Day: April 14, 2022

Χαρά Κεφαλίδου: Επιτακτική ανάγκη η πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση σε κενές οργανικές θέσεις
Κατάθεση Ερώτησης προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως, Αρ. Πρωτ. 4707/14-04-2022

Ερώτηση κατέθεσε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, σχετικά με τις κενές οργανικές θέσεις στην εκπαίδευση, σε όλες τις ειδικότητες και των δύο βαθμίδων και την επιτακτική ανάγκη κάλυψης αυτών των κενών με πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών, πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Περισσότερα…

Η Χαρά Κεφαλίδου στον ραδιοφωνικό σταθμό RADIO NORTH 98.0fm Θεσσαλονίκης
Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό RADIO NORTH 98.0fm Θεσσαλονίκη

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα Πέμπτη 14 Απριλίου, η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, στον ραδιοφωνικό σταθμό RADIO NORTH Θεσσαλονίκη 98.0fm, στην εκπομπή “Οι Απέναντι” και τους δημοσιογράφους Χρήστο Τσαλικίδη και Σταύρο Οραήλογλου για τις εξελίξεις του πολέμου Ουκρανίας – Ρωσίας, τις  προτάσεις που καταθέτει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και  τη νομοθετική πρωτοβουλία για την άμεση έκδοση των συντάξεων.

“Χρειάζεται αυτοέλεγχος και αυτοκριτική, όχι μόνο στις αποφάσεις που παίρνει το πολιτικό σύστημα. Πρέπει να καθήσουμε να σκεφτούμε και ποιες είναι οι συνθήκες μέσα στις οποίες κινείται η καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη”.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

 

 

Χαρά Κεφαλίδου: Τροπολογίες για τις συντάξεις
Κατάθεση Τροπολογιών στη Βουλή από την Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής για τις συντάξεις

Τροπολογίες κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας, μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, στο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας και  Κοινωνικών Υποθέσεων «Δουλειές Ξανά: Αναδιοργάνωση Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της, αναβάθμιση δεξιοτήτων εργατικού δυναμικού και διάγνωσης των αναγκών εργασίας και άλλες διατάξεις».

  • Αξιοποίηση δημοσίων εγγράφων και συγκριτικών στοιχείων και χρήση σύγχρονων εργαλείων αυτοματοποιημένης ανάλυσης δεδομένων και διαδικασιών για τη διαπίστωση του χρόνου ασφάλισης και την επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής συντάξεων – Τροποποίηση περ. α’ παρ. 1 άρθρου 14 και παρ. 1 άρθρου 33 ν. 4387/20 116
  • Διαπίστωση οφειλών και ποσοστού αναπηρίας – Τροποποίηση παρ. 2 άρθρου 1 ν. 4554/2018
  • Διαπίστωση οφειλών και ποσοστού αναπηρίας – Τροποποίηση παρ. 2 άρθρου 1 ν. 4554/2018
  • Αναγνώριση διανυθέντος χρόνου ασφάλισης – Τροποποίηση περ. β’ παρ. 2 άρθρου 15 ν. 4387/2016 και περ. α) και β) παρ. 3 άρθρου 34 ν. 4387/2016

Ακολουθούν τα πλήρη κείμενα των Τροπολογιών:

Περισσότερα…

Η Χαρά Κεφαλίδου για την καθυστέρηση ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων Διευθυντών Εκπαίδευσης
Δήλωση για την καθυστέρηση ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων Διευθυντών Εκπαίδευσης

Με αφορμή την καθυστέρηση ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των υποψηφίων Διευθυντών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Ν. Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Έχουν περάσει τρεις εβδομάδες και πλέον από την ημερομηνία που το Υπουργείο Παιδείας έπρεπε να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των ενστάσεων των ενδιαφερόμενων υποψηφίων Διευθυντών Εκπαίδευσης. Είναι πρωτοφανής η καθυστέρηση και αναδείχνει την ανεπάρκεια του Υπουργείου. Ελπίζουμε η καθυστέρηση να μην οφείλεται στις παρενέργειες και την εμπλοκή της Δικαιοσύνης για τους κομματικούς διορισμούς του 2020.

Υπενθυμίζουμε ότι δεν μπορεί να παραταθούν για άλλη μια σχολική χρονιά οι θητείες των ανύπαρκτων ΠΕ.Κ.Ε.Σ. (Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού) και για έκτη φορά οι θητείες των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων.»