Day: October 17, 2016

Συντήρηση σιδηροδρομικού δικτύου Δράμας-Κομοτηνής
Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρ. Σπίρτζη (με αρ.πρωτ.404) κατέθεσε τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου η Βουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου, για το ζήτημα της πρόσφατης διακοπής της σιδηροδρομικής σύνδεσης Δράμας–Κομοτηνής λόγω έργων συντήρησης.

Η Δράμα πριν τη διακοπή της γραμμής, και μετά τη μείωση των δρομολογίων του ΟΣΕ λόγω οικονομικής κρίσης, εξυπηρετούσε τις ανάγκες της με μόλις 2 δρομολόγια ημερησίως. Με τη διακοπή, το κοινό έχει υποβληθεί σε επιπλέον ταλαιπωρία -χωρίς συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα- με τη χρήση λεωφορείων προς τον προορισμό τους.

Περισσότερα…

Ένας κούκος δεν επαρκεί για να φέρει την άνοιξη
Ομιλία στην Ολομέλεια κατά την συζήτηση του σ/ν του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων: «Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας και άλλες διατάξεις» (βίντεο)

Η Βουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου, στην ομιλία της κατά την συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων: «Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας και άλλες διατάξεις», τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, δήλωσε ότι το παρόν σχέδιο νόμου είναι, ασφαλώς, μια θετική πρωτοβουλία που προσπαθεί να αξιοποιήσει κονδύλια για τη χρηματοδότηση της έρευνας. Αποτελεί μια πραγματική προσπάθεια στήριξης της καινοτομίας, μιας και χωρίς τους απαραίτητους πόρους και τη χρηματοδότηση δεν μπορούμε να μιλάμε ούτε για έρευνα ούτε για καινοτομία.

“Μέχρι σήμερα τίποτα στον τρόπο που χειρίζεται η Κυβέρνηση τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει δεν μπορεί να μας κάνει αισιόδοξους ότι θα τα καταφέρει. Οι προσπάθειες του Υπουργείου είναι στον σωστό δρόμο και ο συγκεκριμένος Υπουργός, ο κ. Φωτάκης, είναι γνώστης και έχει όραμα και για την έρευνα και για την καινοτομία στη χώρα μας. Κατά τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή έδειξε ανοικτό μυαλό να ακούσει τις παρατηρήσεις και να δεχθεί τις βελτιώσεις που προτείναμε. Όμως, επιτρέψτε μου να σας πω, ένας κούκος δεν επαρκεί για να φέρει την άνοιξη” δήλωσε.

Περισσότερα…

Δεν μπορείς να κάνεις εκπτώσεις στο σχεδιασμό τόσο μεγάλων έργων
Τηλεφωνική συνέντευξη στο Δελτίο Ειδήσεων της τηλεόρασης του STAR Βορείου Ελλάδος (βίντεο)

Έντονα προβληματισμένη για το μέλλον των έργων σύνδεσης της Δράμας με τους Οδικούς Άξονες Εγνατία Οδός και Ε61, δεδομένων των τροποποιήσεων, των αλλεπάλληλων αλλαγών στον σχεδιασμό, την έλλειψη πόρων αλλά και τη μη υλοποίηση των προφορικών – με τη μορφή “σημειώματος”- δεσμεύσεων του Υπουργού κ. Σπίρτζη, εμφανίστηκε η Βουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου στο Δελτίο Ειδήσεων της τηλεόρασης του STAR Βορείου Ελλάδος, τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016.

Η Βουλευτής δήλωσε ότι η Δράμα, παρότι βρίσκεται σε κομβικό γεωγραφικό σημείο, υποβαθμίζεται συνεχώς από τις πολιτικές επιλογές και τις ασάφειες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Παραμένει αποκομμένη από κάθε χωροταξικό σχεδιασμό, προκειμένου για τη σύνδεσή της με το βασικό οδικό δίκτυο που διατρέχει την χώρα.

Περισσότερα…

Προδιαγραφές κτηρίου που θα στεγάσει τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας
Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π.Κουρουμπλή (με αρ. πρωτ. 437) κατέθεσε τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου η Βουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου, για το ζήτημα τήρησης ή μη των προδιαγραφών στις εργασίες συντήρησης και επισκευής του κτηρίου που θα στεγάσει τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας. Το έργο αφορά τη μετεγκατάσταση των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο κτήριο επί των οδών 1ης Ιουλίου και Χρυσοβέργη.

Σε δημοσιεύματα της εφημερίδας “Χρονικά” της Δράμας γίνεται λόγος για την τοποθέτηση στο κτήριο εξωτερικού κελύφους θερμομόνωσης πάχους 5 εκ. αντί 10 εκ. που απαιτεί η μελέτη, ενώ εκδηλώνεται και η ανησυχία για πιθανές επιπλέον αλλαγές σε εσωτερικούς χώρους του κτηρίου, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη λειτουργία του.

Περισσότερα…

Στις ‘καλένδες’ η σύνδεση της Δράμας με τους Οδικούς Άξονες Εγνατία Οδός και Ε61;
Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αρ.Πρωτ. 405/17.10.2016

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού (με αρ.πρωτ.405) κατέθεσε τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου η Βουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου, για τα έργα σύνδεσης της Δράμας με τους Οδικούς Άξονες Εγνατία Οδός και Ε61.

Μετά από 9 μήνες απραξίας, χωρίς να έχει σημειωθεί καμία ουσιαστική πρόοδος, η Βουλευτής επανέρχεται στο θέμα αυτό, που είχε θίξει και στις 12 Φεβρουαρίου με τη με αριθ. πρωτ. 3112 σχετική Ερώτησή της.

Περισσότερα…