Day: July 18, 2022

Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης Χαράς Κεφαλίδου προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων (βίντεο)

Στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου χθες, Δευτέρα 18 Ιουλίου, συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση της Χαράς Κεφαλίδου, βουλευτού Δράμας και Υπεύθυνης Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, σχετικά με τον άδικο αποκλεισμό μαθητών της Γ’ Λυκείου από τα ευεργετήματα του άρθρου 40 του ν. 4692/2020, που διακρίθηκαν κατακτώντας το Χάλκινο Μετάλλιο στην Διεθνή Ολυμπιάδα FIRST GLOBAL Ρομποτικής.

Η βουλευτής επισήμανε ότι: «Η επιβράβευση και η αναγνώριση της αριστείας δεν μπορεί να είναι μόνο στα λόγια και στις φωτογραφίες. Πρέπει να συνοδεύεται και από έργα!».

Στη συνέχεια της ομιλίας της η βουλευτής τόνισε ότι: «Αν μιλάμε για αντιστροφή του brain drain, πρέπει να δώσουμε και μια απάντηση τι κάνουμε εμείς ως πολιτεία. Τροφοδοτούμε κάθε χρόνο με λαμπρά μυαλά ξένα πανεπιστήμια και επειδή υπάρχει χρόνος να το ξανασκεφτούμε και αν υπάρχει και η θέληση από τη μεριά του Υπουργείου, νομίζω ότι, ναι, μπορούμε να εφαρμόσουμε τον νόμο και ναι, μπορούμε να αποδείξουμε σε αυτά τα παιδιά ότι υπάρχουν και θεσμοί που λειτουργούν. Δεν είναι η Δημοκρατία μας à la carte και μπορούμε να προστατέψουμε δικαιώματα που έχουν πλέον ως πολίτες».

Και κατέληξε λέγοντας: «Σε ποιο κράτος ακυρώνεται έγκριση του Υπ. Παιδείας έξι μήνες μετά και αποκλείονται μαθητές που διακρίθηκαν σε Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής;».

 Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση της Επίκαιρης εδώ:

“Καλό μεσημέρι σε όλους τους συναδέλφους.

Κυρία Υπουργέ, έχει κατατεθεί από τις 8 Ιουνίου του 2022 μια ερώτηση και ΑΚΕ και από τη μεριά μου αλλά επανέρχομαι στο θέμα με επίκαιρη ερώτηση, γιατί ο χρόνος πιέζει πάρα πολύ. Αναφέρομαι στον αποκλεισμό μαθητών της Γ΄ Λυκείου που διακρίθηκαν στη διεθνή FIRST GLOBAL Ρομποτικής από τα ευεργετήματα του ν.4692/2020, άρθρο 40.

Περισσότερα…

Συγχαρητήρια δήλωση Χαράς Κεφαλίδου για την μεγάλη επιτυχία των Ελλήνων μαθητών που συμμετείχαν στην 63η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα στο Όσλο
Δήλωση

Με αφορμή τη μεγάλη επιτυχία των Ελλήνων μαθητών που συμμετείχαν στην 63η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα στο Όσλο, πετυχαίνοντας την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία ανακοίνωσε τη νέα μεγάλη επιτυχία των Ελλήνων μαθητών που συμμετείχαν στην 63η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα στο Όσλο στις 6-16 Ιουλίου 2022 πετυχαίνοντας την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της.

Μεταξύ των πέντε διακριθέντων ο Φωτιάδης Πρόδρομος, Δραμινός μαθητής του Γυμνασίου – Λ.Τ. Νικηφόρου Δράμας, κατέκτησε το Αργυρό μετάλλιο συνεχίζοντας μια πορεία πολλαπλών διακρίσεων και κατάκτησης μεταλλίων σε διαγωνισμούς μαθηματικών.

Θερμά συγχαρητήρια στον δικό μας Πρόδρομο, στους δασκάλους του και στην οικογένειά του. Δείχνει ότι ήδη έχει βρει το δρόμο του και του εύχομαι δυνάμεις, πρόοδο και επιτυχίες στη ζωή του.
Συγχαρητήρια πολλά και στην Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, η εκατονταετής λειτουργία της οποίας βασίζεται στην εθελοντική προσφορά των μελών και της διοίκησής της, που προετοιμάζει, υποστηρίζει και είναι πάντα δίπλα στις προσπάθειες των μαθητών».

Χαρά Κεφαλίδου: Σε απόγνωση δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες που έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο σε Ελβετικό φράγκο
Κατάθεση Ερώτησης προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Aρ. Πρωτ.: 6470/18-07-2022

Ερώτηση κατέθεσε σήμερα, Δευτέρα 18 Ιουλίου, η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων, μαζί με Βουλευτές της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, προς τους Υπουργούς Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με θέμα: “Σε απόγνωση δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες που έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο σε Ελβετικό φράγκο”. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Περισσότερα…