Day: October 13, 2021

Χαρά Κεφαλίδου: Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση πάει περίπατο.
Άρθρο στην εφημερίδα "ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ" - 13.10.2021

“Όταν οι εκπαιδευτικοί παίρνουν τους δρόμους και το Υπουργείο Παιδείας ξημεροβραδιάζεται στα δικαστήρια, η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση πάει περίπατο”.

Η τελευταία εξέλιξη με την αγωγή του Υπουργείου Παιδείας ενάντια στην απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, είναι το λυπηρό αλλά αναμενόμενο αποτέλεσμα μιας μικρονοϊκής αυταρχικής πολιτικής.

Ήταν εξαρχής δεδομένο, ότι κάθε προσπάθεια, για οποιαδήποτε αλλαγή στην Παιδεία, θα συναντούσε αντιδράσεις.

Είναι κάτι σαν εθνική παράδοση – ειδικά στον χώρο της εκπαίδευσης. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, παρακάμπτοντας την επίπονη διαδικασία διαλόγου και επιβάλλοντας μέτρα που αφορούν στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας στηριζόμενη στην κυβερνητική πλειοψηφία, θα καταφέρει να αλλάξει τη φυσιογνωμία του ελληνικού σχολείου.

Η υιοθέτηση της παλαιοκομματικής κυβερνητικής πρακτικής “φέρνω νομοσχέδιο – αγνοώ τις αντιδράσεις – το ψηφίζω – το επιβάλλω”, αφενός αποκαλύπτει το σοβαρό έλλειμμα δημοκρατικής παιδείας της ηγεσίας του υπουργείου, αφετέρου προδίδει πολιτική αφέλεια και ερασιτεχνισμό.

Περισσότερα…

O Τσίπρας δεν είναι Ανδρέας
Συνέντευξη στην εφημερίδα POLITICAL

«Ως καρικατούρα, νομίζει ότι αν μιμηθεί το ηχόχρωμα της φωνής του Ανδρέα Παπανδρέου, αν αντιγράψει συνθήματα και κάνει πρόβες της κινησιολογίας του, θα γίνει η μετενσάρκωσή του», επισημαίνει η βουλευτής Δράμας του ΚΙΝΑΛ Χαρά Κεφαλίδου για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι κατ’ αυτό τον τρόπο προσβάλλει κυρίως τη νοημοσύνη των πολιτών.

Όσον αφορά το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά κι απ’ τα πολλά στα λίγα, δεν είναι εύκολο να αντιστρέψεις την κατάσταση». Ωστόσο, θεωρεί ότι η αποδοχή της πραγματικότητας είναι το πρώτο βήμα για να προχωρήσει κανείς, ενώ παρατηρεί ότι το ΚΙΝΑΛ δείχνει καθηλωμένο γιατί φαίνεται συμβιβασμένο στη μετριότητα. Δίνει, πάντως, μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον της πατρίδας μας, διότι, όπως αναφέρει, «πιστεύω στη νέα γενιά».

Βρίσκεστε σε προεκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ, στο ΚΙΝΑΛ ή και στους δύο σχηματισμούς;

Υπάρχει Κίνημα Αλλαγής χωρίς ΠΑΣΟΚ; Την απάντηση την ξέρουμε όλοι. ΠΑΣΟΚ χωρίς Κίνημα Αλλαγής υπήρξε, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει. Αναμφίβολα, το τραύμα της εκλογικής συρρίκνωσης δεν είναι απλή υπόθεση. Από τη μία, για να έχει μέλλον η παράταξη είμαστε υποχρεωμένοι να αναστοχαστούμε την ιστορική διαδρομή της και να αξιολογήσουμε επιτυχίες και αποτυχίες. Από την άλλη, η συνεχής απώθηση και η ρευστοποίηση του χώρου μοιραία οδηγούν σε λογικές πολιτικού συμπληρώματος. Όλοι όσοι συναντηθήκαμε στο ΠΑΣΟΚ στα χρόνια της κρίσης μπορούμε να συνυπάρξουμε σε ένα σχήμα που θα αποτυπώνει την ιστορικότητα του χώρου, καθώς και τη διεύρυνσή του. Άλλωστε, το ζητούμενο είναι οι εφαρμοζόμενες πολιτικές.

Περισσότερα…