Month: December 2021

Χαρά Κεφαλίδου: «Πλήρης απραξία της Κυβέρνησης μπροστά στο “τσουνάμι” της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας»
Κατάθεση Επίκαιρης Επερώτησης προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

Επίκαιρη Επερώτηση κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με την πλήρη απραξία της Κυβέρνησης μπροστά στο “τσουνάμι” της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας. “Αποτέλεσμα αυτών των πρωτόγνωρων συνθηκών και της απουσίας στήριξης των επιχειρήσεων είναι η μετακύλιση των εξωφρενικών αυξήσεων στον ελληνικό λαό, ο οποίος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις πάγιες καθημερινές ανάγκες επιβίωσής του».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Επερώτησης:

Περισσότερα…

Η Χαρά Κεφαλίδου στο πάνελ της εκπομπής “Καλημέρα Ελλάδα” στην τηλεόραση του ΑΝΤ1
Συμμετοχή στο πάνελ της εκπομπής “Καλημέρα Ελλάδα” στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 (βίντεο)

Στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του τηλεοπτικού σταθμού AΝΤ1, με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη, συμμετείχε σήμερα Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, για την έξαρση των περιστατικών βίας στα σχολεία, τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας και το θέμα της ακρίβειας στα βασικά αγαθά.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ:

Η Χαρά Κεφαλίδου στην 98η Σύνοδο Πρυτάνεων και Προέδρων ΔΕ των ελληνικών ΑΕΙ
Ομιλία στην 98η Σύνοδο Πρυτάνεων μέσω τηλεδιάσκεψης

Καλό μεσημέρι,
Ευχαριστώ για την πρόσκληση στην 98η Σύνοδο Πρυτάνεων και να ευχηθώ και ουσιαστικό διάλογο.
Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην Πανδημία.
Με τους αριθμούς των απωλειών σε ανθρώπινες ζωές να αυξάνουν (130 θάνατοι), που όμως έπαψαν να μας τρομάζουν, όχι φυσικά γιατί πάμε καλά, το ΕΣΥ που παλεύει να κρατηθεί όρθιο με διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, με νέους ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους από την αδυναμία έγκαιρης αντιμετώπισης από τα νοσοκομεία της περιφέρειας, δεν νοείται να υπάρχει κλίμα εφησυχασμού και επιστροφής στην κανονικότητα. Αυτό σημαίνει ότι δεν διαβάζουμε σωστά τα σημεία των καιρών.
Εμείς έχουμε προτείνει να αξιοποιηθεί η τηλεκπαίδευση σε συνδυασμό με την δια ζώσης διδασκαλία. Πρόσφατα υπήρξε Υπουργική διαταγή για αποκλειστικά δια ζώσης μαθήματα στα ΑΕΙ! Να μη μιλήσω για το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ που πάει περίπατο;

Περισσότερα…

Η Χαρά Κεφαλίδου στον ραδιοφωνικό σταθμό “Κανάλι Ένα 90.4fm Πειραιάς”
Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό "Κανάλι Ένα 90.4fm" του Πειραιά (βίντεο)

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα, Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής N. Δράμας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Κανάλι Ένα 90.4fm” του Πειραιά, στην εκπομπή «ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ» και τον δημοσιογράφο Νίκο Μπαρδούνια για τον προϋπολογισμό 2022, τις εξελίξεις στο θέμα της πανδημίας, τα προβλήματα στα σχολεία και στα ΑΕΙ, την κούρσα ανατιμήσεων στα βασικά αγαθά, στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και στην ηλεκτρική ενέργεια καθώς και τις επικείμενες πολιτικές εξελίξεις με αφορμή την εσωκομματική ανάδειξη του Νίκου Ανδρουλάκη ως αρχηγού του Κινήματος Αλλαγής.   

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

 

Χαρά Κεφαλίδου: Αναγκαία η 24ωρη και 7ήμερη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Παρανεστίου Δράμας
Κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό Υγείας, Αρ. Πρωτ. 913/20-12-2021

Η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας, σε συνέχεια κατάθεσης πολλών Ερωτήσεων και Αναφορών, στο πλαίσιο Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, προς τον Υπουργό Υγείας αλλά και της πρωτοβουλίας της με την αποστολή σχετικής Επιστολής προς τους αρμόδιους Υπουργούς, Υφυπουργούς και Διοικητή της 4ης ΥΠΕ, προκειμένου να επανέλθει σε ισχύ η επταήμερη και 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας, κατέθεσε εκ νέου Αναφορά για το θέμα, με βάση σχετική Επιστολή του Προέδρου της Κοινότητας Παρανεστίου Δράμας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Περισσότερα…