμού Χαρά Κεφαλίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τις προεκλογικές τοποθετήσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού:

«Μετά το Υπουργείο Δικαιοσύνης σειρά έχει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Τα προεκλογικά βολέματα συνεχίζονται! Πριν λίγες ημέρες το ΥΠΠΟΑ ανάρτησε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη θέσεων των επικεφαλής στα Γραφεία Φύλαξης – Πληροφόρησης. Πρόκειται για νέα γραφεία στις Εφορείες Αρχαιοτήτων. Μπήκαν στο ανανεωμένο Οργανόγραμμα του 2018. Μέχρι σήμερα δεν είχαν λειτουργήσει γιατί δεν είχαν ορισθεί τα κριτήρια επιλογής. Η ηγεσία του ΥΠΠΟΑ, αφού τα όρισε, άρον άρον και χωρίς καμία διαβούλευση, κομμένα και ραμμένα στο πλαίσιο της αντίληψης δημιουργίας του κομματικού κράτους αλά ΣΥΡΙΖΑ, τώρα προχωρά στην προκήρυξη των θέσεων. Ό,τι προλάβουν! Η ίδια τακτική και στο Μουσείο της Ακρόπολης όπου τοποθετήθηκαν πριν μερικές ημέρες τρεις νέοι Διευθυντές. Βολέματα ημετέρων 40 ημέρες πριν τις εκλογές. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μια κυβέρνηση υπό παραίτηση, συνεχίζει όπως ακριβώς ξεκίνησε! Τακτικές Μαυρογιαλούρου που θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές. Καταστρατήγηση κάθε έννοιας δικαίου και ήθους. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε κανένα μήνυμα! Δεν κατάλαβε τίποτα! Δεν έβαλε μυαλό παρά τη συντριβή!».

Δείτε σχετικά δημοσιεύματα στις ιστοσελίδες parapolitika.gr και athensvoice.gr.

Χαρά Κεφαλίδου: Το Κίνημα Αλλαγής έγινε ανάχωμα απέναντι στη ΧΑ
Συμμετοχή στην εκπομπή "Σήμερα" στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ (βίντεο)

Στην εκπομπή ¨Σήμερα” του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου, συμμετείχε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου.

Ακολουθούν τα κύρια σημεία της παρέμβασής της:

Περισσότερα…

Χαρά Κεφαλίδου: «Τέλος χρόνου, έχετε φύγει και δεν το ξέρετε…»
Συνέντευξη στον «Ενήμερο» Καβάλας

«Στις ευρωεκλογές ο κόσμος απάντησε στο τι δεν ανέχεται πλέον. Δεν ανέχεται αυτό που βίωσε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δεν ανέχεται να τον θεωρείς δεδομένο, δεν ανέχεται τη δημαγωγία, τον λαϊκισμό κι έστειλε ένα μήνυμα, ότι τα παλιά κόλπα που χρησιμοποιεί ο κ. Τσίπρας τέλειωσαν».

Τα παραπάνω δήλωσε στον «Ενήμερο» η βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής, Χαρά Κεφαλίδου, η οποία συμπλήρωσε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δείχνει την αγανάκτηση των πολιτών απέναντι στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με ένα καθαρό μήνυμα που συμπυκνώνεται στο «τέλος χρόνου, έχετε φύγει και δεν το ξέρετε».

Περισσότερα…

Χαρά Κεφαλίδου:”Χωρίς διαγνωστικές εξετάσεις χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ-Σε ‘λουκέτο’ τα διαγνωστικά κέντρα”
Κατάθεση Ερώτησης προς τον Υπουργό Υγείας Αρ.Πρωτ.7503/24.05.2019

Με πρωτοβουλία της Χαράς Κεφαλίδου, βουλευτή Δράμας και σε συνέχεια προηγούμενης Ερώτησης, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επανήλθαν με νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρ. Ξανθό σχετικά με την τακτική του να οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο των διαγνωστικών κέντρων και στην απώλεια τουλάχιστον 15.000 θέσεων εργασίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Περισσότερα…

Η Μνήμη ως νίκη της συλλογικής Ηθικής – 100 Χρόνια Γενοκτονία Ποντίων
Άρθρο στην εφημερίδα "ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ"

Δεν είναι εύκολη υπόθεση να αντιστέκεσαι στη λήθη. Η ιστορική μνήμη είναι η κοντινή γειτόνισσα των τύψεων. Το να διατηρείς τη συλλογική μνήμη για το βαρύ πλήγμα που δέχτηκε ο Ελληνισμός στον Πόντο, στις αρχές του 20ου αιώνα, θέλει θάρρος και γενναιότητα. Θάρρος να δούμε κατάματα πόση αγριότητα και αχρειότητα μπορεί να κρύψει η ανθρώπινη φύση. Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ανείπωτη τραγωδία του αφανισμού των Ελλήνων του Πόντου. Μαύρη σελίδα στη παγκόσμια ιστορία του ανθρώπου.

Περισσότερα…